"Failed to Save" during "Autosave"

General discussion related to SketchUp Pro and Make

"Failed to Save" during "Autosave"

Postby dshaffer » Wed May 21, 2014 9:52 pm

Hello -

Over the last couple of days, an employee in our office is getting a "failed to save" error message whenever Sketchup tries to do an Autosave.

Mac / Mavericks / Sketchup Pro 2014

The files reside on a shared USB hard drive. We only started experiencing this a couple of days ago, and it is possible that the problem was coincident with upgrading from OSX 10.9.2 to OSX10.9.3 (which was just released). I am not experiencing the problem on my computer, but the USB network drive is plugged directly into my computer.

Any thoughts?

Thanks
0
Doug Shaffer
McHenry Shaffer Architecture
Sketchup Pro 2018, Vectorworks 2018, Mac
User avatar
dshaffer 
 

Re: "Failed to Save" during "Autosave"

Postby lynnnigro » Wed Aug 06, 2014 12:10 am

did you ever resolve? I'm having the same problem. any suggestions on how to solve this?
Lynn
0

lynnnigro 
 

Re: "Failed to Save" during "Autosave"

Postby skipmacdonald » Thu Sep 04, 2014 5:31 pm

I'm on a mac and having the same problem. All it does is interrupt me with "will not save"
0

skipmacdonald 
 

Re: "Failed to Save" during "Autosave"

Postby Dave R » Thu Sep 04, 2014 8:59 pm

What happens if you try to save it on your local hard drive?
0
%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: "Failed to Save" during "Autosave"

Postby kaspence » Sat Sep 13, 2014 8:33 pm

Has anyone found a solution to this issue. Never had problems until I think I started using Make 2014. I have restarted sketchup but didn't help. Saved file but still seems to come back.
0

kaspence 
 

Re: "Failed to Save" during "Autosave"

Postby Dave R » Sun Sep 14, 2014 1:16 pm

Ken, are you trying to save to a shared or external drive?
0
%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: "Failed to Save" during "Autosave"

Postby kaspence » Sun Sep 14, 2014 3:15 pm

No It is my main hard drive. Autosave every five minutes fails. I have restarted my computer and reset PRAM. I realized that I rearranged the locations of my Sketchup files and think that may be the issue. The one file I have been working with I failed to move the Autosave file to the same location as the main file. Thought that was it but it wasn't. Still may be related. Have any thoughts on this?
0

kaspence 
 

Re: "Failed to Save" during "Autosave"

Postby kaspence » Sun Sep 14, 2014 4:19 pm

The problem is specific to a drawing. I created a test drawing and the autosave created a file with no issue. I removed the autosave file to a different location on the bad one and it won't create a new autosave file.

On the test file I moved the autosave file to a new location and it created a new autosave file.

On the Bad file I created a new file and then copied the drawing from the old to the new. Failed to Save came up again so there appears the drawing is corrupted.

Any more thoughts?

Add some more. I can't even get a new file to work properly now. I also tried to remove anything related to Sketchup and then reinstalled. No help. I did save the 2014 file as a version 8 file and I could open it with 8 and never got a message but I also couldn't see were a autosave file was being saved. Strange thing was the setting for how often to save didn't change what what I had set for 1 minute. I would have thought it would have gone back to the default 5 min.

One more test. I ran disk warrior with hopes of a fix. Didn't. I tried another new file and it saved ok until I saved it and gave it a name. Old files seem to work OK with autosave. Only about 4 recent ones are not.
0

kaspence 
 

Re: "Failed to Save" during "Autosave"

Postby mac1 » Sun Sep 14, 2014 9:42 pm

Have you tried a symtem restore;
Is it possible the drive dirty bit is checked? This would be caused by the SUB drive not being safely removed? If it was I would expect windows would be flagging but don't know about USB drive.
Have you tried to run checkdsk on that drive, that would reset a dirty bit. I see form your post you did run a third party app but I usually don't trust them;
On of the episodes of defrag tools discussed this at 20' into start here http://channel9.msdn.com/Shows/The-Defr ... Thumbnails
0

mac1 
Top SketchUcator
 

Re: "Failed to Save" during "Autosave"

Postby kaspence » Sun Sep 14, 2014 9:47 pm

Sorry, but I am on a Mac. I think you are referring to Windows.

Ken
0

kaspence 
 

Re: "Failed to Save" during "Autosave"

Postby mac1 » Sun Sep 14, 2014 10:44 pm

kaspence wrote:Sorry, but I am on a Mac. I think you are referring to Windows.

Ken

Right on
0

mac1 
Top SketchUcator
 

Re: "Failed to Save" during "Autosave"

Postby kaspence » Mon Sep 15, 2014 1:16 am

I should have noted that I tried these same files on another computer with the same fail to save. How worried should I be in having these files go bad on me so I can't open and use. I should also note that I tried coping just one component to a new file with the same errors.
0

kaspence 
 

Re: "Failed to Save" during "Autosave"

Postby rorydax » Wed Oct 15, 2014 11:38 am

On a Mac, Sketchup Make 2014, exact same problem. Upgraded computer, OS, and SKetchup release at the same time, so too many variables for me. I dont think there are any corruption issues with the files though, am trying to work out how to change the default Autosave location, thought this was the problem.
0

rorydax 
 

Re: "Failed to Save" during "Autosave"

Postby se777ens » Fri Jun 19, 2015 10:03 pm

I'm having the same problem. Autosave keeps popping up "failed to save file" it's very annoying as it interrupts my work flow, but I do need it to constantly save every 10 minutes. Any suggestions?
0

se777ens 
 

Re: "Failed to Save" during "Autosave"

Postby tuna1957 » Sat Jun 20, 2015 3:29 am

I had the same problem for several weeks after switching up to SU 2015 pro from SU8. No clue why and it stopped occurring with no intervention on my part and hasn't returned! Go figure ?


SU 2015 pro , imac / mavericks
0

tuna1957 
Premium Member
Premium Member
 

Re: "Failed to Save" during "Autosave"

Postby Bob James » Sun Jun 21, 2015 1:23 am

I don't know if this is applicable to the problem being discussed, but yesterday I worked on a file for over two hours and it didn't autosave (which I discovered when SU crashed and I went to open the latest autosave). Prior to that two hour period it had been autosaving every five minutes (the file I was working on was already autosave_autosave_myfile.skp).
0
i7-4930K 3.4Ghz, 2x GTX780 6GB, 32GB DDR3-1600 ECC, OCZ Vertex 4 500GB, WD Black 3TB, 32TB NAS, 4x 27" Monitors, SpaceMouse Pro, X-keys XK-60
User avatar
Bob James 
Premium Member
Premium Member
 

Re: "Failed to Save" during "Autosave"

Postby rv1974 » Mon Jul 16, 2018 8:21 am

:shock: :shock: It starts to be a real issue. I experienced this in a bunch of diffrent projects on several PC's (win 7,10 x64) SU2018 fails to perform autosave (no matter it's office server or local drives).
I have a series of unreadable .tmp files (approx. 1/4 of original file size).
'Save as'\purging\saving in previos version won't help. The only workaround (if you are lucky not to miss the moment the mess with tmps has begun)is to copy-paste portion by portion to a blank file.
A side observetion: all those files had a number of acad drawings for reference. It never bben an issue in last decade though.
0

rv1974 
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 



 

Return to SketchUp Pro & Make Discussions

Who is online

Users browsing this forum: felox91, Google Bot, kimiris, toto4408, tuna1957 and 11 guests

Visit our sponsors: