[Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20110529

Postby Dave R » Mon Aug 08, 2011 9:47 pm

rock1 wrote:this toolset is a bit complicated for usage for a novice like me. I'm getting some unexpected results. Are there any video tutorials :roll:


You might find it helpful to learn the basic tool set first. And then search through the forum because there's lots of information on using TIG's Extrude Tools. He did instructions for all of the tools in individual threads.
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20110529

Postby rock1 » Fri Aug 26, 2011 8:28 am

I'm unable to have the first button, don't know why.



This has been a problem since a long time. I have got now windows 7 ultimate but the problem is still there. I did a fresh download of this set, overwrote the old extrude tools files but the problem is still there. :?
0

rock1 
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20110529

Postby TIG » Fri Aug 26, 2011 9:29 am

There are only ever 11 buttons - there are only 11 extrudeEdgesBy...rb files!!!
I suspect that you have put one of the files into two auto-loading locations or have two copies with slightly different names in Plugins - so something is loading twice but the 1st time its icon files are not found - SO... what is the first button ? See its Tooltip etc or look in the Plugins>ExtrusionTools... for a submenu duplicate.
Temporarily move all of the 11 'good' extrudeEdgesBy...rb files into another folder and restart SUp [leave the #extrusionToolbar.rb in placeso the toolbar MIGHT get made]. Then you can track down the culprit - perhaps something like 2x extrudeEdgesByEdges.rb ??
Let us know when you've fixed it.
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20110529

Postby rock1 » Fri Aug 26, 2011 10:36 am

TIG wrote:There are only ever 11 buttons - there are only 11 extrudeEdgesBy...rb files!!!
I suspect that you have put one of the files into two auto-loading locations or have two copies with slightly different names in Plugins - so something is loading twice but the 1st time its icon files are not found - SO... what is the first button ? See its Tooltip etc or look in the Plugins>ExtrusionTools... for a submenu duplicate.


Then you can track down the culprit - perhaps something like 2x extrudeEdgesByEdges.rb ??


Whoa what a shot TIG!, bingo, its' the one extrude edgesbyedges, WTH it's duplicated :lol: !!!. :o I'll try to solve. i'm getting a duplicate in plugins menu man!! :shock:
0

rock1 
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20110529

Postby rock1 » Fri Aug 26, 2011 10:45 am

i am unable to solve this problem. what should i do :?:
0

rock1 
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20110529

Postby TIG » Fri Aug 26, 2011 10:58 am

Have you got two brain-cells to rub together :roll:

You have got two files with similar names loading, that then add the same tool twice.
So simply look through the contents of Plugins.
Find these two files and open/read them both with Notepad.exe
The one called "extrudeEdgesByEdges.rb" is the one to keep - it's from the zipped set [it says 'Version 3.0' in its notes]
The other one that's maybe 'older' and/or just has 'another similar name' needs removing.
There are several files in Plugins with similar names but only two of the 11 [in your case 12!] are the ones you need to worry on...

I can't do this for you - you must help yourself here - be resilient...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20111003

Postby TIG » Mon Oct 03, 2011 11:45 am

Here's an update
viewtopic.php?p=217663#p217663

Two tools now have 'Quad Face' options to complement thomthom's new Quad-Tool
ExtrudeEdgesByRails viewtopic.php?p=201286#p201286
ExtrudeEdgesByLoft viewtopic.php?p=231016#p231016

The lingvo files have also been updated to suit.
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20111003

Postby thomthom » Mon Oct 03, 2011 11:55 am

Sweet! More quad tools! :D
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20111004

Postby Rich O Brien » Tue Oct 04, 2011 10:37 pm

Error on startup...
Code: Select all
Error Loading File extrudeEdgesByRails.rb
C:/Program Files (x86)/Google/Google SketchUp 8/Plugins/extrudeEdgesByRails.rb:163: syntax error, unexpected '='
0
There's a frontroom and a backroom....reverse faces
User avatar
Rich O Brien 
Administrator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20111004

Postby TIG » Tue Oct 04, 2011 11:01 pm

Rich O'Brien wrote:Error on startup...
Code: Select all
Error Loading File extrudeEdgesByRails.rb
C:/Program Files (x86)/Google/Google SketchUp 8/Plugins/extrudeEdgesByRails.rb:[b]163[/b]: syntax error, unexpected '='
:roll: I somehow managed to duplicate a line below '=end' in the guidance notes as I saved the file...
Here's the updated version viewtopic.php?p=217663#p217663
Sorry :oops: ... but the 8 of you who downloaded it so far do need to do it again :shock:
More haste, less speed... as the English proverb goes...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20111020

Postby TIG » Thu Oct 20, 2011 8:03 pm

Here's a maintenance update which includes new ES lingvo files by deFisto with minor idiom corrections etc, and a minor 'db' correction to EEbyLathe to include the start_operation name...
viewtopic.php?p=217663#p217663
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20111020

Postby Rich O Brien » Thu Oct 20, 2011 8:12 pm

thank you :thumb:
0
There's a frontroom and a backroom....reverse faces
User avatar
Rich O Brien 
Administrator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20111023

Postby TIG » Sun Oct 23, 2011 11:57 am

Here's another update...
viewtopic.php?p=217663#p217663
It now only smooths mesh edges with more than one face in EEbyLathe/..Faces/..Loft and ..Rail
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20111023

Postby srx » Mon Oct 24, 2011 10:36 am

Thanks! Nice to see you working as a team :) :thumb:
0
www.saurus.rs
User avatar
srx 
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20111102

Postby TIG » Wed Nov 02, 2011 11:50 am

Here's an update viewtopic.php?p=217663#p217663
EEbyLathe v3.5 Fixed Picked-Angle's messy undo; Smoothed-edges now stop @90º.
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20111102

Postby jeff hammond » Fri Nov 04, 2011 8:23 pm

oops :oops:

i forgot to say thanks earlier for this update..
much better !
thank you!
0
dotdotdot
User avatar
jeff hammond 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20111113

Postby TIG » Sun Nov 13, 2011 6:25 pm

Here's an update viewtopic.php?p=217663#p217663
EEbyRails and EEbyLoft have been updated so that the 'Quad Faces' option meets Thomthom's updated spec for this type of face...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20111113

Postby PeterF » Tue Nov 29, 2011 6:31 pm

I've just installed the collection but it isn't working properly. The toolbar doesn't appear and the EbyEdges tool doesn't work. I haven't tried the others out yet. Is this just me? I've installed it by putting the .rb files in the main plugins folder and the tigtools folder in there as well. Is that right?
0

PeterF 
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20111113

Postby TIG » Tue Nov 29, 2011 7:54 pm

Yes. :?
This is what should be in your Plugins folder
Capture.PNG

The TIGtools folder contains lots of support files too.
Are you sure all of the files are properly inside Plugins ?
No 'Compatibility Files' issues ??
The one starting with # is needed to make the toolbar etc.
You must activate the toolbar from View > Toolbars the first time it's loaded...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20111113

Postby Altab » Tue Nov 29, 2011 8:05 pm

Hi, thanks aagain for this excellent tools

Is it possible to use extrude edge by loft by using lines and curves instead of curves exclusively,
If it is not possible how can I recreate the line using a curve ?
0

Altab 
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20111113

Postby PeterF » Tue Nov 29, 2011 8:38 pm

Ok, I've got the toolbar, but when I try to use the EbyEdge tool, for about 15 - 20mins nothing happens. My computer is normally quite fast - is it meant to take that long?
0

PeterF 
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20111113

Postby TIG » Tue Nov 29, 2011 8:43 pm

PeterF wrote:Ok, I've got the toolbar, but when I try to use the EbyEdge tool, for about 15 - 20mins nothing happens. My computer is normally quite fast - is it meant to take that long?

Run it with the Ruby Console open and post any error messages.
Are you sure you want to use this too?
It has quite specific results.
Perhaps EEbyRails might be what you want... :?
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20111113

Postby TIG » Tue Nov 29, 2011 8:46 pm

Altab wrote:Hi, thanks aagain for this excellent tools
Is it possible to use extrude edge by loft by using lines and curves instead of curves exclusively,
If it is not possible how can I recreate the line using a curve ?

