Virtuális valóság

Virtuális valóság

Postby medvegy » Thu Oct 02, 2008 7:00 pm

Bár nem vagyok építész, leginkább egy egészen más szakterület áll hozzám közel, így én az SU-t, mint gyakorlati térbeli tervezéseim maximális támogatójaként alkalmazom. Mire is gondolok itt?
Magyarázatként álljon itt egy példa az SU-val megtervezett és megvalósított tetőszerkezet.
0
Az igazi férfiak fával dolgoznak...

medvegy 

Re: Virtuális valóság

Postby n_panni » Thu Oct 02, 2008 7:32 pm

Először nem látszott a csatolmány, valami hibaüzenetet írt ki.
0

n_panni 

Postby Gaieus » Fri Oct 03, 2008 9:08 am

Manapság már alig használnak az ácsok is csapolást (csak ezek a csavarok) :roll:

Na jó - csak hülyéskedem. Klassz modell (és erre tényleg nagyon jó a SketchUp!)
_______

@ Panni: be voltál jelentkezve?
0
Gaieus 

Postby medvegy » Fri Oct 03, 2008 7:36 pm

Kedves Mindenki!

Hát azért előre bocsátom, nem ez az egyetlen, amit ezzel terveztem, és valósult meg. Csak mikor megvalósítom, akkor nem fényképezek, mikor odaérek, hogy meg fényképezhetek, akkora már készen vagyok :lol: . Szóval nálam elsősorban a gyors megoldások létrehozásában játszik komoly szerepet az SU.
A tető is időközben fedésre került, bár a terven a lécezés nem került föl, de a valóságban egész egyszerűen csak felmértem a szükséges szarufahosszt, és modlával - remélem helyesen írtam - egyszerűen csak felvertük a léceket.
Ha valakinek van még rajtam kívül hasonló "beütése", remélem rajtam kívül is rak fel elkészült munkáiról képeket.

További szép napot Mindenkinek!
0

medvegy 

Postby medvegy » Thu Dec 03, 2009 8:53 pm

Üdv Mindenkinek!

Kapcsolódva a most oly népszerű renderelő topikokhoz, felfedeztem egy egészen új, a maga nemében egyedülálló progit.
Az SU-ban tervezett tárgyat a renderelés után szinte kézzel fogható valóságában jeleníti meg a program, gyakorlatilag teljesen kreatívan alakítható és variálható. Bár a fény beállítása kissé körülményes, de a kivitelezés ennél jóval egyszerűbb. :D :D

További szép napot!
0

medvegy 

Postby medvegy » Mon Jul 11, 2011 7:19 pm

Üdv Mindenki!

Folytatódjon a hétvégi renderelések sora.
És ez a szempont, ami miatt a SU elsősorban kiváló tervező eszköz.
Elsőként álljon it egy egyszerű doboz.
0

medvegy 

Postby medvegy » Mon Jul 11, 2011 7:24 pm

Aztán, hogy a gyakorlatiasabb oldalról is álljon itt egy példa.
Árnyékot adó egyszerű tetőszerkezet:
0

medvegy 

Postby Gaieus » Mon Jul 11, 2011 7:39 pm

Hát igen. Egyszerű és mégis tökéletesen elég a tervezéshez.
0
Gaieus 

Postby DugovicTitus » Sat Aug 27, 2011 6:26 pm

Megalkottam én is az első SU modellemet, ami meg is fog épülni... Remélem... :lol:
0
Az ember a földön, lehet király, vagy szolga, mégis mindkettő visszatér a porba!
DugovicTitus 

Postby Proponit » Sun Aug 28, 2011 9:07 am

Udv Péter

Szerintem a lepcsofokok szelessege nem 1 jo valasztas. Felmenni meg fel lehet rajta de szerintem lejonni egy 10 cm szeles lepcson hat maga a remalom. A 2. dolog, h. a korlat 4 cm szeles es es nem rajzoltad le a befogatast rendesen de szerintem vki izombol elkapja es kitorik, foleg ha fabol lesz es folulre fogatod be:Dinkabb az oldalara legyen felfogatva. A 3. dolog, a lepcso magassaga sem optimalis altalaban 15-17 cm a normalis. 4. eszrevetel a jobb oldalan X alakban rakj be egy merevitest ezzel stabilabb lesz.
0

Proponit 

Postby DugovicTitus » Mon Aug 29, 2011 10:01 pm

Proponit wrote:Udv Péter

Szerintem a lepcsofokok szelessege nem 1 jo valasztas. Felmenni meg fel lehet rajta de szerintem lejonni egy 10 cm szeles lepcson hat maga a remalom. A 2. dolog, h. a korlat 4 cm szeles es es nem rajzoltad le a befogatast rendesen de szerintem vki izombol elkapja es kitorik, foleg ha fabol lesz es folulre fogatod be:Dinkabb az oldalara legyen felfogatva. A 3. dolog, a lepcso magassaga sem optimalis altalaban 15-17 cm a normalis. 4. eszrevetel a jobb oldalan X alakban rakj be egy merevitest ezzel stabilabb lesz.

Halló Balázs!

Köszönöm a segítséget!
Az igazat megvallva ez egy padlásfeljáró lépcső lesz. A méreteket sajnos keményen behatárolja a terület, ahová be kell építeni.
sufni_5_1.skp

Amúgy a méreteket a most használt alu létráról vettem. Ami pillanatnyilag is feljáróként üzemel (elég kényelmetlen).
létra.jpg

Üdv,
P.
0
Az ember a földön, lehet király, vagy szolga, mégis mindkettő visszatér a porba!
DugovicTitus 

Postby Gaieus » Mon Aug 29, 2011 10:05 pm

Viszont akkor nyilván hátrálva is jössz le rajta, mint egy létrán, ugye?
0
Gaieus 

Postby DugovicTitus » Mon Aug 29, 2011 10:28 pm

Gaieus wrote:Viszont akkor nyilván hátrálva is jössz le rajta, mint egy létrán, ugye?

Igen, bár most mégmókásabb a helyzet, mivel a létra csak a magasság felét hidalja át. A legfelső fokról csak feltérdelni tudok a padlásra. Ha kész lesz a lépcső, akkor felrakok egy fotót. :)
0
DugovicTitus 

Postby DugovicTitus » Tue Nov 01, 2011 7:09 pm

... és kész!

Nem egy fotót csináltam.
0
DugovicTitus 

Postby medvegy » Tue Nov 01, 2011 8:16 pm

Gratulálok!

Egész jóra sikeredett.
Egy kis kritika, ha szabad...
A lépcsők alátámasztásánál nem vágtam volna ki azokat a kis háromszögeket, így jobban tartottak volna, illetve rálépéskor, főleg ha a szélére lépsz, a forgató nyomaték idővel "feltépi" a lépcsőlapokat. Most éppen a feléig vannak alátámasztva. Célszerüen lehetne még besüllyesztést is alkalmazni, ennek ellensúlyozásra. De ha ritkán lesz használva, - pl évi két alkalommal - akkor felejtsd el, évekig ki fog így is tartani. :D

Mindenesetre én még egy félolajos kezelést adnék neki, majd valami tetszetős lazúrozást.
Mégegyszer sok örömet kívánok a használatához!
0

medvegy 

Postby DugovicTitus » Wed Nov 02, 2011 7:08 am

medvegy wrote:Gratulálok!

Egész jóra sikeredett.
Egy kis kritika, ha szabad...
A lépcsők alátámasztásánál nem vágtam volna ki azokat a kis háromszögeket, így jobban tartottak volna, illetve rálépéskor, főleg ha a szélére lépsz, a forgató nyomaték idővel "feltépi" a lépcsőlapokat. Most éppen a feléig vannak alátámasztva. Célszerüen lehetne még besüllyesztést is alkalmazni, ennek ellensúlyozásra. De ha ritkán lesz használva, - pl évi két alkalommal - akkor felejtsd el, évekig ki fog így is tartani. :D

Mindenesetre én még egy félolajos kezelést adnék neki, majd valami tetszetős lazúrozást.
Mégegyszer sok örömet kívánok a használatához!

Köszönöm az észrevételt!

A lépcsőfokok alá vannak támasztva. A harmadik képen még nem látszik. A negyediken már igen. Amikor kész lesz a sufni, akkor lehet, hogy ismét neki ugrok és nem csavarozva, hanem csapolva fogom megcsinálni (remélem).
0
DugovicTitus 

Postby Gaieus » Wed Nov 02, 2011 10:38 am

Első ránézésre nekem is ez jutott eszembe az alátámasztással - de itt valószínűleg nem arról van szó, hogy "direkt" kivágta, hanem hogy az az eredeti széle a deszkának, amit használt. Mindenesetre kétségtelen, hogy alkalmasint ez gondot okozhat, úgyhogy valóban, egy kissé besüllyesztve a lépcsőket ez elkerülhető lenne.
0
Gaieus 

Postby medvegy » Wed Nov 02, 2011 8:27 pm

DugovicTitus wrote:.... Köszönöm az észrevételt! A lépcsőfokok alá vannak támasztva. A harmadik képen még nem látszik. A negyediken már igen. ...

Üdv!

Én kérek elnézést! :oops: Valóban, hiába no, öregszem. Csoda, hogy az asszony még nem panaszkodik, hogy összecserélem valakivel, vagy valamivel :D :D :D ...
0

medvegy 

Postby DugovicTitus » Tue Nov 15, 2011 10:43 pm

Szóval... az úgy volt, hogy a NŐ gyöngyöt fűz szabad idejében. Már napok óta hallgattam a morgolódását, hogy nem talál jó gyöngyfűzött virágokat a neten. Mondtam neki, hogy rajzoljon magának. Hát a végén azt vágta a fejemhez, hogy rajzoljak én, ha annyira nagy a szám. Így most megpróbáltam gyöngyöket rajzolni.
:mrgreen:
0
DugovicTitus 

Postby Gaieus » Wed Nov 16, 2011 8:13 am

Jó elfoglaltság! Az én nejem éppen kötöget. Évente rájön. Mindig csak sálat.
0
Gaieus 

Postby medvegy » Thu Nov 17, 2011 4:54 am

Gaieus wrote:... Az én nejem éppen kötöget. Évente rájön. Mindig csak sálat.
és mindig karácsony előtt :D :D :D
0

medvegy 

Postby medvegy » Wed Nov 30, 2011 9:30 pm

Üdv!

Mint mindig, most is egy kis ízelítő, milyen is a virtuális valóság. :D
A mottó: Használjunk használt dolgokat!
0

medvegy 

Postby medvegy » Wed Nov 30, 2011 9:33 pm

Üdv!

Elnézést a felület puritánsága miatt, a valóságban "below zero"-nál nehézkes festeni. :(
0

medvegy 

Postby Gaieus » Thu Dec 01, 2011 11:56 am

Ez micsoda valójában?
0
Gaieus 

Postby medvegy » Thu Dec 01, 2011 9:44 pm

Üdv!

Elnézést. Alkatrésztároló fiókok. Szám szerint a végén 68 rekeszes lesz.
Nem nagy szám, de 0gy legalább nem kellett felesleges köröket futnom a kialakításnál. :D
0

medvegy 

Postby Gaieus » Fri Dec 02, 2011 12:07 am

Értem. Amúgy ránézésre én is valami ilyesfajta funkciót szántam volna neki.
Ilyen csavar, olyan alátét, meg ilyenek. pl.
0
Gaieus 

Postby DugovicTitus » Mon Dec 19, 2011 9:01 am

medvegy wrote:Üdv!

Mint mindig, most is egy kis ízelítő, milyen is a virtuális valóság. :D
A mottó: Használjunk használt dolgokat!

Sza Medvegy!

Ez annyira pofon egyszerű, hogy én szégyenlem magam... miért is nem nekem jutott eszembe!
Köszönöm, nagyon jó ötlet! Remélem megvalósítom én is. :lol:

Üdv,
Titus
0
DugovicTitus 

Postby medvegy » Tue Dec 20, 2011 9:36 pm

Üdv!

Azért megmutatom végleges verzióban is...
SU-ban színezni lényegesen könnyebb... :D :D
0

medvegy 

Postby Gaieus » Wed Dec 21, 2011 9:20 am

Hát, az én szögeim/csavarjaim ömlesztve vannak egy befőttes üvegben. Igaz, nincs is annyi, mint amennyit ezen a képen sejtek.
0
Gaieus 

Postby medvegy » Tue Nov 06, 2012 7:01 pm

Üdv Mindenkinek!

Talán az asztalos ipar topikba illet volna inkább feltenni, de mivel valamikor ezt én indítottam, hát légyen továbbra is itt. Meg hát a hagyomány tisztelete :enlight: . Még mindig nem tudom eléggé az SU méretezését és megjelenését eléggé dicsérni. Légyen erre a lenti képek a példák:
Egy régi, a videojátékok korában feledésbe merülő, játék tervezve: :roll:
malom tábla.jpg

Majd a már megszokott, jól bevált renderelőn átküldjük, gépkapacitástól, erőnléttől függően néhány óra alatt meg van az végeredmény is: :D
malommalom 0022.jpg
0

medvegy 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago

Ad Machine 
Robot

Next

Return to Magyar