[Solved]DC Dialog troubles....  Topic is solved

General discussion related to SketchUp Pro and Make

[Solved]DC Dialog troubles....

Postby Rich O Brien » Tue Jan 12, 2016 3:25 pm

DC doesn't load for me....

dc-01.png


dc-02.png


...anyone got a clue?
0
There's a frontroom and a backroom....reverse faces
User avatar
Rich O Brien 
Administrator
 

Re: DC Dialog troubles....

Postby driven » Tue Jan 12, 2016 3:35 pm

do all DC's cause the same message?

or can you share the problematic one...

john
0
learn from the mistakes of others, you may not live long enough to make them all yourself...

driven 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: DC Dialog troubles....

Postby Box » Tue Jan 12, 2016 3:37 pm

Not meaning to have a go Rich but that could be written up as a classic example of how Not to ask a question.
0
User avatar
Box 
 

Re: DC Dialog troubles....

Postby Rich O Brien » Tue Jan 12, 2016 3:37 pm

it's every dynamic component I open. whether from the 3DW or if I try make a cube a DC.

Dialog loads with errors :(
0
There's a frontroom and a backroom....reverse faces
User avatar
Rich O Brien 
Administrator
 

Re: DC Dialog troubles....

Postby Rich O Brien » Tue Jan 12, 2016 3:38 pm

Box wrote:Not meaning to have a go Rich but that could be written up as a classic example of how Not to ask a question.

:thumb:
0
There's a frontroom and a backroom....reverse faces
User avatar
Rich O Brien 
Administrator
 

Re: DC Dialog troubles....

Postby Box » Tue Jan 12, 2016 3:44 pm

Not a lot to go on. So no clues from me. I can open and create happily therefore your system must be at least infinitesimally different to mine.

Could it be somehow Java or web related. It seems often web talking things are either not up to date, insecure or just plain blocking these days.
0
User avatar
Box 
 

Re: DC Dialog troubles....

Postby Rich O Brien » Tue Jan 12, 2016 4:13 pm

Works in 2015 though. must be a clash or something...

back to 2015 for me.
0
There's a frontroom and a backroom....reverse faces
User avatar
Rich O Brien 
Administrator
 

Re: DC Dialog troubles....  Topic is solved

Postby driven » Tue Jan 12, 2016 7:29 pm

Rich, trash all the su_ rubies and folders in plugins folder and restart SU...

it will update any that are 'corrupt'...

john
0
learn from the mistakes of others, you may not live long enough to make them all yourself...

driven 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: DC Dialog troubles....

Postby Rich O Brien » Tue Jan 12, 2016 7:31 pm

Will do. Thanks John.


Sent from my iPhone using Tapatalk
0
There's a frontroom and a backroom....reverse faces
User avatar
Rich O Brien 
Administrator
 

Re: [Solved]DC Dialog troubles....

Postby Rich O Brien » Tue Jan 12, 2016 10:59 pm

sorted. corrupt su_dc file
0
There's a frontroom and a backroom....reverse faces
User avatar
Rich O Brien 
Administrator
 

Re: [Solved]DC Dialog troubles....

Postby pmolson » Wed Jan 20, 2016 8:23 pm

Rich,
I am experiencing exact problem you described.
Will you please explain exactly what you did to locate, remove, and replace the corrupt dc file?

Thanks.
0
User avatar
pmolson 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Solved]DC Dialog troubles....

Postby driven » Wed Jan 20, 2016 8:31 pm

Paul,
either remove it from the Plugins folder or go to the Extension Warehouse >> click on your user Name >> My Extensions >> Dynamic Components >> Uninstall...

Then Install it again...

the freshest versions are stored there...

john
0
learn from the mistakes of others, you may not live long enough to make them all yourself...

driven 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Solved]DC Dialog troubles....

Postby pmolson » Sat Jan 23, 2016 3:25 am

Thanks
0
User avatar
pmolson 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Solved]DC Dialog troubles....

Postby pmolson » Sun May 01, 2016 6:44 pm

driven wrote:Paul,
either remove it from the Plugins folder or go to the Extension Warehouse >> click on your user Name >> My Extensions >> Dynamic Components >> Uninstall...

Then Install it again...

the freshest versions are stored there...

john


I did the above, and I am still getting the error message.(no entity data returned)
I tried uninstalling and reinstalling dynamic component and when that did not work I tried physically removing the dynamic components folder and rb file from the plug in folder located in this location

C:\Users\user\AppData\Roaming\SketchUp\SketchUp 2016\SketchUp\Plugins

Is there another location I should be looking in to remove the files?
0
User avatar
pmolson 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Solved]DC Dialog troubles....

Postby TIG » Sun May 01, 2016 6:56 pm

Did you remove the su_* .rb file and the matching su_* subfolder from the ../Plugins folder ?
When SketchUp restarts new copies should be copied from the ../ShippedExtensions subfolder.

If that fails... then try deleting the su* files / subfolder in ../Plugins - then reinstalling SketchUp from its installer [ remember to 'run as administrator' in the right-click context-menu ]

If you have the properly installed latest su_* files then it should work !
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Solved]DC Dialog troubles....

Postby driven » Sun May 01, 2016 6:58 pm

when you go to the Extension Warehouse and log in, hover on your User Name then click 'My Extensions'...

Dynamic Components will either be listed as UpDate Available, Disabled or Enabled...

if it not in the list something is wrong and you need to instal it from there...

john
0
learn from the mistakes of others, you may not live long enough to make them all yourself...

driven 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Solved]DC Dialog troubles....

Postby pmolson » Mon May 02, 2016 11:59 am

TIG wrote:Did you remove the su_* .rb file and the matching su_* subfolder from the ../Plugins folder ?


Yes i removed them from this location
C:\Users\user\AppData\Roaming\SketchUp\SketchUp 2016\SketchUp\Plugins



When SketchUp restarts new copies should be copied from the ../ShippedExtensions subfolder.

If that fails... then try deleting the su* files / subfolder in ../Plugins - then reinstalling SketchUp from its installer [ remember to 'run as administrator' in the right-click context-menu ]"

I will try this
0
User avatar
pmolson 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Solved]DC Dialog troubles....

Postby pmolson » Mon May 02, 2016 12:01 pm

driven wrote:when you go to the Extension Warehouse and log in, hover on your User Name then click 'My Extensions'...

Dynamic Components will either be listed as UpDate Available, Disabled or Enabled...

if it not in the list something is wrong and you need to instal it from there...

john


It is on the list as installed, after I uninstalled and reinstalled.

Going to try Tig's suggestion now.
0
User avatar
pmolson 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Solved]DC Dialog troubles....

Postby driven » Mon May 02, 2016 6:54 pm

did you try a different DC?

any from the Components Browser will confirm if it's the Extension or the DC that's failing...

john
0
learn from the mistakes of others, you may not live long enough to make them all yourself...

driven 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Solved]DC Dialog troubles....

Postby pmolson » Wed May 04, 2016 8:40 pm

driven wrote:did you try a different DC?

any from the Components Browser will confirm if it's the Extension or the DC that's failing...

john

I have tried it on many DCs. Known good components that I have no issues with on my other installation.

Tig, I have tried as you suggested and removed the folder and rb file from the plug in folder and then re installed the dynamic component plugin from the my extensions.

I must be doing something wrong. Is there more than one location for the plug ins folder to reside...am i maybe not working in the correct location on my computer?

this is where I am locating the plugins folder.
C:\Users\Paul\AppData\Roaming\SketchUp\SketchUp 2016\SketchUp\Plugins

This is where I am seeing the shippedextensions folder
C:\Program Files\SketchUp\SketchUp 2016\ShippedExtensions

I even tried copying the contents of the dynamic components folder and the rb file from the shipped extensions folder on my computer in which everything is working normal and replaced the like files on the lap top where it is not working.

What am I doing wrong?

Sorry I am an idiot...not as sorry as my wife, but that is another story.


I have now completely uninstalled sketchup 2016 and re installed it with the latest download available and I still get the "no data" message followed by the "callback" message.

I am stuck. Good thing I have two machines and one is working, or I wouldn't be...working that is.
0
User avatar
pmolson 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Solved]DC Dialog troubles....

Postby pmolson » Sat May 07, 2016 3:11 pm

Fixed!
Just uninstalling and reinstalling sketchup did not work, but uninstalling through windows 10 programs and features followed by manually deleting every folder related to sketchup i could find did work.

Now my laptop installation works again so I am free to fly about the country.

Thanks.
0
User avatar
pmolson 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Solved]DC Dialog troubles....

Postby driven » Sat May 07, 2016 4:24 pm

good to here...

john
0
learn from the mistakes of others, you may not live long enough to make them all yourself...

driven 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 



 

Return to SketchUp Pro & Make Discussions

Who is online

Users browsing this forum: Glenn at home, Steve Rugg and 12 guests

Visit our sponsors: