[Plugin Beta] Animator - v1.8b - 19 Nov 17

General discussion about Animator for SketchUp

Re: [Plugin Beta] Animator - v1.8b - 19 Nov 17

Postby ntxdave » Mon Dec 04, 2017 7:16 pm

I remember for sure that it also supports Twilight Pro and Ambient Occlusion. Not sure which others.

Yes, I thought that is what you did (clicked). I guess I was "grasping at a straw" for an explanation but I know you are much more of a sage that that. Dumb remark/question on my pattern. :oops:

Hope you get this sorted out.
0
User avatar
ntxdave 
 

Re: [Plugin Beta] Animator - v1.8b - 19 Nov 17

Postby fredo6 » Mon Dec 04, 2017 11:25 pm

Solo,

Did you generate the rendered animation from within Animator, or from Thea animation ?

I guess the best to understand what could be going on is to send me the model.

Fredo
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin Beta] Animator - v1.8b - 19 Nov 17

Postby solo » Mon Dec 04, 2017 11:34 pm

fredo6 wrote:Solo,

Did you generate the rendered animation from within Animator, or from Thea animation ?

I guess the best to understand what could be going on is to send me the model.

Fredo


I tried with Animator but for some reason that failed to do anything, I interrupted after 10 minutes only to find an empty folder, no images were saved so I then rendered within the Thea window and got the messed up result.

Here is the basic model with animation set up.

sorril t.skp
0
My site

I'm a social vegan, I avoid meet.
User avatar
solo 
Global Moderator
 

Re: [Plugin Beta] Animator - v1.8b - 19 Nov 17

Postby ntxdave » Tue Dec 05, 2017 12:55 am

It has been a while since I tried anything with Thea but so far all I am getting is a black screen. No content!!

I am rendering it with Twilight though. I will share that when I am done rendering it (going pretty fast).
0
User avatar
ntxdave 
 

Re: [Plugin Beta] Animator - v1.8b - 19 Nov 17

Postby solo » Tue Dec 05, 2017 12:57 am

ntxdave wrote:It has been a while since I tried anything with Thea but so far all I am getting is a black screen. No content!!

I am rendering it with Twilight though. I will share that when I am done rendering it (going pretty fast).


You are getting a black screen because you do not have an HDRi in the illumination slot, the sun is switched off.
0
My site

I'm a social vegan, I avoid meet.
User avatar
solo 
Global Moderator
 

Re: [Plugin Beta] Animator - v1.8b - 19 Nov 17

Postby ntxdave » Tue Dec 05, 2017 3:09 am

Still working on it Pete. Creating an MP4 with Thea did not work correctly and I had a problem trying to create a GIF. In the process again.........
0
User avatar
ntxdave 
 

Re: [Plugin Beta] Animator - v1.8b - 19 Nov 17

Postby ntxdave » Tue Dec 05, 2017 5:06 am

I did not do a good job but at least you can see that both of these render engines will work correctly with Animator (if you know how to user the renderers).

Thea


Twilight
0
User avatar
ntxdave 
 

Re: [Plugin Beta] Animator - v1.8b - 19 Nov 17

Postby solo » Tue Dec 05, 2017 6:46 pm

ntxdave wrote:I did not do a good job but at least you can see that both of these render engines will work correctly with Animator (if you know how to user the renderers).




Interesting, I had someone on the Thea forums test it out and they also got an abnormal result, now I'm more confused.
0
My site

I'm a social vegan, I avoid meet.
User avatar
solo 
Global Moderator
 

Re: [Plugin Beta] Animator - v1.8b - 19 Nov 17

Postby ntxdave » Tue Dec 05, 2017 8:05 pm

solo wrote:Interesting, I had someone on the Thea forums test it out and they also got an abnormal result, now I'm more confused.


Maybe it has something to do with versions:
  • Your skp file: SU Version 8.0.1
  • I used SU: Version 2017 Pro
  • I used Thea: Version TheaForSketchUpBundle_v1.5.07.480.1447
  • I used Animator: Version 1.8a
  • I used Fredo LibFredo6: Version 8.0a

Do not know if that will shed any light on things but maybe I have something in versions might make a difference. If there is anything else I can do to help (other than a nice clean render), just let me know.
0
User avatar
ntxdave 
 

Re: [Plugin Beta] Animator - v1.8b - 19 Nov 17

Postby solo » Tue Dec 05, 2017 8:08 pm

ntxdave wrote:
solo wrote:Interesting, I had someone on the Thea forums test it out and they also got an abnormal result, now I'm more confused.


Maybe it has something to do with versions:
  • Your skp file: SU Version 8.0.1
  • I used SU: Version 2017 Pro
  • I used Thea: Version TheaForSketchUpBundle_v1.5.07.480.1447
  • I used Animator: Version 1.8a
  • I used Fredo LibFredo6: Version 8.0a

Do not know if that will shed any light on things but maybe I have something in versions might make a difference. If there is anything else I can do to help (other than a nice clean render), just let me know.


I have the most recent version as well as new LibFredo v8
I am using SU 2018 pro and Windows 10, I just saved model as V8 for those that do not have new SU versions.
0
My site

I'm a social vegan, I avoid meet.
User avatar
solo 
Global Moderator
 

Re: [Plugin Beta] Animator - v1.8b - 19 Nov 17

Postby ntxdave » Tue Dec 05, 2017 8:27 pm

solo wrote:I have the most recent version as well as new LibFredo v8
I am using SU 2018 pro and Windows 10, I just saved model as V8 for those that do not have new SU versions.


I am installing a new version of SimLab Composer right now. When it is done, I will update Animator to the latest version and try in 2018 to see if I see any differences.
0
User avatar
ntxdave 
 

Re: [Plugin Beta] Animator - v1.8b - 19 Nov 17

Postby solo » Tue Dec 05, 2017 8:39 pm

I give up, not working for me, this was just a basic test, the whole model has tens of animated sequences including furniture and multiple camera views, it should have been simple as it works so well with SU animation, for some reason Thea has failed me. Can Simlab do this kind of animation? how good is the render quality?
0
My site

I'm a social vegan, I avoid meet.
User avatar
solo 
Global Moderator
 

Re: [Plugin Beta] Animator - v1.8b - 19 Nov 17

Postby ntxdave » Tue Dec 05, 2017 9:16 pm

I downloaded the trial version and it does no give me the option to install it for SketchUp 2018. Was going to give it a try for you...........

Is there something I need to do differently to get a trial version to work with 2018?
0
User avatar
ntxdave 
 

Re: [Plugin Beta] Animator - v1.8b - 19 Nov 17

Postby solo » Tue Dec 05, 2017 9:22 pm

ntxdave wrote:I downloaded the trial version and it does no give me the option to install it for SketchUp 2018. Was going to give it a try for you...........

Is there something I need to do differently to get a trial version to work with 2018?


Maybe they do not have a version compatible with SU 2018 yet, or an installer, try SU 2017
0
My site

I'm a social vegan, I avoid meet.
User avatar
solo 
Global Moderator
 

Re: [Plugin Beta] Animator - v1.8b - 19 Nov 17

Postby Rich O Brien » Tue Dec 05, 2017 9:27 pm

Sim lab can do it. Not as real as Thea but still pretty acceptable.

Blender would do this also. But we know where that discussion goes!

I didn’t try your file yet on my 2018 and Thea. Will do so later.
1
There's a frontroom and a backroom....reverse faces
User avatar
Rich O Brien 
Administrator
 

Re: [Plugin Beta] Animator - v1.8b - 19 Nov 17

Postby ntxdave » Tue Dec 05, 2017 9:53 pm

Rich O Brien wrote:I didn’t try your file yet on my 2018 and Thea. Will do so later.

When I downloaded the trial, it would not give me the option to install for 2018.

With some of the latest stuff for SimLab composer, you can do what he is trying to do here with Animator. Especially with the VR version plus it has a lot of interactive capabilities.

Animator also works well with Twilight Render Pro.
0
User avatar
ntxdave 
 

Re: [Plugin Beta] Animator - v1.8b - 19 Nov 17

Postby solo » Wed Dec 06, 2017 4:41 pm

Okay, all fixed, it is indeed a Thea bug and I do have a fix thanks to Tomasz (the Thea plugin author)
0
My site

I'm a social vegan, I avoid meet.
User avatar
solo 
Global Moderator
 

Re: [Plugin Beta] Animator - v1.8b - 19 Nov 17

Postby fredo6 » Wed Dec 06, 2017 4:48 pm

solo wrote:Okay, all fixed, it is indeed a Thea bug and I do have a fix thanks to Tomasz (the Thea plugin author)

What was the fix ?

Fredo
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin Beta] Animator - v1.8b - 19 Nov 17

Postby solo » Wed Dec 06, 2017 5:10 pm

fredo6 wrote:
solo wrote:Okay, all fixed, it is indeed a Thea bug and I do have a fix thanks to Tomasz (the Thea plugin author)

What was the fix ?

Fredo



I was given a new .rbs file, it's a temporary fix, Tomasz will get that sorted soon, he is very busy with Thea v 2.0 at moment.
0
My site

I'm a social vegan, I avoid meet.
User avatar
solo 
Global Moderator
 

Re: [Plugin Beta] Animator - v1.8b - 19 Nov 17

Postby ntxdave » Wed Dec 06, 2017 6:41 pm

Good to hear the situation is being addressed. I had reached out for a trial for 2018 so I could try you model and see what happened on my machine. They did send me a link but I will back off and let you guys get it resolved. :)
0
User avatar
ntxdave 
 

Re: [Plugin Beta] Animator - v1.8b - 19 Nov 17

Postby fredo6 » Thu Dec 07, 2017 12:21 pm

Solo,

Thanks. I don't know what the fix can be, as it worked fine on my side.

I had to tweak the sunlight setting to remove the black background (not perfect as shadows are projected in the empty space), but I do get a normal movement for the different parts.

Film 1.gif


Fredo
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin Beta] Animator - v1.8b - 19 Nov 17

Postby Mike598601 » Thu Dec 07, 2017 3:55 pm

fredo6 wrote:Is Vray 3.6 installed in SU2018?

I will investigate on my side

Fredo


Hi Fredo,

Did you check on this? I have just done a completely fresh install of everything onto a new PC, so SU 2018 Pro, Animator 1.8b, LibFredo6 8.0b and V-Ray 3.6 and it still doesn't appear as an option to Render.

Kind regards

Mike
0

Mike598601 
 

Re: [Plugin Beta] Animator - v1.8b - 19 Nov 17

Postby fredo6 » Thu Dec 07, 2017 11:08 pm

Mike598601 wrote:Did you check on this? I have just done a completely fresh install of everything onto a new PC, so SU 2018 Pro, Animator 1.8b, LibFredo6 8.0b and V-Ray 3.6 and it still doesn't appear as an option to Render.

I installed VRay 3.6 and found the same results as you.

Actually, the API has changed and at least one method has disappeared.

I contacted Chaos Group to inquire about this.

In the meantime, I am afraid that Animator won't support VRay 3.6, as I cannot do anything on my side (note that the VRay API is not documented, and thus the integration in Sketchup was more in a beta stage).

Sorry for that. I hope it won't take too long.

Fredo
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin Beta] Animator - v1.8b - 19 Nov 17

Postby fredo6 » Sun Dec 10, 2017 1:19 pm

I just published LibFredo6 8.0c, which includes a fix for compatibility with VRay 3.6.

However, I noticed that VRay 3.6 may freeze after rendering a number of frames. Please report if you have this case.

Thanks

Fredo
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 

Previous


 

Return to Animator Beta

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Visit our sponsors: