SUbD 2 subdivision performance issues with SUbD Entity Info

General discussion on SUbD for SketchUp

SUbD 2 subdivision performance issues with SUbD Entity Info

Postby numerobis » Mon May 22, 2017 10:47 pm

I noticed a massive performance problem when the "SUbD Entity Info" window is opened. While toggeling subdivision "on" (again for an already subdivided object) without the window is almost instant it takes MUCH longer, maybe 10x-100x for the same action when the window is open. The first time i thought it had crashed.
Changing the UV interpolation setting is also incredibly slow.
I just updated to v2.1 - same problem.

Should i try a clean install? And if yes, is there more than the "TT_SUbD.rb" and the "TT_SUbD" folder that has to be removed?

SketchUp v2015, Win 7

0

numerobis 
 

Re: SUbD 2 subdivision performance issues with SUbD Entity I

Postby thomthom » Tue May 23, 2017 9:26 am

You could try to do a clean reinstall, just to be safe. Makes it easier to debug when we know there aren't any old files lingering around.

It's only the TT_SUbD.rb file and TT_SUbD folder.

I've never observed this myself, and I've not heard any other report of this. So I'm at a loss. I might have to create a special build that log timing of the various components.

By the way, what version of Internet Explorer do you have?

Have you tried with only SUbD installed? (In case there is an extension clashing?)
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: SUbD 2 subdivision performance issues with SUbD Entity I

Postby numerobis » Tue May 30, 2017 2:25 pm

I have already done a "clean install". And with only SUbD and TT_Lib loaded (and Advanced Camera Tools)... no difference.
IE version is 11.0.9600.18449
0

numerobis 
 

Re: SUbD 2 subdivision performance issues with SUbD Entity I

Postby thomthom » Thu Jun 01, 2017 11:18 am

I would have to add some additional performance logging to get an idea of what this might be.

..one though; what anti-virus application do you have?
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: SUbD 2 subdivision performance issues with SUbD Entity I

Postby numerobis » Thu Jun 01, 2017 1:53 pm

Kaspersky Total Security
0

numerobis 
 

Re: SUbD 2 subdivision performance issues with SUbD Entity I

Postby thomthom » Thu Jun 01, 2017 2:19 pm

Could you temporarily disable it?
I've experienced that some AV software actually affect the performance of SketchUp extensions. (For instance Defender under Window 7). I wonder if there could be something similar going on here.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: SUbD 2 subdivision performance issues with SUbD Entity I

Postby numerobis » Fri Jun 02, 2017 4:33 pm

thomthom wrote:Could you temporarily disable it?

I tried it... no difference. :(
0

numerobis 
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 



 

Return to SUbD

Who is online

Users browsing this forum: musasigs and 1 guest

Visit our sponsors: