[Plugin] Make Fur v.2.1.0(20140323)

Re: [Plugin] Make Fur (Updated - v.2.0.6 Jun 12, 2013)

Postby tak2hata » Fri Sep 20, 2013 12:55 am

chillotti wrote:Hi everybody, I have a problem, I can’t install the plugin Fur Maker, I put the file http://sketchucation.com/resources/plug ... pln=fur_en
And also the new icons
viewtopic.php?f=323&t=28092&start=480
in the
C:\Program Files (x86)\SketchUp\SketchUp 2013\Plugins
Can you help me? Please

Thanks
Carlo

Hi,chillotti.
I guess you didn't use autoinstall from sketchupucation store tool.
You must unzip the rbz file when you manually install it.
Change the extenstion name "rbz" to "zip".and unzip it.
"fur_en.rb" and "fur_en" folder will be shown.
Copy both to plugin folder.
And New Icon file "fur_en.rar" must unzip ,also.
Copy the created png file to "fur_en" folder in plugins folder.

Thanks.
1
-----------
by TAK2HATA

tak2hata 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Make Fur (Updated - v.2.0.6 Jun 12, 2013)

Postby SuperJesus » Fri Sep 27, 2013 6:02 pm

This was working previously for me but there are certain components that dont seem to want to constrain the surface I select. The preview shows everything in the right place but then they appear randomly spread out in mid air over a huge area when I do it. Its only certain components with the same settings so I don't get it. Has anybody had this issue before?
0

SuperJesus 
 

Re: [Plugin] Make Fur (Updated - v.2.0.6 Jun 12, 2013)

Postby tak2hata » Sun Oct 06, 2013 3:56 am

SuperJesus wrote:This was working previously for me but there are certain components that dont seem to want to constrain the surface I select. The preview shows everything in the right place but then they appear randomly spread out in mid air over a huge area when I do it. Its only certain components with the same settings so I don't get it. Has anybody had this issue before?

Hi,SuperJesus.
I guess your problem of fur.
watch video

Please Check the axis origin of the component.
Thanks.
0
-----------
by TAK2HATA

tak2hata 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Make Fur (Updated - v.2.0.6 Jun 12, 2013)

Postby bulba » Thu Oct 10, 2013 9:40 am

thanks tak2hata..
this plugin is very useful
0
User avatar
bulba 
 

Re: [Plugin] Make Fur (Updated - v.2.0.6 Jun 12, 2013)

Postby Yoshi Ikeda » Thu Oct 24, 2013 2:09 pm

Hy,

The fur plug in work for sketch up 8 Pro BUT it doesnot work in sketch up 2013 Pro,
Any advice?

Regards,
Yoshi Ikeda
0

Yoshi Ikeda 
 

Re: [Plugin] Make Fur (Updated - v.2.0.6 Jun 12, 2013)

Postby TIG » Thu Oct 24, 2013 4:02 pm

It should work.
What is the problem ?
We need help here :?
How can we help you, if you don't try to help us :roll:
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Make Fur (Updated - v.2.0.6 Jun 12, 2013)

Postby mjursevs » Thu Oct 24, 2013 11:58 pm

Hi, wondering if someone could please help me.

I've been using make fur fine for the last while, but it has suddenly stopped working completely.

I know how to use it, but now when I push the Make Fur button, nothing happens. No collecting faces, nothing. I'm at a loss. Has anyone ever experienced something like this?

Any insights would be greatly appreciated.
0

mjursevs 
 

Re: [Plugin] Make Fur (Updated - v.2.0.6 Jun 12, 2013)

Postby Dave R » Fri Oct 25, 2013 1:51 am

Have you recently installed any new plugins that might be messing with this one? Maybe the Vray plugin or Sketchy Physics?
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Make Fur (Updated - v.2.0.6 Jun 12, 2013)

Postby mjursevs » Fri Oct 25, 2013 4:37 am

Dave R wrote:Have you recently installed any new plugins that might be messing with this one? Maybe the Vray plugin or Sketchy Physics?


Nope, no new plugins as of late.

Was working earlier this week, now won't work whatsoever, no new plugins installed since.

Have tried everything I feel. Played with all the options, components, new sketchup files, restarting computer, blah.

Any other suggestions?
0

mjursevs 
 

Re: [Plugin] Make Fur (Updated - v.2.0.6 Jun 12, 2013)

Postby TIG » Fri Oct 25, 2013 2:25 pm

If you try using it with the Ruby Console open are there any error messages ?
Have you recently changed things that might have affected your Plugins folder's security permissions?
Select its icon, right-click > context-menu > Properties > Security > Edit... make sure every user/group listed has FULL read/write permissions ticked.
Apply/OK
Also select the SketchUp.exe icon and similarly: right-click > context-menu > Properties > Compatibility > Check the box 'Always run as administrator' > Apply/OK...
Restart SketchUp...
If it still fails to work...
In the ../Plugins/fur_en folder there's a file called fur_param3.ini, edit it with Notepad and delete all of the entries, then save it: now 'fur' should start on a SketchUp restart with its default settings...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Make Fur (Updated - v.2.0.6 Jun 12, 2013)

Postby tak2hata » Sat Oct 26, 2013 10:48 am

Hi,ikeda and mjursevs.
Please do as TIG says.

Please tell me the detail of your problems,When still there were the problem.
Open "Ruby Console" in sketchup "windows" menu.
And Start "Fur".
when there is any message includes "error",
Please copy the all message and post here.

I have no materials of the inference for your problems.
Thanks.
0
-----------
by TAK2HATA

tak2hata 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Make Fur (Updated - v.2.0.6 Jun 12, 2013)

Postby platalay » Sat Nov 16, 2013 3:56 pm

very great plugin :ecstatic:

Thank for your time

2

platalay 
 

Re: [Plugin] Make Fur (Updated - v.2.0.6 Jun 12, 2013)

Postby lasrador » Tue Dec 03, 2013 7:22 pm

This is just brilliant.. Don't know how i missed this for so long. Now that vray2.0 is proxy enables the possibilities are limitless.. Convert a grass component into a proxy on sk (Though 3dsmax allows the porxy to be simplified further), import it into the model and scatter the proxy. You have a feather weight model with the punch of a heavy weight! Awesome work tak2hata! :ecstatic:

this was my first attempt at grass..

4

lasrador 
 

Re: [Plugin] Make Fur (Updated - v.2.0.6 Jun 12, 2013)

Postby nany » Fri Dec 27, 2013 11:23 pm

Thank you
0

nany 
 

Re: [Plugin] Make Fur (Updated - v.2.0.6 Jun 12, 2013)

Postby mingteck » Wed Jan 15, 2014 5:10 am

Is there a good userguide somewhere? I downloaded the plugin and cannot figure it out. Managed to get some grass on a surface but it disappeared as soon as I moved the image. Tried the crowd function but nothing...

Tried youtube but it hung (got an old PC and lousy internet). Userguide will be fantastic.
0

mingteck 
 

updated portuguese translation

Postby barsaglini » Sun Jan 19, 2014 7:58 am

Hi =D

This is my updated translation of Make Fur for the Portuguese-BR pt-br language.
0

barsaglini 
 

HELP upside down

Postby uszaczek12345 » Sun Jan 19, 2014 12:20 pm

I have a problem when I want to make grass it generate upside down, WHY? Anybody knows and can help me?
0

uszaczek12345 
 

Re: [Plugin] Make Fur (Updated - v.2.0.6 Jun 12, 2013)

Postby Dave R » Sun Jan 19, 2014 12:31 pm

Because the front face of the rectangle you've draw is facing down. Before running the plugin, correct the face orientation so the front face is up.
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Make Fur (Updated - v.2.0.6 Jun 12, 2013)

Postby uszaczek12345 » Sun Jan 19, 2014 12:43 pm

Hmmm, ok but when I drawing rectangle, square or other figure it always like this it always face down, how correct face orientation permanently.
0

uszaczek12345 
 

Re: [Plugin] Make Fur (Updated - v.2.0.6 Jun 12, 2013)

Postby Dave R » Sun Jan 19, 2014 1:18 pm

Yes, if you draw a rectangle on the groundplane, it's front face will be oriented down. Since SketchUp is a 3D modeling application, it is assumed that you will make that face into a 3D shape and then the back face will be inside.

All you have to do is right click on the face and choose Reverse Faces.
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Make Fur (Updated - v.2.0.1 Jun 02, 2013)

Postby tonynasci » Sun Jan 19, 2014 3:39 pm

how do i upload the new fur, seems like its not working on my SU 2013


tak2hata wrote:Hi,All.
I update to version2.0.1 in 2013.06.02.

UI is improved.

Hi,zieios.
The icon is pretty cool! :ecstatic:
Fur will be grown thick on sketchup!

Thanks.
0

tonynasci 
 

Re: [Plugin] Make Fur (Updated - v.2.0.6 Jun 12, 2013)

Postby Dave R » Sun Jan 19, 2014 3:54 pm

What do you mean it's not working. Be specific.

The file is available to download at the end of the first post in this thread or you could autoinstall it via the Sketchucation Plugin Store.
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Make Fur (Updated - v.2.0.6 Jun 12, 2013)

Postby HornOxx » Wed Jan 29, 2014 10:48 am

... such a great tool and so much surprising fun !! :))

Thank You so much Tak2hata
0
never trust a skinny cook
User avatar
HornOxx 
 

Re: [Plugin] Make Fur (Updated - v.2.0.6 Jun 12, 2013)

Postby LectusCouch » Tue Feb 11, 2014 11:04 pm

I am having an issue with this plugin. Only Seven of the sliders will move. Any suggestions?
0

LectusCouch 
 

Re: [Plugin] Make Fur (Updated - v.2.0.6 Jun 12, 2013)

Postby Dave R » Wed Feb 12, 2014 1:23 am

LectusCouch wrote:I am having an issue with this plugin. Only Seven of the sliders will move. Any suggestions?


That's like saying to the doctor, "It hurts." and expecting the doctor to figure out from that what's wrong with you. Do we have to guess which sliders work? It would be a big help if you were much more specific. Post the SKP file and give us some information that we can use to help you. What sliders don't move? What are you trying to achieve?
1
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Make Fur (Updated - v.2.0.6 Jun 12, 2013)

Postby tak2hata » Sun Mar 23, 2014 1:32 pm

LectusCouch wrote:I am having an issue with this plugin. Only Seven of the sliders will move. Any suggestions?

Hi,Lectus and all.
I update this to v2.1.0. in 20140323.
Bugfix:
I am soryy.
Slider did not work when units are "inch" and "feet".
It was fixed now.
Thanks!
0
-----------
by TAK2HATA

tak2hata 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Make Fur v.2.1.0(20140323)

Postby laudhi » Sun Mar 23, 2014 1:55 pm

thanks for the your update Tak2hata.amazing plugin.
I make my custom icon for make fur plugin.
3

laudhi 
 

Re: [Plugin] Make Fur v.2.1.0(20140323)

Postby jumboojum » Sat Apr 26, 2014 7:16 am

I look everywhere for this kind of plugin, and Whoahhhh there it is! SUPER THANKS REALLY Author! :fecstatic: :ecstatic:
1

jumboojum 
 

Re: [Plugin] Make Fur v.2.1.0(20140323)

Postby Jorgensen » Wed Jun 11, 2014 11:47 pm

Just a quick question. Is it possible somehow to adjust setting to a created crowd, or does one have to start over?

Thanks :-)
0
sketchup pro 2016 16.1.1449 64 bit | windows 10 pro | i7-3770k @3.5 GHz | 16gb ram | gtx 780 ti / gtx 980 ti | nvidia driver 368.39

Jorgensen 
 

Re: [Plugin] Make Fur v.2.1.0(20140323)

Postby McGyver » Mon Jun 23, 2014 9:47 pm

Hello.
If anyone can answer any of the following questions I'd be extremely happy... (thanks in advance)....

1- On the first page, in the "Attachments" box where you click to download the plugin, it says "fur_en1.5a--This is Older Version.".... Is there an newer version somewhere? Or is this the most current version?

2- I see that in later posts, people seem to have a dialog/menu box that is green... is this only a Windows feature?
All I get is a slightly different version of the original (whatever version was first released)... I'm on a Mac, and sometimes not everything appears the same on both systems.

3- Also on the first page, where the versions/fixes are listed, I see "Crowd" Problem on mac do not fix yet. "....
I'm not sure, but does that mean that the crowd feature does not work on a Mac?

4- I feel really stupid asking this one, because it is clear that other people are able to do this, but how exactly does one go about using/loading components? I've tried several ways, based on what I think other people are doing (though nobody who seems to be using components seem to be directly saying how they did it... or I'm completely missing that)... I don't actually seem to be able use the Sang or Leaf1 components either... I watched the video and read every page of this thread and unless I skipped something obvious , I just don't see that info...

Sorry, for asking what are probably really stupid questions, but I've been going at this for about 3 hours and I decided to just ask the questions instead of poking at it anymore.

By the way, I can make grass(fur)... I'm just not able to use/load leaf1 and Sang components/load my own components... I was hoping to be able to use this plugin to populate a small area of terrain with some simple weed billboards/components I was making and I remembered that this plugin seemed to be able to do that... But I'm not sure if I'm understanding fully if that is what it does...

Anyway, thank you in advance for any information you may be able to share on this subject!
0
User avatar
McGyver 
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 

PreviousNext


 

Return to Plugins

Who is online

Users browsing this forum: anhbondano, anhngoc95, Bing [Bot], detnarong, hobbysketcher, NGUYENHAHAI, nplong1402, wjdaus and 127 guests

Visit our sponsors: