I need a bit of advice here

I need a bit of advice here

Postby tspco » Tue May 28, 2013 5:15 am

I have been using TopoShaper top make some terrains, the plugin works well, but I am faced with a problem (not related to the plugin)I have some canyon terrains and some have water in them, lakes, ponds. So to do this right make a "water" model and insert it into the terrain and move it to where it looks good. I end up with a water model and the terrain model. I tried intersecting the water with the terrain and vice versa. I have either water following the terrain (climbing hills) we know it doesn't do that. Or a large water model stuck under the terrain, it is flat, but is in places where there is no water. Any Ideas?
0
SU make 2017, /Twilight Render Hobby
Windows 10,64 bit,16GB ram, quad core Athlon 3.6 gHz proc. Anything else you want to know, ask me.

tspco 
 

Re: I need a bit of advice here

Postby pbacot » Tue May 28, 2013 5:55 am

I have already seen the same issue in my toposhaper model. I think the answer may need to be developed either in the tool or some workaround. I think the water line needs to be projected on the terrain surface then the vertices flattened to one plane. There are "make planar" and "flatten vertices" tools that may help. Haven't gone back to trying it out yet. I made do with the last method for now.

Maybe the toposhaper tool could be designed to flatten the edges at selected holes.
0
MacOSX Mojave ShetchUp Pro v19 Twilight Pro v2 M2 Kerkythea PowerCADD
User avatar
pbacot 
Top SketchUcator
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 



 

Return to Google Earth

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

Visit our sponsors: