Problem in placing DC

Problem in placing DC

Postby shaan36 » Mon Feb 24, 2014 7:32 am

Hi All,
I have Created a DC no problem in creation but when I place this Component in different file from component library it always automatically goes toOrigin Axes (0,0,0,) of drawing
the DC has a parametric length Function from 2.5m to 5m.
I will Just attached the file, can any one please guide me.

Regards,
Shaan
0

shaan36 
 

Re: Problem in placing DC

Postby shaan36 » Mon Feb 24, 2014 3:14 pm

Please anyone has given a try .......
0

shaan36 
 

Re: Problem in placing DC

Postby TIG » Mon Feb 24, 2014 5:17 pm

When you modeled the DC component your model SKP was geo-located.
In another SKP that then makes the newly imported/inserted DC component auto-snap to the origin [0,0,0].

Open the DC's SKP and use 'Model Info' to remove any geo-location data.
Save it and retry the import etc - it should now work 'normally' with the first instance being placed on the cursor for you to snap it into place.

Make sure your normal Template has NO geo-location set up, otherwise this could recur...

In passing... a lot of the tubes forming the 'gate' were modeled inside out.
The blue back-face should ALWAYS be inside, with the off-white front facing outwards.
Edit the problem parts and select the wrongly oriented surface: context-menu > Reverse... to flip all of them so they are oriented correctly.
Always remember. as you work, view your model occasionally in Monochrome model [and have set a contrasting back-face color in your Style], this shows these issues.
Having flipped faces can often be inconsequential - although pushpulling etc will behave counter-intuitively etc] BUT it's bad form to model 'inside out'...
For example, if that component ever gets used in a model that is using a rendering application then there will probably be unexpected results.
Most renderers expect to color/texture just front-faces, so backs are usually ignored and colored black/white/transparent/etc depending on the rendering application...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: Problem in placing DC

Postby shaan36 » Tue Feb 25, 2014 7:06 am

Woo It works hats off....Thanks
And yes i appreciate you guidelines and the ways you explain next time i will take care of it.

Thanks & Regards
Shaan
0

shaan36 
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 



 

Return to Dynamic Components

cron

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Visit our sponsors: