Problem with materials

General discussion on V-Ray for SketchUp

Problem with materials

Postby krstin » Tue Jan 08, 2008 5:01 pm

I downloaded some zipped materials for vray, than i extracted them to
C:\Program Files\ASGvis\Materials
I got 2 pictures and one vismat file from each zipped file.
Than i went to sketchup and rendered some model with materials, but they are all black, no materail :cry:
Anybody know what should i do?


Thanks!
0

krstin 
 

Re: Problem with materials

Postby Stinkie » Tue Jan 08, 2008 8:13 pm

I'm not a Vray user, but I think the answer may be here: http://asgvis.com/index.php?option=com_ ... pic=3068.0
0
User avatar
Stinkie 
 

Re: Problem with materials

Postby krstin » Tue Jan 08, 2008 11:37 pm

I read it careffuly, and tried to do that, but it doesnt help :cry:
0

krstin 
 

Re: Problem with materials

Postby maggotz » Wed Apr 16, 2008 2:49 pm

same as me,

how to link those material, im trying to import the meterial using vray material editor, seems like,, when im trying to preview,there is no material to preview, is there any way or guide to link those material?
0

maggotz 
 

Re: Problem with materials

Postby thomthom » Fri Apr 18, 2008 1:46 pm

Go through all the layers of the material.
When you see a big M, click on it
If it's a bitmap material, click on the M in the Bitmap group,
a file dialog should now appear
select the appropriate bitmap file
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: Problem with materials

Postby thomthom » Fri Apr 18, 2008 1:48 pm

Also, the material preview isn't always that reliable to the actual result. Try to render and see if it works.

Note: in most cases you need to map the texture in SketchUp in order to get the size and orientation correct.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: Problem with materials

Postby stefx » Sun Apr 27, 2008 4:44 pm

Guys,
I have the same problem.

I can't understand how I can use .vismat files.

I explain my steps and my problem:

1. i built a wall
2. i downloaded a material from the site called "brick-wall_red" ( a .zip file where there are 2 .png files and 1 .vismat file.)
3. i create a new material in sketchup meterial editor using one of these .png (one of these shows the red brick and the other grey brick and i chose the first one). so from the zipped folder i choose one.png file.
4. i set everything in terms of scale and proportion and it is fine.the name of the new material is "brick red"
5. right click and i linked the material in vray.
6. now in vray editor i have "linked_brick red"
7. now on in bump i link the other .png
8.i have the material "brick-wall_red"

i don't think it is the best way.
it is too weird.

I have read also that when you link the material in vray material editor (my step 6) then right click on the linked material, "import" and there you can put the .vismat file.
I have tried but I see everything grey.



any idea to help me??

thank you very much.

stef.
0

stefx 
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 



 

Return to V-Ray

Who is online

Users browsing this forum: boctech00 and 6 guests

Visit our sponsors: