Animator and VRay

General discussion about Animator for SketchUp

Re: Animator and VRay

Postby Macon » Wed Jan 16, 2019 9:20 am

fredo6 wrote:
Macon wrote: Une petite question cependant: est il possible de réaliser l'animation d'animator à un moment précis d'une animation de scènes Sketchup? Par exemple Lors d'une visite virtuelle d'une maison, nous traversons un couloir (scènes SU ) avant d'arriver devant une porte qui s'ouvre (animation Animator) et continuons la visite (scène SU). En passant le tout dans Vray....

This is a feature that is planned. Actually, I introduced the concept of 'Visitor' in earlier versions, but this needs a lot more work to make it usable. SO it is deactivated for the time being.

Fredo



Merci à toi en tous cas!
Pour ce plugin, et pour les autres!
0

Macon 
 

Re: Animator and VRay

Postby Sidneysalmeronborrell » Fri Apr 05, 2019 5:17 pm

Hello, a pleasure

I have a problem and that is when I tell Animator to do the animation through VRAY it does not work. It stays stuck in the render when it finishes and does not advance. If I put it other than Vray if it works. It is not interact
3

Sidneysalmeronborrell 
 

Re: Animator and VRay

Postby cyrilc » Tue Mar 31, 2020 3:37 pm

Hello Fredo,

For some reasons, Vray only renders the first frame of the animation many times, while I see animator running properly.
I am using Sketchup 2020 and Vray 4.20.01

I have checked everything I could find on forums and youtube. I saw that other users seem to have the same problem.
Any idea why ?

Best regards, and congrats for all the work,
Cyril
3

cyrilc 
 

Re: Animator and VRay

Postby safak » Tue Apr 14, 2020 7:31 am

I am having the same problem.

I can create videos with animator, which means I have got working "films" in the animator. I can render my scenes in Vray. When I open the generator tab of the animator, I am able to see the Vray option and I can do my settings accordingly. So everything is fine so far. However, when I generate a video I get an 18 seconds video of the very first image. Nothing is moving. Does anyone happen to know why?

Thanks in advance.

Edit: Actually I tried it with another model file, which is very basic, and it worked. But still can't make it on my real file.
1

safak 
 

Re: Animator and VRay

Postby Serge73 » Tue Apr 14, 2020 12:58 pm

cyrilc wrote:For some reasons, Vray only renders the first frame of the animation many times, while I see animator running properly.
I am using Sketchup 2020 and Vray 4.20.01
Cyril

Similar issue.
The animator does not transmit frames, all png images are from the first frame only.
2

Serge73 
 

Re: Animator and VRay

Postby Calcifer » Tue Apr 14, 2020 10:39 pm

Hello Fredo,

First, thank you very much for your fantastic plugin. I have been using it extensively for the past 18 months.
I also have the same problem described in previous posts when using V-Ray with Animator. It only renders the first frame. I thought my project was too complex so I tried with a very simple one: a moving cube. Still did not work. I use SU 2020 and V-Ray 4.20.01

However, I tried on my laptop with SU 2017 and V-Ray 4.10.01 and it surprisingly works wonderfully. I don't know anything about technical stuff but I thought it was worth mentionning that.

Thank you very much again!
1

Calcifer 
 

Re: Animator and VRay

Postby PopBen » Mon May 25, 2020 10:00 pm

Again, thank you for your fantastic plugins. They've revolutionised the way I produce my models.

I too am having the same issues. I'm running SketchUp 2017 with V-Ray for SketchUp 4.20.02 on a Mac.
When trying to render the animation only the 1st frame is repeatedly rendered.

When I process without VRay it works fine and also the preview in SketchUp displays fines.

Thanks you in advance.
1

PopBen 
 

Re: Animator and VRay

Postby changh198 » Thu Jun 18, 2020 6:40 am

Hi Fredo,

Thank you for the amazing plugin.
However i am having the same issue on sketchup 2020 with Vray 4.2002.
It keeps rendering the first frame.
How can i fix this?

Thank you for your effort!
0

changh198 
 

Re: Animator and VRay

Postby fredo6 » Thu Jul 02, 2020 1:34 pm

The problem with VRay 4.2 rendering should be fixed with LibFredo6 v10.9a.

Fredo
1
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 

Previous


 

Return to Animator Beta

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

Visit our sponsors: