Scene

Scene

Postby kafyrboy » Fri Oct 04, 2013 8:10 am

Sziasztok

Egy ideje már kísérletezek az SU 8 pro-val, de volna valami amire nem tudtam még rájönni és biztos tudnám jól használni. Szóval a kérdésem a "scene"-re vonatkozna. Szedtem le a netről egy pár sketchUp modelt ahol ilyennel találkoztam de nekem nem sikerül. Szóval az említett modellekben olyat láttam, hogy egy-egy scene-en más-más alkatrész látszik. Nos hiába készítek új scene-t nekem mindegyiken ugyanaz látszik. Ha az elsőre húzok egy új vonalat az egyből ott van a másikon is. Ha az ötödiken végzek valami módosítást akkor szintén ugyan úgy változik az összes és így akármennyi scenem van ugyan annyiszor ugyanazt látom. Hogy tudom azt megoldani hogy rajzolok valamit az egyik scene-re egy másikra meg más valamit? De a dolgok elrejtésénél is ugyanez a helyzet. Ha az egyiken elrejtek egy komponenst vagy csoportot akkor az eltűnik a másikon is.
Állat idegesítő, hogy nem tudok rájönni magamtól.

Köszi előre is

Üdv.: Kafyrboy
0

kafyrboy 
 

Re: Scene

Postby cotty » Fri Oct 04, 2013 8:46 am

If you want to change the visibility of objects with scenes, you can place the objects on different layers and control their visibility by the scenes.

(I'm not shure if this was your question, only parts of the google translated text are helpful...)
0
User avatar
cotty 
Top SketchUcator
 

Re: Scene

Postby Gaieus » Fri Oct 04, 2013 2:51 pm

Cotty jó nyomon jár...

A "Scene" ("jelenet" vagy "beállítás" - már képileg) csupán azt igazírja, ami Cotty képén van. Vagyis a modell attól még ugyanaz marad, alapesetben a Scene valójában csak kameraállást jelent.

Ha azt szeretnéd, hogy egyes dolgok egy "Scene"-ben látsszanak, másikban nem, a legegyszerűbb dolog:
  1. csinálj "group"-ot (vagy "komponenst") az adott egységből
  2. adj egy réteget "layer" a modellhez és helyezd ide át a cuccost
  3. a Layer ablakot nyitva hagyva rejtsd el a nem kívánt réteget, majd adj hozzá egy új Scene-t.
Valójában a scenek több mindent is tudnak (pl. árnyék on/off, textúrák on/off - illetve ez mind stílus kérdése, vagyis stílusokat stb.) - itt egy példa, mit, hogyan lehet rétegekkel és stílusokkal létrehozni (kapcsold be ezeket a "dialog"-okat a Window menü alatt és nézd, hogyan változik pl. a rétegmegjelenítés, ahogy a különböző scen-ek között váltasz)!
0
User avatar
Gaieus 
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes agoAd Machine 
Robot
  

Return to Magyar

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest