[Plugin] RoundCorner - v3.3a - 18 Dec 18

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby Dave R » Mon May 27, 2013 4:29 pm

So change the permissions to the Plugins folder to allow you to have full access to it. That will allow you to run without running as administrator.
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby NigeC » Mon May 27, 2013 8:15 pm

Yeah I know, I try to keep things "as is" when testing, if permissions screw things up at least I can tell the developer what to expect before its released ;)
0
“It’s only impossible if you stop and think about it!”
User avatar
NigeC 
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby Dave R » Mon May 27, 2013 8:21 pm

NigeC wrote:Yeah I know, I try to keep things "as is" when testing, if permissions screw things up at least I can tell the developer what to expect before its released ;)


Huh?

There's nothing to tell the developer. The plugin requires that data entered by the user can be written to a file so that data can be used to do its thing. If you don't have permissions set so that the file can be written, the plugin will give you errors.

If you knew the reason for the error, why didn't you just fix it and move on? :roll:
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby carlocki » Tue May 28, 2013 12:21 am

no way for me to let it work. I click on it...but nothing happen.
0

carlocki 
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby TIG » Tue May 28, 2013 8:46 am

carlocki wrote:no way for me to let it work. I click on it...but nothing happen.
Before we go any further... please provide ALL of your details in your User-Profiles - OS, version etc.
Please explain you issue more clearly...
Your report suggests that you get a toolbar and clicking a button appears to do nothing ?
Open the Ruby Console from Sketchup > Window and see what error messages you have...

My best guess [based on nothing but instinct] is you haven't downloaded/installed the required 'helper' "LibFredo..." as explained quite clearly in the tools notes...
Almost none of Fredo's tools will work without this 'helper'.
If it appears that you have installed it, then please check your Plugins folder's security permissions - they must be FULL... Select its icon, right-click > context-menu > Properties > Security > Edit... set to FULL for everyone listed, OK/Apply.
Some of Fredo's tools need to write logs etc to the Plugins folder [subfolder] so FULL permissions are a must.
If earlier permissions have prevented you from installing the Lib correctly, then having 'Compatibility File' in the Plugins folder's top-bar in Windows Explorer is a clue - the files/folder having gone into a VirtualStore folder to protect you from yourself - because by default Windows does not give full access to files/folders in the 'Programs Files' folder tree :roll:
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby carlocki » Tue May 28, 2013 3:27 pm

TIG wrote:
carlocki wrote:no way for me to let it work. I click on it...but nothing happen.
Before we go any further... please provide ALL of your details in your User-Profiles - OS, version etc.
Please explain you issue more clearly...
Your report suggests that you get a toolbar and clicking a button appears to do nothing ?
Open the Ruby Console from Sketchup > Window and see what error messages you have...

My best guess [based on nothing but instinct] is you haven't downloaded/installed the required 'helper' "LibFredo..." as explained quite clearly in the tools notes...
Almost none of Fredo's tools will work without this 'helper'.
If it appears that you have installed it, then please check your Plugins folder's security permissions - they must be FULL... Select its icon, right-click > context-menu > Properties > Security > Edit... set to FULL for everyone listed, OK/Apply.
Some of Fredo's tools need to write logs etc to the Plugins folder [subfolder] so FULL permissions are a must.
If earlier permissions have prevented you from installing the Lib correctly, then having 'Compatibility File' in the Plugins folder's top-bar in Windows Explorer is a clue - the files/folder having gone into a VirtualStore folder to protect you from yourself - because by default Windows does not give full access to files/folders in the 'Programs Files' folder tree :roll:


os: windows 7 sketchup 2013
ruby console messages
Error: #<Errno::EACCES: Permission denied - C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/Fredo6Trace.txt>
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Core_49.rb:713:in `initialize'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Core_49.rb:713:in `open'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Core_49.rb:713:in `trace6'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/ROUNDCORNER_Dir_23/RoundCorner_Tool.rb:314:in `init_palette'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/ROUNDCORNER_Dir_23/RoundCorner_Tool.rb:127:in `initialize'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/ROUNDCORNER_Dir_23/RoundCorner_Tool.rb:42:in `new'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/ROUNDCORNER_Dir_23/RoundCorner_Tool.rb:42:in `launch'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/ROUNDCORNER_Dir_23/RoundCorner_Tool.rb:33:in `action__mapping'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Plugin.rb:132:in `call'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Plugin.rb:132:in `launch_action'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/ROUNDCORNER_Dir_23/bootstrap_RoundCorner.rb:143:in `launch_action'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/ROUNDCORNER_Dir_23/bootstrap_RoundCorner.rb:159:in `startup'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Plugin.rb:1094:in `call'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Plugin.rb:1094:in `command_invoke'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Plugin.rb:1076:in `build_config_commands'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Traductor.rb:1074:in `call'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Traductor.rb:1074:in `add_command'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Core_49.rb:713:in `call'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Core_49.rb:713
0

carlocki 
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby carlocki » Tue May 28, 2013 3:29 pm

2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Plugin.rb:132:in `launch_action'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/ROUNDCORNER_Dir_23/bootstrap_RoundCorner.rb:143:in `launch_action'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/ROUNDCORNER_Dir_23/bootstrap_RoundCorner.rb:159:in `startup'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Plugin.rb:1094:in `call'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Plugin.rb:1094:in `command_invoke'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Plugin.rb:1076:in `build_config_commands'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Traductor.rb:1074:in `call'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Traductor.rb:1074:in `add_command'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Core_49.rb:713:in `call'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Core_49.rb:713
Error: #<Errno::EACCES: Permission denied - C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/Fredo6Trace.txt>
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Core_49.rb:713:in `initialize'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Core_49.rb:713:in `open'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Core_49.rb:713:in `trace6'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/ROUNDCORNER_Dir_23/RoundCorner_Tool.rb:314:in `init_palette'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/ROUNDCORNER_Dir_23/RoundCorner_Tool.rb:127:in `initialize'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/ROUNDCORNER_Dir_23/RoundCorner_Tool.rb:42:in `new'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/ROUNDCORNER_Dir_23/RoundCorner_Tool.rb:42:in `launch'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/ROUNDCORNER_Dir_23/RoundCorner_Tool.rb:33:in `action__mapping'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Plugin.rb:132:in `call'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Plugin.rb:132:in `launch_action'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/ROUNDCORNER_Dir_23/bootstrap_RoundCorner.rb:143:in `launch_action'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/ROUNDCORNER_Dir_23/bootstrap_RoundCorner.rb:159:in `startup'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Plugin.rb:1094:in `call'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Plugin.rb:1094:in `command_invoke'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Plugin.rb:1076:in `build_config_commands'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Traductor.rb:1074:in `call'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Traductor.rb:1074:in `add_command'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Core_49.rb:713:in `call'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Core_49.rb:713
0

carlocki 
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby carlocki » Tue May 28, 2013 3:47 pm

Error: #<Errno::EACCES: Permission denied - C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/Fredo6Trace.txt>
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Core_49.rb:713:in `initialize'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Core_49.rb:713:in `open'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Core_49.rb:713:in `trace6'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/ROUNDCORNER_Dir_23/RoundCorner_Tool.rb:314:in `init_palette'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/ROUNDCORNER_Dir_23/RoundCorner_Tool.rb:127:in `initialize'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/ROUNDCORNER_Dir_23/RoundCorner_Tool.rb:42:in `new'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/ROUNDCORNER_Dir_23/RoundCorner_Tool.rb:42:in `launch'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/ROUNDCORNER_Dir_23/RoundCorner_Tool.rb:33:in `action__mapping'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Plugin.rb:132:in `call'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Plugin.rb:132:in `launch_action'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/ROUNDCORNER_Dir_23/bootstrap_RoundCorner.rb:143:in `launch_action'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/ROUNDCORNER_Dir_23/bootstrap_RoundCorner.rb:159:in `startup'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Plugin.rb:1094:in `call'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Plugin.rb:1094:in `command_invoke'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Plugin.rb:1076:in `build_config_commands'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Traductor.rb:1074:in `call'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/LIBFREDO6_Dir_49/Lib6Traductor.rb:1074:in `add_command'
0

carlocki 
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby Dave R » Tue May 28, 2013 4:20 pm

ACCESS: Permission denied


You need to set administrator privileges to allow full access to the Plugins folder. This is exactly the same as the previous report.

Please complete your profile as TIG requested. :roll:
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby yikyeou » Thu May 30, 2013 5:54 pm

I've just wrote a post on how to fix the permission for RoundCorner plugin http://inicholas.net/fix-roundcorner-plugin-problem/.
0

yikyeou 
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby dingosss » Thu May 30, 2013 7:30 pm

this is not working with sketchup 2013 for me
0

dingosss 
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby Dave R » Thu May 30, 2013 10:52 pm

dingosss wrote:this is not working with sketchup 2013 for me


Well, you haven't given us anything in the way of information to help you troubleshoot the problem so the best we can do is give you the two most common problems.

First: You haven't installed it correctly.
Second: You haven't installed the required LibFredo6 files.
Third: You haven't set permissions for the Plugins folder correctly.

It could be any or all of these.
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby Dave R » Thu May 30, 2013 10:55 pm

yikyeou wrote:I've just wrote a post on how to fix the permission for RoundCorner plugin http://inicholas.net/fix-roundcorner-plugin-problem/.


That looks like a good blog post. Thanks for doing it. That exact same thing has been covered here on SCF dozens of times but apparently it can't be addressed too many times since people are still missing this important step. It isn't just Round Corner that this pertains to, either.
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby petrusyap » Mon Jun 03, 2013 6:15 am

Hi Fredo,

I would like to ask about this most useful plugin I have ever used for sketchup, RoundCorner. The plugin is successfully installed in my SketchUp 2013, however, every time i try to make the roundcorner process, it will create a bugsplat and exit SU directly. I am using Windows 8 Pro and SketchUp 2013 Pro. Please advise. Thank you.

For your information: the plugins i used in my sketchup, Vray 1.6beta, TTCleanup, Artisan, Quadtools, VrayTools, Extrude Tools, Tools on Surface.
0

petrusyap 
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby Dave R » Mon Jun 03, 2013 10:01 am

Try disabling V-ray--the first plugin you listed. It has been known to cause conflicts with other plugins.
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby mikebelluckf » Wed Jun 05, 2013 9:10 am

Dave R wrote:
yikyeou wrote:I've just wrote a post on how to fix the permission for RoundCorner plugin http://inicholas.net/fix-roundcorner-plugin-problem/.


That looks like a good blog post. Thanks for doing it. That exact same thing has been covered here on SCF dozens of times but apparently it can't be addressed too many times since people are still missing this important step. It isn't just Round Corner that this pertains to, either.


Thanks all - for the plugin & the sorting out the 'security' fix - I was in same boat, which is now a curved bottom wonder!
0
Mike Bell
Mobile: +44 (0)7970 646 705

Freelance Design, Visualisation & Realisation:
Events, Exhibitions & Experiential

Concepts - Rendered Images - Video Fly-throughs - Augmented Reality

weblog: http://www.mikebell.eu
User avatar
mikebelluckf 
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby sketchuh » Wed Jun 12, 2013 7:42 am

i can't see the fredo's roundcorner in tools menu..i am using sketchup 2013. i am pretty sure i installed it and other necessary plugins correctly. i don't know why i can't find it in the menu!
0

sketchuh 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby sketchuh » Wed Jun 12, 2013 7:53 am

sorry about that....i installed it via sketch store! it works now! thnx
0

sketchuh 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby ericchan74 » Sun Jun 16, 2013 4:58 pm

Dear Fredo6,

I have just updated to SU2013 from SU8 and tried to re-install RoundCorner (v2.3a)
I had it working fine whist in SU8 but cannot get it to work on 2013?

I have updated to the latest Libfredo6 4.9 plugin on SU2013 and it is showing up inside SU2013, however, I cannot seem to be able to open up the the RoundCorner box from Extensions nor can see it anywhere in the tools palettes? Please advise. Thanks in advance.

I am on mac os X (10.8.4)

EDIT - I have found a way to fix this. Change the .zip file downloaded from here and change the parameter to .rbz and then copy/place the file to sketchup plugin folder. Open sketchup and from Preference / Extensions / Install extension - locate .rbz file from plugin folder and woala!! RoundCorner tick box should appear which means installed! From there, go to View/ tool palettes/ RoundCorner to open up tool bar.

Not sure if this is the proper way to install but worked for me on MAC.

Thanks Fredo for this great and useful plugin.

Cheers!!
0

ericchan74 
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby Dave R » Mon Jun 17, 2013 10:28 am

ericchan74 wrote:I am on mac os X (10.8.4)

EDIT - I have found a way to fix this. Change the .zip file downloaded from here and change the parameter to .rbz and then copy/place the file to sketchup plugin folder. Open sketchup and from Preference / Extensions / Install extension - locate .rbz file from plugin folder and woala!! RoundCorner tick box should appear which means installed! From there, go to View/ tool palettes/ RoundCorner to open up tool bar.

Not sure if this is the proper way to install but worked for me on MAC.


You could have skipped the part about placing the rbz file into the Plugins folder and used Install Extension just the same. Better would be to install the Sketcucation PluginStore and install it automatically. Did you make sure to also get the most recent LibFredo6 files?
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: {Plugin] RoundCorner 2.0a - 9 Jul 09

Postby dorindranca » Wed Jun 19, 2013 6:00 am

hello
please help
round corner not working
I installed libfredo6-49 but asked me to create a folder but still working out DEFPARAM_DIR
thanks
sorry my English
0

dorindranca 
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby Dave R » Wed Jun 19, 2013 10:35 am

Please read the first three lines of the first post of this thread. It tells you exactly why you are getting this error. You need to set full permissions for the Plugins folder.
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Roundcorners plugin in SU 2013

Postby antoineb89 » Wed Jun 19, 2013 7:51 pm

Hey there sketchupers,

I am trying to use the roundcorners plugin, but it doesnt seem to work. I can see the icons and everything but when i click on it nothing happens. Hopefully one of u have a solution for this!

Thanks in advance!
0

antoineb89 
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby thomthom » Thu Jun 20, 2013 10:37 am

If you open the Ruby Console, do you get any errors?
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby dannykil » Thu Jun 20, 2013 5:27 pm

Dave R wrote:Please read the first three lines of the first post of this thread. It tells you exactly why you are getting this error. You need to set full permissions for the Plugins folder.


Many on work computers do not have the user permissions to modify the Plugins folder to "full permissions", and company policy will not allow the IT Administrator to grant this level of permissions.

On my work computer / network, just copy / pasting into the plugins folder requires that I type in a once per occurence User Account Control username and password (but this works for installing many plugins).
Same for any rbz plugin installation from within Sketchup.

Round Corner appears not to work unless you truly have the User Permissions modify the permississions of the plugin folder.

I don't and can't get this permissions level, and so Round Corner doesn't work for me.

Many other plugins install and work just fine without this permissions requirement.
0

dannykil 
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby Dave R » Thu Jun 20, 2013 5:46 pm

That's not the fault of the plugin. The plugin requires user inputs that must be written to a file for the script to use when it does its thing. The reason the plugin won't work is that it needs to write that file into a folder within the Plugins folder which is closed to it.
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby thomthom » Fri Jun 21, 2013 8:38 am

Fredo is looking into alternative places to write these preference files. Windows makes it hard to write to the Program Files folder because it wants only application installers to write there.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby am2222 » Fri Jun 21, 2013 10:39 pm

Hi,
Today I tried your plugin ..It is great but I face problems with it.When I use your plugin it works fine and make round corners but after when I click on another tool (no matters which tool..Some times after deselected object) SU crashes and show bug screen..I cant see what is written in rubby console ..I really need your plugin please help me about that
I am on win 7 and SU 2013.Is there any Chance to have confilict with other plugins?
0

am2222 
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby Dave R » Fri Jun 21, 2013 11:09 pm

Yes, there are some plugins that have been known to cause SketchUp to crash. Do you have the V-ray plugin? That is a common culprit. Also some of the BIM plugins create problems.
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.3a - 26 May 11

Postby am2222 » Sat Jun 22, 2013 11:39 am

Dave R wrote:Yes, there are some plugins that have been known to cause SketchUp to crash. Do you have the V-ray plugin? That is a common culprit. Also some of the BIM plugins create problems.

Yes I have vray 1.6 installed..Is there any way to findout which plugin makes problem?
0

am2222 
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 

PreviousNext


 

Return to Plugins

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google Bot and 11 guests

Visit our sponsors: