Sufni és egyebek...

Re: Sufni és egyebek...

Postby DugovicTitus » Wed Jul 06, 2011 10:03 am

Gaieus wrote:Ha valamit csak ideiglenesen akarsz szétválasztani a többitől, talán jobb a group. Miután szétrobbantod, nem marad benn a komponens böngészőben.

Ez az!
Ez a kulcsmondat. Értem!
Köszönöm!

Halló Medvegy!
Köszönöm a válaszodat és itt ragadom meg az alkalmat egy köszönetnyilvánításra, mivel máshol már találkoztam a kezed munkájával. Egy szerszámos ládának a terveit töltöttem le az oldaladról. Ha elkészül, felteszem a fotóját (remélem még 2011-et írunk majd)

Üdv,
Titus
0
Az ember a földön, lehet király, vagy szolga, mégis mindkettő visszatér a porba!
DugovicTitus 

Postby Gaieus » Wed Jul 06, 2011 10:09 am

Ha közben mégis a komponens mellett döntesz, akkor simán jobb klikkelj egy group-ra és csinálhatsz belőle komponenst. Nem adja fel ugyan a normál komponens gyártó ablakot (vagyis ilyenkor group#1 vagy valami hasonló lesz a neve automatikusan, illetve nem tudsz különböző egyéb tulajdonságokat adni neki), de ezt azért meg lehet változtatni a komponens böngészőben is. Nekem pl. folyamatosan nyitva van az "Entity info" ablak...
0
Gaieus 

Postby DugovicTitus » Wed Jul 06, 2011 10:34 am

Gaieus wrote:Ha közben mégis a komponens mellett döntesz, akkor simán jobb klikkelj egy group-ra és csinálhatsz belőle komponenst. Nem adja fel ugyan a normál komponens gyártó ablakot (vagyis ilyenkor group#1 vagy valami hasonló lesz a neve automatikusan, illetve nem tudsz különböző egyéb tulajdonságokat adni neki), de ezt azért meg lehet változtatni a komponens böngészőben is. Nekem pl. folyamatosan nyitva van az "Entity info" ablak...

Tudom, hogy létezik egy "Entity info" ablak. Láttam már és kellő tisztelettel be is zártam. Meglátásom szerint még nem értem el arra a szintre, hogy ezzel kelljen foglalkoznom.
A következő napokban az aktivitásom egy kicsit alább fog hagyni. Ennek egy prózai oka lesz; el kell vinnem a Nőt nyaralni... :cry:
Majd jövök! (.. és ezt vehetitek fenyegetésnek... )
0
Az ember a földön, lehet király, vagy szolga, mégis mindkettő visszatér a porba!
DugovicTitus 

Postby Gaieus » Wed Jul 06, 2011 10:41 am

Én jövő héten nem leszek (de azért valószínűleg naponta bekukkantok). Kezdődik az éves bohóckodásom Dunazekcsőn római jelmezben.
https://picasaweb.google.com/csaba.pozs ... ngCeremony
0
Gaieus 

Postby medvegy » Wed Jul 06, 2011 9:42 pm

DugovicTitus wrote:... Egy szerszámos ládának a terveit töltöttem le az oldaladról. Ha elkészül, felteszem a fotóját (remélem még 2011-et írunk majd)...

Üdv!

DugovicTitus!
Ennek a magam részéről őszintén örülök, mert azt ugyan láttam, hogy havonta igen szép számmal töltögettek le róla klf terveket, de most van róla bizton infom, hogy valaki meg is valósítja. Leszámítva saját magam. Sok sikert hozzá.

Gaeius!
Sokat lendítene a fórum forgalmán, pl. néhány tógás kép... :berserk: :berserk:
És ha már bohóckodás... piros orral... :D :D :D
Egyébiránt jó mulatást!
0
Az igazi férfiak fával dolgoznak...

medvegy 

Postby Gaieus » Thu Jul 07, 2011 6:51 am

Hát tóga csak akkor lesz, ha nincs nagyon meleg. Amúgy csak tunika...
:D

Tunikás van (én éppen háttal, középen, míg balra közös barátunk Gábor vagy "Kephalos")

0
Gaieus 

Postby medvegy » Thu Jul 07, 2011 4:05 pm

Szépen vagyunk ...
Savanyú is, sárga is, ... de a mienk! Jóga helyett tunika... Hát hol van itt a hagyományőrzés, a tisztelet földfoglalóink előtt!?!?!?

