[Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated

[Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated

Postby Didier Bur » Sun Jan 02, 2011 4:56 pm

Hi,

February 13th 2011: Version 1.4.2.: Bug fixes, resizable dialog, directionnal spray

What's new in v1.4.2.:
- bug fix with destination layer using the PointTool and SelectedSurfacesTool,
- bug fix of random rotation not working using the "Selected Surfaces" shape,
- bug fix of altitude constraints when using the "Selected Faces" shape,
- new "shape" to drop components at vertices of edges or curves,
- new "shape" to evenly drop components at divisions of edges,
- suppressed "OnMouseLeave" function that caused the tools to exit when the mouse left the graphic window,
- dropping components on other components with the point shape is now possible,
- localization files available (German, Danish, French, Portuguese, English, and Spanish as the base set)
- settings to customize the dialog box behaviour (useful for low res screens),
- experimental directional spray tool, so you can populate walls with ivy for instance.

Thanks to the translators: K.F. Blom Balleby, aka Frederik, K. Hauser, aka Charly, E. Mahfuz, Edson, Oxer, Oscar...

Please get the latest version from the PluginStore

Download



PLEASE UNINSTALL PREVIOUS VERSION ON YOUR SYSTEM, IF ANY.
Earlier versions are downloadable here:http://rhin.crai.archi.fr/RubyLibraryDepot/plugin_details.php?id=76

dialog_settings.jpg

tbar.jpg[/attachment
[attachment=0]spanish_dialog.jpg



Enjoy, and feel free to report bugs...
10
Last edited by Didier Bur on Sun Feb 13, 2011 6:33 pm, edited 12 times in total.
Didier Bur (Bytes Farmer)
Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Nancy (F)
http://rld.crai.archi.fr/rubylibrarydepot/
User avatar
Didier Bur 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4 Update

Postby thomthom » Sun Jan 02, 2011 5:10 pm

Great start for 2011! :berserk:

btw - v1.3 is now obsolete, right? Could you make a note of that in the post for that version - with a link to this. Having multiple versions around makes trouble for users who stumble upon plugins without the knowledge of what's current. ComponentSpray is a very popular plugin and there will be many links around the internet that leads to the v1.3 version thread.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4 Update

Postby Didier Bur » Sun Jan 02, 2011 5:19 pm

Good point TT, done.
0
Didier Bur (Bytes Farmer)
Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Nancy (F)
http://rld.crai.archi.fr/rubylibrarydepot/
User avatar
Didier Bur 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4 Update

Postby diegog321 » Sun Jan 02, 2011 6:20 pm

thank you very much!
Will certainly try and give feedback
0

diegog321 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4 Update

Postby simon le bon » Sun Jan 02, 2011 6:29 pm

Dear Didier,

Thank you so much.
I'm excited to play with this new one.

The better presentation I know about Compo Spray was done by takesh h on PushPullbar
Here is a link to his first picture:


I hope he is going to do the same for your new version.

thomthom wrote:btw - v1.3 is now obsolete, right? Could you make a note of that in the post for that version - with a link to this...


Didier Bur wrote:Good point TT, done.


Well :? :? It is still not very clear IMO


Cheers, simon.
0
Last edited by simon le bon on Sun Jan 02, 2011 7:49 pm, edited 2 times in total.
User avatar
simon le bon 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4 Update

Postby simon le bon » Sun Jan 02, 2011 6:48 pm

Hi !
5 minutes try: I love it...




*s
0
Last edited by simon le bon on Sun Jan 02, 2011 7:20 pm, edited 1 time in total.
User avatar
simon le bon 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4 Update

Postby Frederik » Sun Jan 02, 2011 7:04 pm

Ooohhh... Looks great, Didier...
Thanks... :thumb:
0
Cheers
Kim Frederik
User avatar
Frederik 
Thea Render Support
Thea Render Support
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4 Update

Postby Didier Bur » Sun Jan 02, 2011 7:18 pm

Simon,
C'est pas clair çà ???
Nouvelle version 1.4, ancienne 1.3 obsolete, plus de fichiers, plus de lien.
cs13.jpg
0
Didier Bur (Bytes Farmer)
Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Nancy (F)
http://rld.crai.archi.fr/rubylibrarydepot/
User avatar
Didier Bur 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4 Update

Postby simon le bon » Sun Jan 02, 2011 7:28 pm

OOps! Sorry Didier!

I was watching this link I had bookmarked: [Plugin] Component Spray update

instead of watching on the main Plugin thread: [Plugin] Component Spray Tool 1.3.

Those various links also "Spray" the doubt :lol:

++simon
0
User avatar
simon le bon 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4 Update

Postby Gaieus » Sun Jan 02, 2011 8:18 pm

Tanks a lot for the update, Didier! I can hardly wait to test it in "hot" action!
:D
0
User avatar
Gaieus 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4 Update

Postby rv1974 » Mon Jan 03, 2011 9:38 am

Thank you Didier!
Please take a look at attached.
The only mode is working is 'point'.
P.S. And sorry if it was disscussed earlier but but this tool would greatly benefit if one could:
1/ work with preselected set of components;
2/ spray on component surfaces;
3/ spray on surfaces placed one above another (example: to spray entourage upnon balconies stacked in a column)
0

rv1974 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4 Update

Postby thomthom » Mon Jan 03, 2011 9:39 am

rv1974 wrote:1/ work with preselected set of components;

+1

rv1974 wrote:2/ spray on component surfaces;

+1
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4 Update

Postby hebeijianke » Tue Jan 04, 2011 6:49 am

THX
But It does not work in my PC

I know why it does not work
I use it in sketchup8.0
It works well in sketchup7.1
0

hebeijianke 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4 Update

Postby TIG » Tue Jan 04, 2011 11:40 am

hebeijianke wrote:THX
But It does not work in my PC
I [don't] know why it does not work
I use it in sketchup8.0
It works well in sketchup7.1

Have you double checked the files are all extracted into the correct Plugin folder/subfolder as directed... AND removed the earlier versions ?
Error messages in Ruby Console??
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4 Update

Postby thomthom » Tue Jan 04, 2011 12:13 pm

hebeijianke wrote:THX
But It does not work in my PC

Can you explain what doesn't work?
Do you get errors?
Are you missing menus?

I use SketchUp8 - works for me.


Didier:
Instead of a modal window to set the preferences before you spray, how about leaving the window open so one can adjust the settings while you work?

(Also: under OSX Webdialogs aren't true modal - they don't act like they do on Windows.)
(The scrollbars in the webdialog should do away if do add body { overflow: hidden; } to the CSS. (or was it to the html element...? I think that might depend if you're using a strict doctype or not.)
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4 Update

Postby thomthom » Tue Jan 04, 2011 12:17 pm

I tried to use the Spray feature - clicked on a face and I was warned it'd create 3000 instances. (I had selected a 1x1x1m cube)
I said Cancel to abort the operation - the Ruby Console output:
Error: #<LocalJumpError: unexpected break>
(eval):2544:in `cs_warning'
(eval):2088:in `cs_n_points'
(eval):1560:in `create_geometry'
(eval):1488:in `onLButtonDown'
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4 Update

Postby thomthom » Tue Jan 04, 2011 12:21 pm

Didier Bur wrote:Simon,
C'est pas clair çà ???
Nouvelle version 1.4, ancienne 1.3 obsolete, plus de fichiers, plus de lien.
cs13.jpg

Would be good to have a redirect there as well.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4 Update

Postby Frederik » Tue Jan 04, 2011 2:05 pm

I also have trouble making this work with SU 8... :|
0
Cheers
Kim Frederik
User avatar
Frederik 
Thea Render Support
Thea Render Support
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4 Update

Postby thomthom » Tue Jan 04, 2011 2:28 pm

Frederik wrote:I also have trouble making this work with SU 8... :|

Like I asked hebeijianke: what specifically is the problem?
It's hard to debug an issue without knowing what the symptoms are.
Exactly what doesn't work as expected and what was expected results/behaviour?
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4 Update

Postby j_forrester » Tue Jan 04, 2011 3:26 pm

Not sure if i'm having much luck with 1.4 version either. I'm using Sketchup Pro 6. The old 1.3 version worked great.

Everytime I go to run the script, I select my component to spray, selected faces to spray onto. Other options left alone.

I get a dialoge box saying "1000 trials to drop components done. Continue?". At this point it shows 1% complete on the taskbar, I click continue and get a dailoge "more than 2 minutes remaining to complete. Continue?" as soon as I click I get "more than 4 minutes remaining to complete. Continue?" and so on.... never actually creating any copies, just doubling the time with each click?
0

j_forrester 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4 Update

Postby Didier Bur » Tue Jan 04, 2011 4:50 pm

Hi,
I get a dialoge box saying "1000 trials to drop components done. Continue?". And so on...

This dialog pops up when there are too much constraints (you drew your shape where there is no face that belongs to the layer mask for instance) and the script tries and tries to drop components and cannot.
Other options left alone.

This may be the cause of the problem. Check if your options are consistent.

Would be good to have a redirect there as well.

@TT : done.
Error: #<LocalJumpError: unexpected break>

done too (fixed the bug).
body { overflow: hidden; }

I tried that but no luck (CSS is greek to me :oops: )
I'd like to get rid of that horizontal scrollbar too...

I've found a way to use dialog.show{} instead of show_modal{} :P

Keep the bugs comin', I'll fix 'em and publish a patch then.
0
Didier Bur (Bytes Farmer)
Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Nancy (F)
http://rld.crai.archi.fr/rubylibrarydepot/
User avatar
Didier Bur 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4 Update

Postby hebeijianke » Tue Jan 04, 2011 5:50 pm

Error: #<TypeError: can't convert Array into Float>
(eval):1752:in `raytest'
(eval):1752:in `raytestH'
(eval):2323:in `cs_random_points'
(eval):1160:in `create_geometry'
(eval):1052:in `onLButtonDown'
(eval):1752
Error: #<TypeError: can't convert Array into Float>
(eval):1752:in `raytest'
(eval):1752:in `raytestH'
(eval):2323:in `cs_random_points'
(eval):1160:in `create_geometry'
(eval):1064:in `onLButtonUp'
(eval):1752
0

hebeijianke 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4 Update

Postby thomthom » Tue Jan 04, 2011 6:45 pm

Didier Bur wrote:Hi,
Would be good to have a redirect there as well.

@TT : done.
Error: #<LocalJumpError: unexpected break>

done too (fixed the bug).
body { overflow: hidden; }

I tried that but no luck (CSS is greek to me :oops: )
I'd like to get rid of that horizontal scrollbar too...


Because you used a strict doctype the HTML DOM acts a bit different. When I applied the rule to the HTML element it worked:
Code: Select all

html 
{
  overflow: hidden;
}
 


I think that you can get rid of the inset frame if you set the scrollable argument to false when you create the WebDialog.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4 Update

Postby Didier Bur » Sat Jan 08, 2011 6:49 pm

Hi folks,

Just a note to keep the thread on top of stack...
Update 1.4.1. of CompoSpray is available here: http://rhin.crai.archi.fr/RubyLibraryDepot/plugin_details.php?id=76

Mainly bug fixes, backward compatibility, non-modal dialog BUT a true "Ignore hidden geometry" option (thanks to ThomThom): spray can now ignore entities that are masked OR on invisible layers.

Next step: a directionnal spray :bounce:
0
Didier Bur (Bytes Farmer)
Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Nancy (F)
http://rld.crai.archi.fr/rubylibrarydepot/
User avatar
Didier Bur 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby xrok1 » Sat Jan 08, 2011 11:29 pm

this is a sweet update. :ecstatic:
do you have an explanation of how to use the layer mask? :oops:
0
“There are three classes of people: those who see. Those who see when they are shown. Those who do not see.”

http://www.Twilightrender.com try it!

xrok1 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby Didier Bur » Sun Jan 09, 2011 1:36 am

Hi,

how to use the layer mask?

Select a layer in the dropdown list and components will "fall" only on that layer...
0
Didier Bur (Bytes Farmer)
Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Nancy (F)
http://rld.crai.archi.fr/rubylibrarydepot/
User avatar
Didier Bur 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby ALDob » Mon Jan 10, 2011 12:57 am

Thanks,
My SU 7.1 just closing down as soon as I press component spray button on toolbar.
I deleted older version from Plugins folder and my system is Win XP 64
Regards
0

ALDob 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby Didier Bur » Mon Jan 10, 2011 7:32 pm

My SU 7.1 just closing down as soon as I press component spray button on toolbar.

:shock: :shock: :shock:
It does bugsplat ?
0
Didier Bur (Bytes Farmer)
Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Nancy (F)
http://rld.crai.archi.fr/rubylibrarydepot/
User avatar
Didier Bur 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby pep75 » Mon Jan 10, 2011 9:39 pm

It looks very promising, but it does nothing. I can see the menu etc, but when I push the "spray" button; "the computer says: "No".... ;)

Oh I'm working with v8!
0
User avatar
pep75 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby fjb80 » Mon Jan 10, 2011 9:58 pm

The compospray icon shows up, as does the toolbar, but when I click it nothing happens. Here's my error message from the ruby console:

Error: #<Errno::ENOENT: No such file or directory - /Users/Fraser/Library/Application Support/Google SketchUp 8/SketchUp/Plugins/CompoSpray/csSettings.html>
(eval):269:in `initialize'
(eval):269:in `new'
(eval):269:in `write_cs_dialog'
(eval):107:in `compoSpray_main'
/Library/Application Support/Google SketchUp 8/SketchUp/Plugins/compoSprayToolbar.rb:14
(eval):269:in `call'
(eval):269

So it looks like it's missing an html file?

Using OS 10.6, SU 8

Thanks,
0

fjb80 
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 

Next


 

Return to Plugins

Who is online

Users browsing this forum: Google Bot, Justom, sketchy22 and 14 guests

Visit our sponsors: