Layout

Layout

Postby mdk01 » Sun Mar 31, 2013 11:12 pm

Rajzoltam egy szekrénysort 3D-ben és a metszeteket szeretném róla megcsinálni.
Átvittem a metszeti rajzot layout-ba miután, elmetszettem., viszont a vonalak nem elég vékonyak és a saroktalálkozások sem szögletesek.
Lehet a vonalakon vékonyítani,finomítani, vagy eleve a layout nem ilyen kis dolgokhoz való?

Nem tudom ezt hogyan csináljam pontosan(metszet készítést)csak most a layout ugrott be, de ha van vkinek egyéb jó ötlete azt szívesen fogadom. Jó volna vhogy solid-dá is tenni a lapokat. :roll:

Köszönöm

Üdv.

Ui.:Másnál is nagyon lassú a honlap vagy csak nálam?

d.jpg
0

mdk01 
 

Re: Layout

Postby Gaieus » Mon Apr 01, 2013 7:58 am

Ezt a SketchUpban kell beállítani. A "Section cut" vastagsága a használt stílus kérdése. Menj a Window > Style párbeszédpanelbe, ott az "In model" fül alatt válaszd ki azt a stílust, amelyet módosítani akarsz (lehet, hogy csak egy stílusod van itt, de lehet több is). Eztután kövesd, ami a képen van...

style.png

(Mindenképp frissítsd a stílust!).

Ha megvagy, mentés, majd a LayOutban jobb kattintás a SU modellre és "Update reference".Ha még vékonyabb vonalakat szeretnél, akkor érdemes teljesen kikapcsolni (vagy egy pixelre állítani) a "Profile" vonalakat is (úgy látom, nálad ezek is vastagabbak). Ezt az első ikon, az "Edge settings" alatt tudod megtenni. Megint ne felejts el frissíteni!

Ahogy látom, a LayOutban is csak fekete-fehér vonalrajzokkal dolgozol. A legjobb minőséget akkor kapod a végén, ha vektor módban renderelsz - ezt a SketchUp model dobozban tudod beállítani a jobb oldalon (először jelöld ki a modellt a lapon).
0
User avatar
Gaieus 
 

Re: Layout

Postby mdk01 » Mon Apr 01, 2013 12:52 pm

Köszönöm segítséget sokkal jobb lett, de még mindig nem lett elég vékony a vonal. SU-ba nem tudtam a section cut widht értéket 1 alá vinni ezért kutakodtam LAYOUT-ban és a SKETCHUP MODELL fülön belül van még egy STYLE fül ott 0,50pts-ről levittem az értéket 0,10pts-re és így hajszál vékonyak lettek a vonalak.

Köszi mégegyszer.
0

mdk01 
 

Re: Layout

Postby Gaieus » Mon Apr 01, 2013 1:14 pm

Ebben az esetben viszont nem a Section Cut szélességét vitted lejjebb, hanem minden egyes SU vonal szélességét a LayOutban. Egy egyszerű vonal ("Edge") a SketchUpban 1px és ezalá azzal sem mehetsz le, vagyis a Section cut nem adott hozzá a vastagsághoz semennyit.

Mindenesetre örülök, hogy megoldódott.
0
User avatar
Gaieus 
 

Re: Layout

Postby ChSmith » Thu Apr 03, 2014 12:42 pm

Sziasztok,

tudna valaki abban segíteni, hogy miért nem tartja a méretarányt a kinyomtatott file?
Beméretezem LAYOUTBAN A4 1:20mm-ban, aztán készítek egy jpg-t, kinyomtatom - de előtte kiveszem a pipát a "fit to page" -ből, rámérek a papíron és nem pontos.
Előre is köszi:Ch_Sh
0
Ch_Sh
User avatar
ChSmith 
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes agoAd Machine 
Robot
  

Return to Magyar

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest