[Plugin] RoundCorner - v3.3a - 18 Dec 18

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby muchyt » Sun Dec 29, 2013 12:15 am

danKEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
0

muchyt 
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby benbrenner » Mon Jan 20, 2014 2:37 am

I've attached an image below. This sort of thing keeps happening to me when I attempt to use this plug in. It seems like I am just supposed to click the object i want to round out and then voila. But instead I only get this. This was just a simple cube. What am I doing wrong?
0

benbrenner 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby mitcorb » Mon Jan 20, 2014 2:49 am

Hi, Ben:
Pay attention to the offset distance and segment number. It appears your offset distance is greater than the width of the faces.
1
I take the slow, deliberate approach in my aimless wandering.
User avatar
mitcorb 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby mcgaffin » Mon Jan 20, 2014 4:36 pm

I have installed the round corner plugin and I get this message.

"Module RoundCorner requires Sketchup version greater than 5.0.160. Current Version is 13.0.3689"

Does anyone know how to fix?
0

mcgaffin 
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby Dave R » Mon Jan 20, 2014 6:08 pm

Where did you download Round Corner from? Did you also update Lib_Fredo6 at the same time? If not, do so.
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby TIG » Mon Jan 20, 2014 8:06 pm

That's a very old version error message - those errors are fixed in the newer versions.
Get the newest you can [PluginStore!] AND the needed Lib - all as Dave says :roll:
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby nwarner33 » Mon Jan 20, 2014 10:13 pm

Can anybody help me out rather urgently?? I have attached screen shots of the settings that I have used and the results I have gotten, as well as what I am trying to achieve. How do I get rid of those little wing pieces on the top that shouldn't be there??
Is this the best tool to use for the job or can someone recommend a better one? I have tried the soap skin tool which works for the top and bottom banners, however its very uneven on the 5.

Any advice would be super welcome. Thanks.
0

nwarner33 
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby jeff hammond » Mon Jan 20, 2014 10:52 pm

nwarner33 wrote:Can anybody help me out rather urgently??
[...]
Any advice would be super welcome. Thanks.



it's hard to tell what the problem is without seeing the base geometry.. copy that 5 into it's own file then attach the .skp to your post.. you'll get an exact answer that way instead of a bunch of guesses.
1
dotdotdot
User avatar
jeff hammond 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby TIG » Mon Jan 20, 2014 11:14 pm

We need the SKP... but my guess is it is too small !
Scale x 10 [or x100] and retry, scale back down on success... :?
1
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby Dave R » Mon Jan 20, 2014 11:39 pm

I tried on a simple box with the 150mm offset and 50 sides and it worked fine. I'm guessing there was something strange with your geometry such as an internal face maybe.
1
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby jeff hammond » Tue Jan 21, 2014 12:10 am

Dave R wrote:I tried on a simple box with the 150mm offset and 50 sides and it worked fine. I'm guessing there was something strange with your geometry such as an internal face maybe.


i think they aren't sharp corners prior to using roundCorner and he's using too big of a radius for the softened corners.. so there's guess #3 ;)


Screen%20Shot%202014-01-20%20at%2022.09.36.png
1
dotdotdot
User avatar
jeff hammond 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby Dave R » Tue Jan 21, 2014 12:14 am

Subtle. I couldn't see those lines on my Mac but now that I'm home from work I can see them.
1
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby jeff hammond » Tue Jan 21, 2014 12:22 am

Dave R wrote:Subtle. I couldn't see those lines on my Mac but now that I'm home from work I can see them.

really? mac at work - windows at home?
that's opposite of the norm for people using both systems.

(re: the topic- it's hard to tell if those are just some sort of layout lines down below or if they're also on the object which has been roundCorner_ed.. hence the request for the file)
1
dotdotdot
User avatar
jeff hammond 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby Dave R » Tue Jan 21, 2014 12:33 am

jeff hammond wrote:
Dave R wrote:Subtle. I couldn't see those lines on my Mac but now that I'm home from work I can see them.

really? mac at work - windows at home?
that's opposite of the norm for people using both systems.


I use my MacBook Pro at work more than at home. I mostly use my PC at home but both have SU Pro so I can go back and forth between them.

jeff hammond wrote:(re: the topic- it's hard to tell if those are just some sort of layout lines down below or if they're also on the object which has been roundCorner_ed.. hence the request for the file)
[/quote][/quote]

Agreed.
1
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby nwarner33 » Tue Jan 21, 2014 12:42 pm

Thanks for the quick responses!
I had it scaled up largely. I figured it must have been that the radiuses were too large for the size, however it didnt appear to be. The typography needs to be exactly as is. Ive attached the file to see if anyone can have another crack at it. Thanks again.
0

nwarner33 
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby mitcorb » Tue Jan 21, 2014 2:41 pm

Hi.
If you need this in a hurry, I suggest the following:
Select the flat face of the 5, copy to the side. Harden the edges. Delete the flat face, leaving the outline of the 5. Create your 150mm arc with 4 segments, or some other number. Make a quarter round face/profile. Set it in position. Select the profile as a path. Use the FollowMe tool.
In spite of all the vagaries of the figure, I got a clean result.
0
I take the slow, deliberate approach in my aimless wandering.
User avatar
mitcorb 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby gilles » Tue Jan 21, 2014 2:48 pm

Give as at least a V8 .skp please, not everybody run 2013.
0
" c'est curieux chez les marins ce besoin de faire des phrases "
User avatar
gilles 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby mitcorb » Tue Jan 21, 2014 2:55 pm

Actually, it is possible to take your result with the corner wings, make a selection only of the intersecting faces, right click intersect selection, erase the concealing faces, draw lines where intersection didn't complete, then erase the wings. This is more tedious, obviously, and you will need to do it for each of those sharp corners. Also, when I performed the rounding, the offset preview showed overlapping of the offset at the corners. The offset that got a clean preview profile was a mere 30mm. Not really what you wanted.
Also, when I downloaded your skp I noticed that the bottom of the figure was a closed face. You need to delete the face or you get rounding of the bottom and the wings.

None of my business, but what are those diamonds and trapezoids about on the underside of the 5?
0
I take the slow, deliberate approach in my aimless wandering.
User avatar
mitcorb 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby michelleyeo » Wed Jan 29, 2014 4:44 pm

Dear Fredo,

I have followed your instructions to place the plugin into Sketchup plugin folder. (mac version sketchup2013)

However, in the window i do find the libFredo6 setting but no tool bar or anything else to be found in my sketch up.

Please help

Michelle
0

michelleyeo 
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby michelleyeo » Wed Jan 29, 2014 4:55 pm

please see attached file

I m not sure if I have installed it properly or not as the is no tool bar or any sign of rounder corner but libFredo6 setting.

Please help.
0

michelleyeo 
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby Oxer » Wed Jan 29, 2014 7:26 pm

If you have installed correctly the plugin in User/Library/Applications Support/Sketchup 2013/Sketchup/ Plugins, go to View Menu/Toolbars/..... and mark the Round Corner to see its toolbar.
0
"The result is the end what is important is the process" by Oxer
http://www.oxervision.blogspot.com/
User avatar
Oxer 
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby TIG » Wed Jan 29, 2014 7:54 pm

Also ensure that it is enabled [checked] under Preferences > Extensions...
Otherwise its Toolbar isn't available...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby michelleyeo » Thu Jan 30, 2014 11:28 am

Dear TIG and Oxer,

Many thanks for your reply.

I've installed correctly and enabled the extensions however no sign for Roundcorner.

Please helpppp
0

michelleyeo 
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby Box » Thu Jan 30, 2014 12:47 pm

Are you saying that if you put your mouse on the words "Tool Palettes" you don't get round corner in the list that pops up? or haven't you found that list of toolbars yet.
0
User avatar
Box 
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby michelleyeo » Thu Jan 30, 2014 2:47 pm

Yes, I don't get the round corner in the list
0

michelleyeo 
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby jeff hammond » Thu Jan 30, 2014 3:25 pm

michelleyeo wrote:Dear TIG and Oxer,

Many thanks for your reply.

I've installed correctly and enabled the extensions however no sign for Roundcorner.

Please helpppp

according to your second picture, you haven't installed it correctly.. you're missing libFredo files.

you can get that here:
viewtopic.php?t=17947

(download the .rbz version underneath the word DOWNLOAD in the first post)

to install it, go Sketchup (menu)-> Preferences-> Extensions..
click the 'Install Extensions' button at the bottom then navigate to the libFredo .rbz file... it will be placed in the proper location for you..
0
dotdotdot
User avatar
jeff hammond 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby wisar » Mon Feb 03, 2014 11:52 pm

Great tool but I am wondering if I can undo the rounded corners if I want to revisit a design and make some changes like pushing and pulling a face?

Cheers,
W
0

wisar 
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby mitcorb » Tue Feb 04, 2014 1:47 pm

Hi:
You can undo the rounded corners while in the same session, but you cannot undo the round corners tomorrow.
If you were using Blender you could simply switch it off, because rounded corners would be a modifier "channel"(?).
In Sketchup, do the rounding on a separate copy, group or unique component of the original geometry.
You could then save these copies out of your working file if you wish.
0
I take the slow, deliberate approach in my aimless wandering.
User avatar
mitcorb 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby Lyubov » Tue Feb 11, 2014 1:41 pm

Please, help me to delete plugin from SketchUp Pro 2013, after Setting plugin Fredo6_Round Corner i decieded to delete him from foulder plugins, but now after openning SketchUp I have every time notice about that I have to install this plugin...(YOU MUST INSTALL LIBFREDO6 VERSION 5.2 OR HIGHER TO RUN FREDO ROUND CORNER)... Thank you so much for helping!! :roll:
0

Lyubov 
 

Re: [Plugin] RoundCorner - v2.6a - 27 Nov 13

Postby mitcorb » Tue Feb 11, 2014 2:34 pm

Hi, Lyubov:
Your question generates many questions.
Please visit this thread and see if an answer is there:
http://sketchucation.com/plugin/696-SketchUcationTools

Fredo6's RoundCorner is a very reliable plugin and requires a helper file called Libfredo. In fact, most if not all of his tools utilize the helper file.

See if the above helps and post back if you need further assistance.
Someone is sure to respond.
0
I take the slow, deliberate approach in my aimless wandering.
User avatar
mitcorb 
Top SketchUcator
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 

PreviousNext


 

Return to Plugins

Who is online

Users browsing this forum: CTH1963, glonghi5, Lucasmontani and 9 guests

Visit our sponsors: