[Plugin] Zorro2 (beta)

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby Nilez83 » Wed May 07, 2014 3:54 pm

Ok installed it in the right directory and it's working again. Thanks very much!
1

Nilez83 
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby TIG » Wed May 07, 2014 4:21 pm

@Box

There is indeed an issue with 'Zorro2'...

The version includes a space before the 'beta' in the RBZ name.
It should be replaced by a '_' when the path is setup server-side [Gábor !]
I have fixed it... it's now versioned as '_beta'.
I've also done similar fixes for some others Plugins in the Store.

It will now install properly from the dialog :D
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby Nilez83 » Wed May 07, 2014 4:28 pm

Thanks TIG!
0

Nilez83 
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby TIG » Wed May 07, 2014 4:46 pm

OK. :D
That issue should have never happened in the first place, and hopefully it won't recur in the future [Gábor !]

Incidentally you should NEVER have a Plugins folder for v2014 inside the its 'Programs Files' folder-path.
It should default to each Users' Plugins folder - as Dave explained.
There is another potential 'shared' Plugins folder that you can make in the ProgramData tree... BUT do not make this unless you really really want to 'share' plugins...
All Plugins AutoInstall into the User's Plugins folder anyway - using the native installer.
The SketchUcation PluginStore's equivalent AutoInstaller will prompt for an alternative destination, but only IF it'd been defined and in $: [Fredo's AdditionalPluginsFolder tool allows you to specify alternative custom-plugins folders BUT is only necessary if you need them - e.g. you are on a commercial/educational network with restricted permissions, or you have several computers and want to share one folder via DropBox, or similar...]
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby beardj0dj0 » Mon May 19, 2014 3:36 pm

GOODDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
-1

beardj0dj0 
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby Ibragol09 » Wed Jun 11, 2014 4:54 pm

Hi
I'm a newbie
I downloded Zorro that i found in page 1 of this thread

So i copy the file .rb in /library/app support/sketchup ......

So it don't work on my sketchUp 2013 and 2014 for MAC!...

However CutFace work on it...

What wrong?

Sorry for my brutal english....i'm italian ...

Bye bye
0

Ibragol09 
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby TIG » Wed Jun 11, 2014 5:20 pm

Why not get the RBZ version from the PlugniStore ?
http://sketchucation.com/pluginstore?li ... submit=%3F
Then use the v2013/v2014 Preferences >Extensions > Install button to properly install the contents into the correct Plugins folder.
The correct Plugins folder is also found using the Ruby Console command: Sketchup.find_support_file('Plugins')
If you have manually installed files elsewhere remove them... :?
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby DADAZ » Wed Sep 17, 2014 9:42 am

Very nice zorro 2..... thank very for this....
0

DADAZ 
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby masterpaul » Wed Nov 05, 2014 9:46 pm

Hi,
This plugin doesn't cut objects into separate components? It just slices through the model?
0
User avatar
masterpaul 
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby Dave R » Wed Nov 05, 2014 9:59 pm

masterpaul wrote:Hi,
This plugin doesn't cut objects into separate components? It just slices through the model?


Right. It just does what it says in the first post of the thread. :roll:
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby Box » Wed Nov 05, 2014 10:07 pm

I have a banana that won't cut bread no matter how hard I try.
0
User avatar
Box 
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby Dave R » Wed Nov 05, 2014 10:11 pm

Yer holding yer tongue wrong. :D
1
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby masterpaul » Wed Nov 05, 2014 10:28 pm

Dave R wrote:
masterpaul wrote:Hi,
This plugin doesn't cut objects into separate components? It just slices through the model?


Right. It just does what it says in the first post of the thread. :roll:

"- Cutting through nested components results in creation of many unique components"

Yeah it says it creates new components in nested components, but it doesn't create new components on my PC. That's why I asked.

SU 2014, windows 7.
0
User avatar
masterpaul 
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby Box » Wed Nov 05, 2014 10:55 pm

It's not quite what that means.
Zorro will make a component unique when it cuts it. Not make separate unique components from the cuts.

Make a simple component, make a copy of it and use ctrl with zorro to slice the second one. Look at the entity info and you will see it has changed the name therefore making that a unique component.
0
User avatar
Box 
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby masterpaul » Thu Nov 06, 2014 1:50 am

@BOX

Cheers for clearing that up, I thought it was an error originally. Guess will have to take that extra step.

Is there an alternative that divides components into separate components after cutting?
1
User avatar
masterpaul 
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby Box » Thu Nov 06, 2014 1:57 am

Yes, S4u Slice, not free, but very cheap.
viewtopic.php?f=323&t=59170
1
User avatar
Box 
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby reauen » Thu Nov 06, 2014 10:10 am

WHAAAAAAAAT!! this is amazing!! i need to hug you!

thanks!

Especially slice model at section is freaking awsome!!
:thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb:
0

reauen 
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby jtbrockmeyer » Tue Nov 18, 2014 9:43 am

I am trying to install this in a Mac with the SU 2014 version. I am not certain where/how to install the file i downloaded "Zorro2_v2.0_beta.rbz".

I have read all the responses and I still can't seem to get it to work.

Can anyone help?

Thanks in advance.
0

jtbrockmeyer 
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby Dave R » Tue Nov 18, 2014 2:59 pm

If you have downloaded the RBZ file, go to the SketchUp menu, click on Preferences>Extensions and then the Install Extension button. Navigate to where you saved the file, select it and click on Open. Then click on all the affirmative responses. Close the Preferences window. Done.

You really ought to get the Sketchucation Plugin Store tool and use it to auto-install plugins.
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby efm1102 » Sat Dec 06, 2014 11:31 pm

Awesome tool! Thank You.
0

efm1102 
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby yuletide » Wed Jan 14, 2015 3:08 am

Any plans to update this? Or suggestions for other ways to get this slice model at section functionality? Can't get it to work with Sketchup 2015 (on mac) :(
0

yuletide 
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby snoodles1990 » Fri Jan 16, 2015 11:41 pm

I have tried to download this plugin (inserted the Zorro2.rb into my system files: Program Files (x86)_Google_Google SketchUp 8_Plugins) without any luck. After I have uploaded it into my program files I should expect to see "Zorro" show up in my Sketchup "Tools," however, it does not show up? Any suggestions?

I have tried to reboot sketchup and my computer. I don't know what else I can do.Thanks for any and all help.
0

snoodles1990 
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby Dave R » Tue Jan 20, 2015 11:15 am

snoodles1990 wrote:I have tried to download this plugin (inserted the Zorro2.rb into my system files: Program Files (x86)_Google_Google SketchUp 8_Plugins) without any luck. After I have uploaded it into my program files I should expect to see "Zorro" show up in my Sketchup "Tools," however, it does not show up? Any suggestions?

I have tried to reboot sketchup and my computer. I don't know what else I can do.Thanks for any and all help.


Where did you get the file you downloaded? The one that is available here on SCF comes as an rbz file, not rb. Do not put rbz files into the Plugins folder. After downloading the rbz file, open SketchUp and go to Window>Preferences>Extensions. Click on Install Extensions... Navigate to the location where you saved the file, select it and click on the affirmative answers.

Better, install the Sketchucation Plugin Store plugin that way and use it to automatically install the plugin.
1
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby snoodles1990 » Thu Jan 22, 2015 7:49 pm

Dave R wrote:
snoodles1990 wrote:I have tried to download this plugin (inserted the Zorro2.rb into my system files: Program Files (x86)_Google_Google SketchUp 8_Plugins) without any luck. After I have uploaded it into my program files I should expect to see "Zorro" show up in my Sketchup "Tools," however, it does not show up? Any suggestions?

I have tried to reboot sketchup and my computer. I don't know what else I can do.Thanks for any and all help.


Where did you get the file you downloaded? The one that is available here on SCF comes as an rbz file, not rb. Do not put rbz files into the Plugins folder. After downloading the rbz file, open SketchUp and go to Window>Preferences>Extensions. Click on Install Extensions... Navigate to the location where you saved the file, select it and click on the affirmative answers.

Better, install the Sketchucation Plugin Store plugin that way and use it to automatically install the plugin.


Thanks this did it. This is the first .rbz I have downloaded to date. Thanks for your help.
0

snoodles1990 
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby Heda27869415 » Sun Apr 26, 2015 12:33 am

Hi Whaat i seem to be having a bugsplat problem with my zorro2 plugin, i also really need to use it asap, please can you help me. oh and thank you for such an amazing tool.
0

Heda27869415 
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby Whaat » Wed May 06, 2015 7:45 pm

Heda27869415 wrote:Hi Whaat i seem to be having a bugsplat problem with my zorro2 plugin, i also really need to use it asap, please can you help me. oh and thank you for such an amazing tool.

Hi,
What version of SketchUp are you using?
0

Whaat 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby fungchi » Fri Jun 19, 2015 6:14 pm

i was depressed before i know this plugin! i already installed sectioncutfaces but there's no option for slice the model. i'm stuck and you really made my day!! Thankyou so much! :thumb:
0

fungchi 
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby olivarchi0 » Wed Jan 13, 2016 5:54 pm

fabulous, thank you :)
0

olivarchi0 
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby katecheung » Thu Mar 17, 2016 8:56 am

where can i download this great program?
0

katecheung 
 

Re: [Plugin] Zorro2 (beta)

Postby TIG » Thu Mar 17, 2016 1:03 pm

Search the SketchUcation PluginStore - linked in the menu above...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 

PreviousNext


 

Return to Plugins

Who is online

Users browsing this forum: costarp666v and 11 guests

Visit our sponsors: