Vray3.6 displacement problem ... help!

General discussion on V-Ray for SketchUp

Vray3.6 displacement problem ... help!

Postby cuttingedge » Wed Jan 10, 2018 7:26 am

I have a strange behavior of displacement map in vray 3.6.
I cant make it to work. The material preview shows a good displacement but it doesnt appear in the render.Tried and tried but cant make it work.


displacement problem vray 3.6.png


Even I tried models done in vray 2.0 which worked but wont work in 3.6.

Anyone having the same issue? below is the displacement map

er_green-carpet_disp.png
2

cuttingedge 
 

Re: Vray3.6 displacement problem ... help!

Postby EpsiOne » Thu Jan 18, 2018 3:14 pm

Same problem for me. Anyone?
2

EpsiOne 
 

Re: Vray3.6 displacement problem ... help!

Postby syege » Wed Mar 21, 2018 1:53 am

just found the solution, u gotta apply the material from within the vray material list... u know select your geometry, go to vray asset editor material list select your material, right click apply to selection and BUMP! i mean displacement eheh
6

syege 
 

Re: Vray3.6 displacement problem ... help!

Postby muthenna75 » Tue Aug 21, 2018 9:56 pm

Hello
I have the same problem with V ray 3.6
0

muthenna75 
 

Re: Vray3.6 displacement problem ... help!

Postby valerostudio » Fri Aug 24, 2018 3:45 pm

Use fur for carpets man! - displacement is not worth it. Fur is 1000X faster and better for this application. I try to stay away from displacement altogether honestly.

If you must - like you said above, the material needs to applied directly to the faces (not to the group).

Displacement on the left, fur on the right
Fur vs Disp.jpg
0

valerostudio 
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 



 

Return to V-Ray

Who is online

Users browsing this forum: Google Bot and 1 guest

Visit our sponsors: