[Plugin] Tools On Surface - v2.4a - 01 Nov 18

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby jeffbrad » Thu Oct 06, 2011 10:02 pm

Awesome....That did the trick. Thank you so much for sorting this out. It is very much appreciated. Just got to sort out the menu madness now...funny, sure everyone does the same when they get started...download everything to see what they do and end up with so many menu items that you don't know what's where and what does what. Great fun though!

Regards

Jeff
0

jeffbrad 
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby Elora » Fri Mar 16, 2012 10:41 pm

FAIRLY NEW USER, can anyone help. I have installed ([Plugin] Joint Push Pull - v2.0b - 17 Jul 11), and (LibFredo6 4.3c - 31 Jan 12) as instructed to (On Mac the SU plugin directory should be:
Macintosh HD/Library/Application Support/Google SketchUp 8/SketchUp/plugins). I am having difficulty locating the toolbar. It is not under TOOLS>fredo6collection>toolsonsurface.
Any suggestions where else to look for these cool tools.

Mac os 10.6.8 goole sketchup pro8
0

Elora 
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby Dave R » Sat Mar 17, 2012 3:01 am

Show us a screen shot of the Plugins directory, please. And did you get LibFredo 6 installed, too?
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby TIG » Sat Mar 17, 2012 11:37 am

Are you activating the Extension?
There are no menu or toolbar items unless it's activated [one time only]...
Are you then looking for the toolbar in the View > Toolbars list [this menu's name is slightly different on a MAC for some arcane reason]...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby tannoy8888 » Wed Jun 27, 2012 3:30 am

THANK YOU VERY MUCH, FREDO6.
0

tannoy8888 
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby jeff hammond » Wed Jun 27, 2012 5:42 am

Off-Topic:
TIG wrote:[this menu's name is slightly different on a MAC for some arcane reason]...


i think it's because mac apps already have something referred to as 'toolbar' and it's in most apps including sketchup.. there's also a View -> Customize Toolbar & View -> Hide Toolbar in mac sketchup (and again.. most other apps as well) which refer to the toolbar at the top of a mac window.

so the sketchup devs probably changed it to 'Tool Palettes' as a means to try to avoid confusion… (and if they called it 'tool palettes' on windows, that too could lead to confusion on that OS..)
hence the different names

?
0
dotdotdot
User avatar
jeff hammond 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby Nentautako » Fri Jul 06, 2012 8:28 am

just a month i've been playing with tools on surface by freddo. how do i erase the dots left by "arc" tools [included on tools on surface]...

see dots on hood on this model... :)

http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=337ea03334d20ab343f0e92e826556b8&prevstart=0
0

Nentautako 
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby massimo » Fri Jul 06, 2012 8:54 am

Just go to edit-->delete guides.
0
User avatar
massimo 
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby rv1974 » Mon Sep 03, 2012 10:03 am

I have problem: I can't offset the preselected curve on the face, the offset tool always select the whole face (with unwanted additional edges). How to disable this mode?
Thanks.
0

rv1974 
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby Dave R » Mon Sep 03, 2012 10:09 am

Where's the unwanted edge? I get what you show in the second view. The edge that didn't get the offset is divided at the intersection of the neighboring edges but that's normal behavior for the native Offset tool as well.
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby pilou » Mon Sep 03, 2012 10:28 am

Curious, I don't see any problem : Just no select surface only edges! :)
If I select the 3 edges, Offset Tools works like it must work! :)

Curious.jpg
0
Frenchy Pilou
Is beautiful that please without concept!
Speedy Galerie
User avatar
pilou 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby thomthom » Mon Sep 03, 2012 10:32 am

Pilou wrote:Curious, I don't see any problem : Just no select surface only edges! :)

SketchUp's native Offset tool - or Tools on Surface Offset tool (which is the topic here).
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Installation Problem

Postby thall26 » Wed Oct 31, 2012 1:55 am

Hi,

I am really excited to use your tool for Sketchup but this message appears when I start up Sketchup. (see attachment) Let me know what can be done. Thanks!
0

thall26 
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby Dave R » Wed Oct 31, 2012 9:32 am

Quell your excitement long enough to go back and thoroughly read the first post in this thread and then install the required LibFredo files as clearly spelled out there.
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby TheIsingGuy » Fri Nov 02, 2012 11:19 am

When I put this into Sketchup 8, I get the following Error message:

Error Loading File ZLoader__OnSurface.rb
no such file to load -- LibFredo6.rb
0

TheIsingGuy 
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby Gaieus » Fri Nov 02, 2012 11:52 am

Please, go back to the first post and under the download section, re-read what's needed. In this case:

"IMPORTANT: Requires to download LibFredo6 3.6 or higher if not already installed"

Install this library as well.
0
User avatar
Gaieus 
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby thomthom » Fri Nov 02, 2012 1:13 pm

Also - the second post before your post contained the exact same question.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby jgb » Tue Nov 13, 2012 9:38 pm

Fredo, anybody........

What am I doing wrong here? :?: :?:

I've had this problem before, but solved it in a roundabout way. Messy but it worked. :puke:
It used to work as I recall, then it didn't, but until now I just went on.

I am trying to draw an arc on a curved surface. But the end segments of the arc bend away from the arc, (in a consistent manner every time) effectively destroying a nice arc.

The black dotted precurve is OK, but the red lined curve distorts. I do keep the cursor on the surface or on a line on the surface, but nothing seems to work.

I'm trying to form a contour for Curviloft to round out the edges of the flight deck on my airship.

I have 2 complete screen-shots of the problem. If you want a SKP of the object, I'll post it.

Scrn-Cap 308.jpg


Scrn-Cap 309.jpg
0
__________________
jgb
User avatar
jgb 
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby fredo6 » Tue Nov 13, 2012 10:37 pm

Joel,

That's a big deficiency of Tools on Surface and in particular for Arc drawing when the arc is on fully on the surface. I am afraid I have no workaround quickly for that.

Fredo
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby jgb » Wed Nov 14, 2012 3:25 pm

Fredo6 wrote:Joel,

That's a big deficiency of Tools on Surface and in particular for Arc drawing when the arc is on fully on the surface. I am afraid I have no workaround quickly for that.

Fredo


Kinda makes the Arc function a little less than useful, ya think??? :o

Is there at least a plan to fix?
0
__________________
jgb
User avatar
jgb 
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby fredo6 » Wed Nov 14, 2012 9:12 pm

jgb wrote:Is there at least a plan to fix?

No immediate plan I am afraid!

Maybe you can extrude the surface to prolong it and draw the arc over it.

Possibly, send me the model so that I have a quick look.

Fredo
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby jgb » Thu Nov 15, 2012 12:38 am

Fredo6 wrote:
jgb wrote:Is there at least a plan to fix?

No immediate plan I am afraid!

Maybe you can extrude the surface to prolong it and draw the arc over it.

Possibly, send me the model so that I have a quick look.

Fredo


Don't understand what you mean to extrude the surface to prolong it.

Anyway, I made the curves manually and completed that portion of the model, so posting it will not be of use to you. Next time, I will save a copy of what I'm doing for you.

Funny thing though, ARC did work on a smaller section over 2 or 3 faces. The difference in size was significant (30 ft did not work, 20 inches did work) and I believe the segment count was different for each.

Tomorrow I will experiment with sizes & segments to see if there is a pattern. If there is, that should be a clue for you.
0
__________________
jgb
User avatar
jgb 
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby galinette » Wed Nov 21, 2012 10:10 am

Dear all,

First, thanks for the awesome plugins.

I'm trying to use Tools on Surface without success. I installed the latest 1.8a with the LibFredo6 4.6, but I have no toolbar, no menu, and nothing under preferences/extensions

I could install Joint Push Pull without any issue and it worked well.

Here is my plugins folder:
tos.jpg


Thanks for help! I have to draw a pretty complicated curved building facade with openings in it, joint push/pull with curves on surfaces should do it!

Regards,

Etienne
0

galinette 
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby TIG » Wed Nov 21, 2012 10:23 am

Do you have FULL security permissions to the Plugins folder ?
Check/change in context-menu; select its icon and > Properties > Security > Edit.
You [and 'everyone else using SUp'] should have FULL permissions to read/write/change the Plugins, Components, Materials and Style folders - simply being an Admin is not sufficient.
It might be that you have got the files in the right locations/subfolders etc BUT some of Fredo's tools need to read/write log/dat files to Plugins/subfolders etc and with even the slightest limitations on the folder's permissions can stop things working. Reinstall the files after fixing the permissions to FULL in case there are residual issues...

What's inside the subfolder TOS_Dir_18 ?

But assuming it's still broken! I wouldn't expect a clash with it... but try renaming skindigo.rb to skindigo.rb! [also the 'ocean.rb' ??? what's that] and then restarting SketchUp; see if TOS appears then... Sometimes 'uncommon' scripts have unexpected results on 3rd party tools...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby galinette » Wed Nov 21, 2012 10:36 am

I moved away skindigo.rb, skindigo dir, and ocean.rb (which is a small script I made)

I add my user full privileges to the plugins folder and subfolders

I also checked the ruby console, no errors or warnings when the plugin loads

tos2.jpg
0

galinette 
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby cotty » Wed Nov 21, 2012 10:39 am

TIG wrote:but try renaming skindigo.rb to skindigo.rb! and restarting SketchUp; see if TOS appears then... Sometimes uncommon scripts have unexpected results on 3rd party tools...

I don't think that Skindigo by Whaat have to do with this, I use both without any problems ...
0
User avatar
cotty 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby TIG » Wed Nov 21, 2012 10:49 am

cotty wrote:...I don't think that Skindigo by Whaat have to do with this, I use both without any problems ...
I agree that it's probably completely innocent, it was a last ditch attempt to see if there was some unexpected clash...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby galinette » Wed Nov 21, 2012 10:57 am

Damned...
Could it be incompatibility with the newer version of LibFredo (4.6)?
By the way, I just upgraded Sketchup to 8.0.15158

Etienne
0

galinette 
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby TIG » Wed Nov 21, 2012 11:27 am

No known issues with the latest Lib - indeed it fixed an issue...

Let's backtrack...
TOS is an Extension.
Have you treble checked that it is not listed under Preferences > Extensions
called 'Tools On Surface'.
If it is then activate it by 'ticking' it.
Once it's activated then you might also have to activate its toolbar from the View > Toolbars menu - called 'Tools On Surface'
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Tools On Surface - v1.8a - 12 Jan 11

Postby galinette » Wed Nov 21, 2012 11:51 am

Nothing like Tools on Surface in extensions. I just noticed that roundcorners is not listed as well.

I used RoundCorners by the past with sketchup 7, with no issues. Recently, I reinstalled to Sketchup 8, added LibFredo, JoinPushPull, RoundCorners and Tools on Surface. Only JoinPushPull is listed and works.

And of course I looked in the toolbars menu! I use plugins from quite a while, but this time it is a mess...

I will try on another computer with a fresh sketchup install just in case.
0

galinette 
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 

PreviousNext


 

Return to Plugins

Who is online

Users browsing this forum: Alexa Bot, baobecr, GIUBULGA, notanguyenquoc, pmgfacto and 23 guests

Visit our sponsors: