[Plugin Library] LibFredo6 - v11.6a - 23 Jan 21

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.6e - 03 Oct 12

Postby Dave R » Thu Oct 25, 2012 4:47 pm

Nobody is holding a gun to your head. You don't have to be here at all. :roll:


Perhaps we should put all the plugins on the Premium side. Then everyone would get to pay to have access to them and we could afford to have a proper repository for them and the authors would all make some money for their hard work instead of just getting whiners complaining.
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.6e - 03 Oct 12

Postby Gaieus » Thu Oct 25, 2012 4:48 pm

clownwhisper wrote:You need to add popups to warn people that they need to be registered and logged in to download plugins.

I don't know... I think that the red warning at the bottom of the post tells most people enough (or - in other words - you don't have to be a programmer to figure out).

please-register.png

In fact, we changed the original wording from (something like) "You do not have the required permissions to download attachments" to this (IMO) more friendly version.

And yes, if we had (had) the proper resources, a proper plugin repository would be ready by now. True that indeed this is the downside of a free service. :roll:
0
User avatar
Gaieus 
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.6e - 03 Oct 12

Postby pbacot » Thu Oct 25, 2012 5:25 pm

Dave R wrote:Set it for something like 99 days.


Well, I'll try that. I wouldn't mind it checking every 2 weeks, but it appears with the huge icon every session, not every 2 weeks.

Peter
0
MacOSX Mojave High Sierra SketchUp Pro v19 Twilight v2 Thea v2 PowerCADD
User avatar
pbacot 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.6e - 03 Oct 12

Postby Dave R » Thu Oct 25, 2012 5:27 pm

Do you click on the ruby icon and then the check for Updates button? Or do you just close the ruby button?
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.6e - 03 Oct 12

Postby TIG » Thu Oct 25, 2012 5:30 pm

To change the checking frequency use this box
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.6e - 03 Oct 12

Postby pbacot » Thu Oct 25, 2012 5:50 pm

Dave R wrote:Do you click on the ruby icon and then the check for Updates button? Or do you just close the ruby button?


I think I've done both. I thought checking would be automatic as per the set interval (yes I've reset the interval... I just did not set it to "every time you start SketchUp" :roll: )

I'll see if clicking the "Check for updates" puts it to bed until next scheduled time.
0
MacOSX Mojave High Sierra SketchUp Pro v19 Twilight v2 Thea v2 PowerCADD
User avatar
pbacot 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.6e - 03 Oct 12

Postby Dave R » Thu Oct 25, 2012 6:20 pm

Yeah, you have to actually click the button to check for updates. It doesn't do it automatically. But after you do tick the button and let it check for them, it should be gone for the interval you have set.
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.6e - 03 Oct 12

Postby moshe1caspi » Sat Oct 27, 2012 8:07 am

In what directory i create the
DOCUMENTATION_Dir
itself?
0

moshe1caspi 
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.6e - 03 Oct 12

Postby Dave R » Sat Oct 27, 2012 10:52 am

Put it in the Plugins folder. Then you'll be able to access the PDF files from the Tools menu in SketchUp
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.6e - 03 Oct 12

Postby br51 » Sat Oct 27, 2012 3:26 pm

Hi All, I am new to this forum.

I am hoping someone would help me out here.

I try to install the LibFredo4.6 by copy the 'LIBREDO_DIR_46 and LibFredo6.rb' into the plugin folders of SketchUp8.

I got a pop up message:

""Cannot load plugin LibFredo6 because the script cannot create DEFPARM_Dir folder in: /Library/Application Support/Google SketchUp 8/SketchUp/Plugins

Please create it manually, respecting the case""

and another message:

""Error loading file LibFredo6.rb undefined method 'average_load_time' for Traductor::Plugin:Class""

Would someone tell me what have I done wrong? Many thanks!!
0

br51 
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.6e - 03 Oct 12

Postby Dave R » Sat Oct 27, 2012 4:37 pm

It sounds like you don't have the permissions for the Plugins folder set correctly. It needs to be set to Read and Write, not just Read Only.
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.6e - 03 Oct 12

Postby br51 » Sat Oct 27, 2012 5:14 pm

Thank you Dave R.

I got the problem solved by removing the LibFredo6.plugin and correct all the permissions to the folders as you suggested. thanks!!

OK, no more error messages but I dun see the plugins that I installed like RoundCorner inside sketchup8.

They are not under any of the menu?!? I am on a Mac 10.8.

Help please..
0

br51 
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.6e - 03 Oct 12

Postby Dave R » Sat Oct 27, 2012 6:09 pm

I don't suppose you ticked the boxes in Preferences>Extensions, did you?
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.6e - 03 Oct 12

Postby MZ » Mon Oct 29, 2012 11:44 am

Hello,
i start having right click grey menu issue after installing the plugin!! any suggestions?
0

MZ 
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.6e - 03 Oct 12

Postby TIG » Mon Oct 29, 2012 3:40 pm

Have you installed the latest versions of all of Fredo's tools ?
Many many updates ago some of them were implicated in the old gray-out issue - by making multiple 'commands' each time they were used, but they were all fixed.
Also ensure your other tools are all up to date too - a few others had similar issues.
Although I know of no current versions of any tools that do this.
Also, are you using the latest SketchUp v8M4 ? A couple of SketchUp updates back it 'fixed' the old gray-out issue, by greatly increasing the number of 'commands' you can have loading.
Since that 'fix' there have been virtually no reports of a 'gray-out' happening.
So you must have many hundreds of Plugins loading at startup to aggravate it again ?
Perhaps adding this new tool has pushed you over this maximum new limit !
So it begs the question, why do you have so many tools loading every time you use SketchUp?
I suggest that you only load those 3rd party tools that you use regularly, and deactivate the more rarely used Extensions - you can always reactivate/deactivate them as and when you need them.
Some simple scripts aren't Extensions and probably don't make 'commands' anyway... other rarely used 'non-Extensions' that do create 'commands' can have their loader .rb file's file-type renamed - to say .rb! - and then they won't auto-load when SketchUp starts. Incidentally, you can always manually load any of these by typing into the Ruby Console load "xxxx.rb!" - where 'xxxx' the a particular tool's file-name.

Having fewer Plugins loading will also speed up the SketchUp startup sequence etc...
If none of the above applies please advise and we'll have to come up with some other ideas :?
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.6e - 03 Oct 12

Postby baz » Fri Nov 02, 2012 7:12 am

Hi guys, slightly off topic but any idea about this?
I haven't changed anything I know of, it used to work fine.

Plugin_update.JPG


Cheers, Baz.


PS: Great tip about putting help files in the DOCUMENTATION_Dir
0
I am both an early bird and a night owl, I am some form of permanently energized dragon.
User avatar
baz 
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.6e - 03 Oct 12

Postby thomthom » Fri Nov 02, 2012 9:57 am

baz wrote:Hi guys, slightly off topic but any idea about this?

Try updating LibFredo first.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.6e - 03 Oct 12

Postby baz » Sun Nov 04, 2012 10:35 am

Hi Thomthom, do you mean 'libfredo6.rb

PS: I don't seem to be getting notifications at the moment, so pls excuse.
0
I am both an early bird and a night owl, I am some form of permanently energized dragon.
User avatar
baz 
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.6e - 03 Oct 12

Postby TIG » Sun Nov 04, 2012 11:57 am

@Baz

No !
Get the whole and very latest LibFredo version, available from the first page and install it as directed.
The update fixes the issue you just reported, which is caused by the changes in the SCF setup a few weeks ago...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.6e - 03 Oct 12

Postby baz » Sun Nov 04, 2012 10:25 pm

Thanks Tig.
0
I am both an early bird and a night owl, I am some form of permanently energized dragon.
User avatar
baz 
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.6e - 03 Oct 12

Postby BlueAngel4 » Sun Nov 18, 2012 5:21 am

Thanks for these plugins! :fro:
0

BlueAngel4 
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.7a - 28 Nov 12

Postby fredo6 » Wed Nov 28, 2012 11:07 pm

NEW RELEASE: LibFredo6 v4.7a - 28 Nov 12

LibFredo6 4.7a is a major release dedicated to Curvizard 1.1.

See main post of this thread for Download.

Fredo
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.7a - 28 Nov 12

Postby Arc » Fri Nov 30, 2012 11:35 am

update translation...
LibFredo6_ZH.lang
0
User avatar
Arc 
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.7a - 28 Nov 12

Postby Oxer » Sat Dec 01, 2012 4:39 pm

Hi Fredo,
This is the new translation for LibFredo6 Spanish (Spain) Language.
LibFredo6_SP.lang
0
"The result is the end what is important is the process" by Oxer
http://www.oxervision.blogspot.com/
User avatar
Oxer 
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.7a - 28 Nov 12

Postby ByKAz » Wed Dec 05, 2012 4:13 am

I just updated the LibFredo, FredoScale, and FredoTools. Looks like I did something wrong. I saw in br51 post at page 34 the same issue, I tried to fix it, following his post but It didn't work...

Any help

I'm a Mac user OSX 10.8.2 (Mountain Lion)
0

ByKAz 
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.7a - 28 Nov 12

Postby fredo6 » Wed Dec 05, 2012 8:01 am

You seem to have resinstalled over a fresh SU version.

At least, you need to create the folder DEFPARAM_Dir manually (as indicated) because it cannot be done from the Ruby script for some security reasons.

Fredo
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.7a - 28 Nov 12

Postby TIG » Wed Dec 05, 2012 11:33 am

Adjust your main 'plugins' folder security permissions to FULL [read/write] for ALL and have it trickle down to all contents, subfolders too...
Otherwise, you will forever be having issues installing tools into there, and also with some tools that need to write temp/log files, or to make their own subfolders etc in there...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.7a - 28 Nov 12

Postby ByKAz » Wed Dec 05, 2012 3:27 pm

Yes I had expecting some SU issues, and the SU support advice me to reinstall.
After that I became to have installations problem that I hadn't before, but I follow all Fredo's and TIG advice and looks like it works...

Thanks for all your support...
0

ByKAz 
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.7a - 28 Nov 12

Postby slocraftus » Tue Jan 01, 2013 4:19 pm

good plugin!!!! thank you !!! but it doesn't work in milimeters :DDDDD
0
User avatar
slocraftus 
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v4.7a - 28 Nov 12

Postby Dave R » Tue Jan 01, 2013 5:47 pm

slocraftus wrote:good plugin!!!! thank you !!! but it doesn't work in milimeters :DDDDD


:roll:

What are you talking about? What doesn't work with millimeters? The LibFredo06 files are, as described in the first post of this thread, just a shared library used by other plugins. Is it one of those plugins that you are having trouble with? I'll bet any money all of Fredo's plugins work in millimeters.
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 

PreviousNext


 

Return to Plugins

Who is online

Users browsing this forum: hiroo wada, kevincucumber, oathiptwo and 14 guests

Visit our sponsors: