Segítség kérés...
130 posts
• Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Segítség kérés...
Én is mindennap ránézek. Ennyire profi mindenki, vagy már mindent leírtál/leírtunk amit tudni lehet a programról? ![]() Bő egy hónapja feltettem ide egy kérdést, hogy hogyan lehet beméretezni két egyenes által bezárt szöget. Csak a lemérés (Protactor eszközzel), aztán szövegbeillesztés a módja vajon? Re: Segítség kérés...
Text. Tehát mikor beméretezel két pont közötti távolságot, akkor a Dimension eszközzel nem csak leméred a távot, hanem már oda is írja (beméretezi) hogy mennyi a távolság. Na ezt nem tudod eljátszani a szögeknél mert a Dimension és a Protactor sem képes erre. Van egy Protactor eszköz amivel mérni lehet, de méretezni nem... Segítség kérés...Szia Csaba!
Akadt egy kis problémám, készítettem egy modellt low poligon fákkal és zöldségnövényekkel. Próbáltam renderelni a Twilighttal, de az esetek 80%-ban lefagy, és a sketchup is... A túl sok poligon okozhatja ezt? A gépem 2400Mhz-es processzorral 2magos, 3 GB RAM-os. Nem tudom, hogy a processzor teljesítményének növelése /procicserek/ javíthatj-e ezt a problémát...csak akkor cserélném le, ha ez okozza.... Köszönettel Viktor Re: Segítség kérés...A processzor a Twilight esetében leginkább csak a renderelés sebességét érinti. Ha lefagy, nagyobb a valószínűsége, hogy kevés a memória. 3Gb-nál sokkal többet 32 bites Windows alatt nem nagyon tudsz használni - 64 bites Windows alatt sokkal többet is, persze, úgyhogy ha 64 bites Windowsod van, akkor esetleg vegyél bele még memóriát (az nem is nagyon drága)
Mekkora méretben próbálod renderelni (már hogy a végleges render milyen nagy lenne pixelben)? Ezt próbálhatod esetleg csökkenteni. Re: Segítség kérés...Köszönöm, hát igen, 32 bites windowsom van.
Low-ban renderelek először, 500x500 pixellel, és már akkor lefagy, illetve maga a sketchup is renderelés nélkül is - megfpróbltam kijelölni mindent és kimásolni egy új fájlba, de a kijelölésnél kilép a Sketchupból... Viktor Re: Segítség kérés...Csak ez a modell fagy? Ha másik is, próbáld meg újratelepíteni a SketchUpot! Ha csak ez, csatold ide és megnézzük!
Re: Segítség kérés...Szia! Csak ez fagy, elég nagy, 18 megás fájl...hogyan tudnám Neked elküldeni?
Re: Segítség kérés...Hát, ekkorát ide valóban nem tudsz csatolni (és valószínűleg email-ben sem). Van neked esetleg Dropbox-od?
Re: Segítség kérés...Dropboxot nyithatsz bármikor ingyen is - de akármilyen fájlküldő jó éppenséggel.
Re: Segítség kérés...http://s3.toldacuccot.hu/letoltes?sid=4 ... ekkel7.skp
szia! Csatoltam, ezen le tudod tölteni. Köszönöm! Viktor Re: Segítség kérés...Szia!
Letöltöttem a modellt, sikerült is megnyitnom, de képtelenség volt vele dolgozni. Először arra gondoltam, túl sok az átlátszó textúra, ezért kikapcsoltam az átlátszóságot a stílus ablakban, de még így sem. Gyakorlatilag a SketchUp semmire nem reagált (bár lefagyni nem fagyott le teljesen). A Twilight be sem indult. 3.0 GHz-es, kétmagos processzorom van, 8 Gb RAM-mal és egy 2Gb-os videókártyával. Ugyan nem egy erőgép, de azért egy ekkora modellt tudnia kéne kezelni. Megpróbálkozom még más beállításokkal is, de nem vagyok biztos, hogy menni fog a dolog. Mondjuk a statisztikából az derül ki, hogy több mint 7 milló poligon van a modellben. Ez elég sok, de ettől csak lassúnak kéne lennie a SketchUpnak. Re: Segítség kérés...Szia! Köszönöm, hogy megnézted, arra gondoltam még, hogy valamelyik zöldség /Warehouseból töltöttem le/ lehet a hibás esetleg... nem tudom...
Re: Segítség kérés...Ez elképzelhető. Arra sajnos nem volt időm, hogy minden komponents egyenként megvizsgáljak, de lehetséges, hogy ez a megoldás. Este talán megpróbálhatok még vele elszórakozni (itt a munkahelyemen nincs SketchUp)
Re: Segítség kérés...Ha meg tudnád nézni, azt megköszönném, most találkozom először ezzel, és jó lenne ha kiderülne mi okozza....
Köszönöm! Re: Segítség kérés...véletlenül vettem észre segítségkérésedet és elolvasva a problémádat a következőket tudnám javasolni. Növényeknél mindig sok "line" és "face" van a modeleknél. Ha letöltött anyagal dolgozol javaslom hogy "takaritsd" ki a modelt mivel nem tudhatod hogy hogyan és milyen tudással készítették. Én pld. a viewtopic.php?p=193587#p193587 Thomthom-Cleanup plugint soktam használni. Videó és leirás angolul megtalálod. Mágodik pedig a viewtopic.php?p=281153#p281153 Goldilocks. Megmutat melyik textura és komponens tul nagy sketchup számára. Példádban elég nagy háttér képet helyeztél el ami jelentősen terheli a memóriát. Eredeti fájl mozgatása nekem sem volt egyszerű pedig egy erős ATI kártyával nézegettem. Csatolom "átnézet" fájlt 7z formátumba (csak ez volt alkalmas 4Mb alá tömöríteni) illetve egy próba rendert Thea4SU plugin-el gyártva Üdv, Dániel
Re: Segítség kérés...Üdvözletem!
Egy gyors kérdésem lenne. Nincs olyan rács plugin a Sketchuphoz amivel 0,00 mm tized pontoságú rácsbeosztást lehetne beállítani? Valami hasonlóra lenne szükségem mint a képen látható. Re: Segítség kérés...Itt van egy rakás plugin: http://rhin.crai.archi.fr/rld/plugins_list_az.php
Keress rá a "grid" szóra. Végső soron a sandbox-szal te is tudnál ilyet csinálni. Viszont azt javaslom, hogy nagyobb léptékben dolgozz (pl. állítsd cm-re vagy akár m-re a templátodat, de dolgozz úgy, mintha mm-ben dolgoznál) és a végén kicsinyítsd le az egész modellt. A SketchUpnak komoly gondjai vannak ilyen kis léptékekkel (és a nagyokkal is) Re: Segítség kérés...
Azt észrevettem, hogy nem stimmel a méret. Úgy szoktam alkatrészt készíteni, hogy ami a 1,00 milliméter azt tízzel szorzom, és levonok belőle még 0,5 millimétert. Nekem muszáj ilyen kis méretben dolgoznom. Majd térjünk már vissza a kicsinyítésre. Még annyit kérdeznék. Nem lehetne tolmácsolni a fejleztők felé azt az igényt, hogy tized miliméter léptékben is lehessen dolgozni a programmal? Re: Segítség kérés...
Hát lehet - csak ugye a "korlátok" (vagyis túl kicsi vagy túl nagy méretben a SU mindenféle hibákat művel). Segítség kérés felületre vetítésKedves Csaba!
Ismersz olyan plugint, ami pl. egy hengeres/íves felületre rá tud vetíteni egy tetszőleges sík alakzatot, szóval a sík felület is íves lesz, de magtartja az arányait. Elég sokat kerestem, de nem találok. /A "Shape blender" ezt csinálja tulajdonképpen, de elég nehézkes megoldani, h az arányokat megtartsa./ Köszönettel Viktor Re: Segítség kérés...Olyant, ami a teljes hengerre körülgörbíti, nem. Még a shape bender sem, de igazából az lenne a legjobb erre az esetre. Csak megfelelően kell méretezni a hengert (vagy amit rávetítesz) szerintem.
Re: Segítség kérés...Valaki tud-e egy jó plugint, hogy pédáúl egy szekrényről robantott ábrát készítsek.
Üdv. ChSh Ch_Sh
Re: Segítség kérés...Asszem ez valami ilyesmi...
http://sketchucation.com/resources/plug ... te_Deplace Re: Segítség kérés...Sziasztok!
Segítségre van szükségem. Nem tudja valaki hogy a Generate Report miért nem működik? Elég gyakran használom ezt a funkciót, de ilyen még csak egyszer fordult elő. Akkor nem volt időm vele babrálni, aztán másnapra megjavult a dolog. Most a restart sem segített. Sajnos enélkül nem boldogulok ![]() A 8-as verzót használom. local Re: Segítség kérés...Üdvözletem mindenkinek!
Olyan kérésem lenne, hogy hol találok olyan plugint, amivel csavarmenetet tudok készíteni, külsőt és belsőt egyaránt. Vagy ha nincs olyan plugin, akkor a Sketchupon belül hogyan lehet megoldani a menetek elkészítését. Méretarányos menet kellene, menetemelkedéssel, mélységgel, lezárással. Más: Az Artisan nevezetű plugint, hogy lehet a gépről teljesen leszedni, mert nem engedi feltelepíteni az újabb verziót. Mindent próbáltam, de mind hiába. Minden választ köszönök! Üdvözlettel: Zoli.
130 posts
• Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|