Egyébként az illendőség révén, de amúgy is, ez nem az a tábor, amikor SU oktatás is alkalmasint történik?
Tisztelettel: Magánórákat lehet venni? :) :) :)
Vagy pusztán egy előadásra benézni? (Ez ott a reklám helye...)

Kellemes napokat, gyűjteni a meleget!, a meteo szerint a jövő héten megest hidegfront!
0

medvegy 

Postby Gaieus » Fri Jul 08, 2011 7:47 am

Szoktunk a gyerekekkel ilyesmivel is foglalkozni. Tulajdonképp leginkább a Gábor (valahogy én kibújtam ez alól).
0
Gaieus 

Postby DugovicTitus » Sun Jul 17, 2011 2:51 pm

Megjöttem.
Mi legyen a következő "óra" anyaga?
0
DugovicTitus 

Postby DugovicTitus » Mon Jul 18, 2011 7:47 am

Kérdés:
Melyik renderelő programot használjam?
Esetleg menjek más irányba?
Elég sokat olvastam itt a fórumon, de a dátumokat nézve elég avittos a téma (renderelő pluginok). Tegnap este tisztázatlan körülmények közepette feltettem a Twilight-ot. Majd rögtön rájöttem, hogy nem tudom mit kell csinálni, mivel bármit állítgattam nem renderelt semmit... Majd hirtelen felindulásból kerestem a youtube-on tutorial-t, ahol rendesen elterelte a figyelmemet más. Méghozzá a sketchyphysics. Na azt is letöltöttem. Ez nagyon tetszik. Ez már dilemma. Melyik irányba induljak?
0
DugovicTitus 

Postby Gaieus » Mon Jul 18, 2011 12:00 pm

Na, én is megjöttem.

A Twilight nagyon jó kis program. A SketchyPhysics-nek ehhez viszont nincs semmi köze (az nem renderelő, hanem animáló plugin), illetve a Twilight-hoz csak annyi, hogy (tudtommal) az az egyetlen renderelő program, amelyik a SP animációkat renderelni tudja.

Ha a renderelésről akarsz beszélni, kezdjünk inkább újabb topikba. Ha nem tesszük, teljesen elveszünk a végén.

A héten viszont lehet, hogy kissé lassú leszek (ma du. pl. vizsgázom, utána kéne egy kis pénzt keresni, meg ilyenek).
0
Gaieus 

Postby DugovicTitus » Mon Jul 18, 2011 12:51 pm

Gaieus wrote: A SketchyPhysics-nek ehhez viszont nincs semmi köze (az nem renderelő, hanem animáló plugin), illetve a Twilight-hoz csak annyi, hogy (tudtommal) az az egyetlen renderelő program, amelyik a SP animációkat renderelni tudja.

Nem kevertem a szezont a fazonnal. Miközben a Twilight-ra kerestem tutort, elkalandoztam a Youtube-on és menet közben találtam a SP-t. Ez jobban lekötötte a figyelmemet és ezért kérdeztem, hogy melyik irányba induljak. Mindkettő érdekel.
Más kérdés.
GoogleEarth 3d-s modellt bárki csinálhat? Találtam egy nagyon érdekes (szerintem) témát, az oroszlányi víztornyot, amit még nem modellezett meg senki. Az én szívemnek kedves ez az épület, mivel itt születtem és itt voltam gyerek. A régi szülőotthon szinte a torony lábánál volt. A városból mindehonnan látni. Csaba, neked nem kell ezt magyaráznom, mivel gondolom te így vagy a TV-toronnyal.

http://www.viztorony.hu/h/komarom-eszte ... ny/01.html

http://www.viztorony.hu/h/komarom-eszte ... y/01b.html
0
DugovicTitus 

Postby Gaieus » Mon Jul 18, 2011 1:23 pm

OK, a különbség értését vettem.

Igen bárki csinálhat GE modellt. Egy szabály van csak: a jobbik győz (és itt nem feltétlenül a részletesebbre kell gondolni).

Viszonlyag egyszerű szerkezetnek tűnik (persze lehetnek benne csavarok), de a textúrázása nem lesz egyszerű pluginok nélkül.

Mondjuk én a TV tornyot nem szeretem túlságosan, de hát valóban hozzánőtt már a városhoz. Komlón, ahol az anyai nagyszüleim laktak, viszont volt egy víztorony. És íme, valaki már meg is modellezte...
http://sketchup.google.com/3dwarehouse/ ... 5902b35337
0
Gaieus 

Postby DugovicTitus » Mon Sep 05, 2011 3:05 pm

Höhö...

Benne vótam a tévébe' :berserk:

Ha kíváncsi vagy, tekerd a 22. perchez. Valahol hátul az a szőrös... :fro:

http://www.dunatv.hu/musor/videotar?vid ... pid=620237

:lol:
0
DugovicTitus 

Postby Gaieus » Mon Sep 05, 2011 5:36 pm

Láttam - éppen sufnit fűrészelsz! :D
0
Gaieus 

Re: Üdv a "magyar sketchup fórum"-on!

Postby entryy » Thu Sep 15, 2011 1:58 pm

Sziasztok!

Nem túl régen próbálkozom a sketchup használatával, de most annyira elakadtam, hogy segítséget kell kérnem.
sajnos olyan a beállítottságom, hogy elég egyedi dolgoknak érzem szükségességét, ezért is kezdtem el használni a sketchup-ot. Elsőnek a számítógépasztalomat terveztem meg vele, később egy hűtőblokkot.
Most egy számítógépházzal szenvedek.

Jelenleg az oldallapoknál akadtam el, vagyis szeretném, ha nem teli oldallap lenne, hanem méhsejtrácsos.
Ebben tudna nekem segíteni valaki?

(a közeljövőben pedig látom, hogy a furatok megjelölése fog némi problémát jelenteni.)

Előre is köszönöm!
0

entryy 

Postby Gaieus » Thu Sep 15, 2011 9:42 pm

Szia Mikka!

Idevágó kérdés: akarsz ezeknek az oldallapoknak falvastagsággot adni? (ugyebár ezeknek is van, de oly csekély, hogy talán mellőzhető)
0
Gaieus 

Postby DugovicTitus » Tue Sep 20, 2011 4:19 pm

Gaieus wrote:Szia Mikka!

Idevágó kérdés: akarsz ezeknek az oldallapoknak falvastagsággot adni? (ugyebár ezeknek is van, de oly csekély, hogy talán mellőzhető)

Szerintem áttört falu számítógép házat szeretne...
0
DugovicTitus 

Postby DugovicTitus » Tue Sep 20, 2011 5:26 pm

0
DugovicTitus 

Postby Gaieus » Wed Sep 21, 2011 12:22 pm

Ez oké, de nem tudom, akar-e neki falvastagságot adni.
0
Gaieus 

Postby DugovicTitus » Tue Apr 03, 2012 1:39 pm

Halló Mindenki!

Jajjj, de rég voltam.
Rohanó világ, meg ilyesmi....
De! Új sufni koncepcióm van. Ez két dolgot jelent; nem hagytam abba a sketchup-olást és még mindíg nincs sufnim.... :)

Üdv, Titus
0
DugovicTitus 

Postby Gaieus » Tue Apr 03, 2012 2:56 pm

Jó kis sufni. Részben föld alatt van. Azokat az alkatrészeket oldalt vehetem "maradék" faanyagnak? :)
0
Gaieus 

Postby DugovicTitus » Wed Apr 04, 2012 1:54 pm

Gaieus wrote:Jó kis sufni. Részben föld alatt van. Azokat az alkatrészeket oldalt vehetem "maradék" faanyagnak? :)

Igen, az alapot a "föld" alá terveztem. A maradék anyagot pedig ott felejtettem.
0
DugovicTitus 

Postby DugovicTitus » Thu Mar 06, 2014 1:23 pm

Sziasztok!

Ismét közeleg a tavasz! Ismét leporoltam a sufni projektet! :D

Továbbra sincs ács alapképzésem, de ezt a sufni már "csakazértis" saját magam szeretném megcsinálni. Az elmúlt években már a forrásokat is összegyűjtöttem hozzá. Már csak a megfelelő terveket kellene elkészítenem.

Tegnap csináltam ezt.

Szeretném, ha megfelelő kritikával illetnétek.

Üdv,
Titus
0
DugovicTitus 

Postby viktoire » Fri Mar 07, 2014 10:43 am

Szia!
szívesen megnézném, elmentenéd valamilyen régebbi verzióba?

Viktoire
0

viktoire 

Postby medvegy » Fri Mar 07, 2014 10:08 pm

Üdv!

Csatlakozom az előttem szólóhoz. 8-as pont jó lesz.
0

medvegy 

Postby DugovicTitus » Sun Mar 09, 2014 6:34 pm

medvegy wrote:Üdv!

Csatlakozom az előttem szólóhoz. 8-as pont jó lesz.

Nyolcas verzióban!
0
DugovicTitus 

Postby medvegy » Sun Mar 09, 2014 10:18 pm

Üdv!

Hát sufninak nem éppen egy utolsó...már a maga durván 4,5*4,5 méretével.

Ügyes terv, tetszetős is, ami első blikkre nekem szemet szúr, az a tető függőleges támaszainak rögzítése. Ugyan megoldható csapolással, de akkor is jelentős faragást fog igényelni, már gyakorlatias szemmel.
Az 5*15-ös szarufa fogópárja ezen a távolságon oldalirányba könnyen elmozdulhat,főként száradás okán, ezért általában kettős, szembeforgatott rögzítést szoktam alkalmazni, így sokkal erősebb és merevebb, és száradás során a két gerenda egymással ellentétesen dolgozva összeszorul, ahelyett hogy szétfeszülne, de ezt bővebben a következő órán vesszük. :D :D

A szarufaállások távolságát a gyakorlatban 80-90 cm távolságra megnövelhető, ezt egy jóképű bramac léc könnyedén elviseli, kérdés mi lesz a tetőzet. Ha sima cserép, akkor is gond nélkül. Viszont a tető lejtés szöge mindössze 15 fok, ez leginkább a zsindelynek fekszik, sima cserép is vízhatlan alátét héjalással képes ezen a szögön működni, ezt egy kicsit átgondolnám, vagy legalább is 25-re növelném. De ha zsindely lesz, nem szóltam. De zsindely felrakni sem olyan egyszerű.

A szerkezet oszlopos tartói közti távolságot is kissé átalakítanám a használni kívánt szigetelő anyag szélességének megfelelően, kőzet gyapot az spec. 60 cm széles, így kialakításkor sem annyit vagdosni, szabni a szigetelésből.
És ezt arányba állítva a szarufa osztással, hogy minden szarufa alatt legyen oszlop, hát valahogy így fognék hozzá.
Mint említettem, első blikkre nekem ennyi, gyakorlatias szempontok alapján.

További szép napot!
0

medvegy 

Postby viktoire » Mon Mar 10, 2014 9:02 am

Szia!

Nekem is tetszik, de a tető hajlásszögét én is megnövelném, arányosabb is lenne a "sufnid".
Fadeszka borítást is lehetne adni a tetőzetnek, persze szigeteléssel alatta. sokkal szebb, mint a zsindely, és olcsóbb, mint a cserép.
A szarufák végeinek lehetne valami egyszerű formát adni, pl vízszintesen lecsapni a végeket....

üdvözlettel
Viktoire
0

viktoire 

Postby local » Mon Mar 10, 2014 9:56 am

Asztalosként a függőleges támaszok rögzítése tűnt fel először nekem is. Azzal jó sok munkád lesz és ahogy olvasom nem is a legjobb megoldás. Aztán nem tudom hogy jól látom-e hogy egy ajtó és csak egy kb. 90*90-es ablak lesz rajta? Csak tárolsz majd benne vagy barkácsolgatsz is? Mert akkor több természetes fény kellene.
A szarufák végeihez csak akkor nyúlnék ha nagyobb lejtésszöget kapna a tető. Ha nem, akkor maradhatna így minimálba.
Egyébként jól néz ki és tetszik ez a szintkülönbség a talajban.
0

local 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago

Ad Machine 
Robot

PreviousNext

Return to Magyar