Fredo's CurviLoft might work with plain edges... BUT most of my EEby... tools usually require 'Curves' to be selected... to make a collection of edges into a 'curve' use weld.rb, it's freely available from Smustard.com...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20111113

Postby Altab » Tue Nov 29, 2011 11:29 pm

I've ended using curviloft, the weld tool couldn't manage to get my lines into curves
0

Altab 
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20111113

Postby Meisterdrow » Wed Nov 30, 2011 11:15 pm

Hi,
I have the toolbar, but nothing happens if i want to use a function except the popup-windows.
I am getting the following error from Ruby-Console:

Error: #<TypeError: reference to deleted Group>
C:/Program Files (x86)/Google/Google SketchUp 8/Plugins/extrudeEdgesByFaces.rb:626:in `entities'
C:/Program Files (x86)/Google/Google SketchUp 8/Plugins/extrudeEdgesByFaces.rb:626:in `make_mesh'
C:/Program Files (x86)/Google/Google SketchUp 8/Plugins/extrudeEdgesByFaces.rb:286:in `onLButtonDown

Can anyone help me? Thanks in advance!
0

Meisterdrow 
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20111113

Postby TIG » Thu Dec 01, 2011 10:31 am

MeisterDrow wrote:Hi,
I have the toolbar, but nothing happens if i want to use a function except the popup-windows.
I am getting the following error from Ruby-Console:

Error: #<TypeError: reference to deleted Group>
C:/Program Files (x86)/Google/Google SketchUp 8/Plugins/extrudeEdgesByFaces.rb:626:in `entities'
C:/Program Files (x86)/Google/Google SketchUp 8/Plugins/extrudeEdgesByFaces.rb:626:in `make_mesh'
C:/Program Files (x86)/Google/Google SketchUp 8/Plugins/extrudeEdgesByFaces.rb:286:in `onLButtonDown

Can anyone help me? Thanks in advance!
The error you show is when you choose to intersect the mesh with itself. What happens if you don't do that [say No!]...
Can you post the SKP that's causing the issue and some instructions on the steps you are taking to get the error, which I can't reproduce... :?
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20111113

Postby Meisterdrow » Thu Dec 01, 2011 12:22 pm

Hi TIG,
thank you for your fast answer! I will give a more detailed description: I had to reinstall Sketchup and because of that also your plugin. Since that reinstallation the whole plugin is not working anymore and I can’t figure out why (because I installed it the same way as before). No matter which function of the plugin I use, I get no result.
I get the error message I posted every time when I press “intersect with mesh”. When I press anything else nothing happens at all (no matter which of the functions I use). When I use the function “Extrude edges by rails” for example I get another error message:

EEE
undefined method `transform!' for nil:NilClass

I added two screenshots, I don’t know if that helps.
0

Meisterdrow 
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20111113

Postby majid » Thu Dec 01, 2011 2:26 pm

dear Tig
I installed this set on a fresh copy of Su but some tool are not working with no error message! just it highlights ( and recolor) curves!
Majid
0
My V-Ray book for architects: https://goo.gl/cz1oRc
User avatar
majid 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20111113

Postby TIG » Thu Dec 01, 2011 3:24 pm

Majid

Have you installed all of the .rb files that are in the zipped set - e.g. the deBabelizer.rb.
Have you definitely installed all of the other files keeping them inside their subfolder ?
Are you sure it's not a 'Compatibility Files' issue ?
Do you have full access rights to the Plugins folder etc...
Are there any [other] Ruby Console messages when you try to run the tool ?

MeisterDrow

Same goes for you...
Can you post the sample SKP and a step by step of what you do to get the failure.
It may be you are trying to do something that another tool would be better suited to ??
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Zipped Set 20111113

Postby majid » Thu Dec 01, 2011 7:22 pm

dear TIG, there is some other plugin installed, libfredo, scin and loft, ferrari sketch, and that is all. all of them are installed in a true way. at the moment cannot check, but will tomorrow.
0
My V-Ray book for architects: https://goo.gl/cz1oRc
User avatar
majid 
Top SketchUcator
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 

PreviousNext


 

Return to Plugins

Who is online

Users browsing this forum: thevzitor and 6 guests

Visit our sponsors: