Invalid model

Found a bug in SketchUp? Report it here

Invalid model

Postby rv1974 » Sun Aug 26, 2012 7:05 am

never seen it before (for 10 years):
0
Last edited by Gaieus on Sun Aug 26, 2012 9:19 am, edited 1 time in total.
Reason: Split post off the "Duh thread" as it has nothing to do with any "enlightment" moments

rv1974 
 

Re: Invalid model

Postby Gaieus » Sun Aug 26, 2012 9:17 am

So could you recreate the error message by repeating the steps (which would be needed for any kind of further investigation)?
0
User avatar
Gaieus 
 

Re: Invalid model

Postby rv1974 » Sun Aug 26, 2012 10:06 am

Unfortunately I did not saved the problematic state as separate file.
I've made a group of a face contour the copied it upward and tried to extrude the edges within the group with TIG's old good 'extrude edges'.
Then after some freezing this pop-up of death appeared.
0

rv1974 
 

Re: Invalid model

Postby TIG » Sun Aug 26, 2012 10:28 am

I tried to replicate this without any success.
What exact dimensions were you using?
My EEby... tools are robust and work if the initial objects selected and subsequent input comply with the tool's needs etc, so I can't see what's going wrong.
Dis it occur during picking or during the latter stages - like reversing faces or exploding the extrusion-group ??
If you can't reproduce it then it's probably a one-off glitch within Sketchup itself... :?
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: Invalid model

Postby pilou » Sun Aug 26, 2012 10:53 am

It's not the new message for avoid the Splatch screen ?
0
Frenchy Pilou
Is beautiful that please without concept!
Speedy Galerie
User avatar
pilou 
Top SketchUcator
 

Re: Invalid model

Postby rv1974 » Sun Aug 26, 2012 11:42 am

TIG wrote:I tried to replicate this without any success.
What exact dimensions were you using?
My EEby... tools are robust and work if the initial objects selected and subsequent input comply with the tool's needs etc, so I can't see what's going wrong.
Dis it occur during picking or during the latter stages - like reversing faces or exploding the extrusion-group ??
If you can't reproduce it then it's probably a one-off glitch within Sketchup itself... :?

I used (and undoubtedly will) the oldie called 'extrudelinetool.rb' -one of my favorite tools. Never had problems for years- no complains. Originally I posted this pop-up in the 'Doh!' thread to show the message I've never seen before.
The cause for this glitch (at least I guess so) was some hidden triangular face when I tried to extrude the lines(I saw it after as unhidden in the autosave file).
0

rv1974 
 

Re: Invalid model

Postby DesertRaven » Sun Aug 26, 2012 9:48 pm

LOL, I had this error just a few days ago, the joke here is they ask you to report the steps leading up to this error.
Well if I had expected this error maybe I would of recorded the steps.
All I can say is this error message occurred after hours of editing a organic shaped building. Last step may have been to save the model? I work allot with solids subtraction and the outer shell tool. So I am sure just before saving I did a subtract operation.

BTW, the best script ever made for solid modeling in SU is the Solid Inspector from TT!!!
This tool should of been in the tool set to begin with, or maybe in consequence they should of provided a detection and fix tool instead of just blunty rejecting solids and leaving one to such the model or object in question for tiny little mistakes.


Also does anyone know how to actually contact Google support? ? ?
0
simplicity is the ultimate sophistication
User avatar
DesertRaven 
 

Re: Invalid model

Postby Gaieus » Sun Aug 26, 2012 11:32 pm

The reason they ask for the exact steps (especially if you can reproduce the error) is that this way they can identify the bug (if there is any) which causes it. There is actually a lot going on under the hood and only a few errors generate a popup like this.

DesertRaven wrote:Also does anyone know how to actually contact Google support? ? ?

If it's about the bug issue, here is the trouble shooter:
http://support.google.com/sketchup/bin/ ... page=ts.cs
0
User avatar
Gaieus 
 

Re: Invalid model

Postby rv1974 » Mon Aug 27, 2012 4:59 am

DesertRaven wrote:...Last step may have been to save the model?...

+1
the very last step before error was file-save
0

rv1974 
 

Re: Invalid model

Postby thomthom » Mon Aug 27, 2012 9:57 am

DesertRaven wrote:Also does anyone know how to actually contact Google support? ? ?

SketchUp isn't part of Google any more. They're now owned by Trimble.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: Invalid model

Postby DesertRaven » Sat Dec 15, 2012 3:45 am

Gaieus wrote:The reason they ask for the exact steps (especially if you can reproduce the error) is that this way they can identify the bug (if there is any) which causes it. There is actually a lot going on under the hood and only a few errors generate a popup like this.

DesertRaven wrote:Also does anyone know how to actually contact Google support? ? ?

If it's about the bug issue, here is the trouble shooter:
http://support.google.com/sketchup/bin/ ... page=ts.cs



Ha ha all they had to do is produce some errors of their own, most issues are not new but never corrected.
This particular pop up window is completely useless! Just fix what you guys know is wrong and we'll all be good.
0
simplicity is the ultimate sophistication
User avatar
DesertRaven 
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 



 

Return to SketchUp Bug Reporting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Visit our sponsors: