Yet another LO question

General discussion related to LayOut

Yet another LO question

Postby jonorman » Mon Jun 20, 2022 4:41 pm

Hi all.. Dave, Dale and everyone else :-)

So todays question is as follow:

I`v made a template in SU with som tags, and when modeling everything is placed in correct tags.

So lets say I`v made 2 seperate modells using this template and I want to make a drawing in LO

Now, I import the model in LO (Scene 1, top view) I turn of all the tags that i dont want to show. and put it in a layer, lets say layer 1
I make a copy and paste it, put it on layer 2. Now I turn off the tag showing in layer one, and turn on another Tag for layer 2

I can do this for 10 layers showing of 1 individual tag in each layer..

It works fine and I save, thinking life with SU and LO is goooood :-)


Now... When reopening that LO file, Going to "document setup" to replace this SU file with the second one, to make a drawing for that file as well, then ghe "ghost in the machine" shows up..

For som reason, one tag that i did not want, now shows up in every layer aditional to the tag that is suppose to be there. I can turn of that tag, save the file and do it all over again, but that perticular tag shows up each and every time..

Either there is something I dont know about LO (and that is more than possible), or there must be gremlins in my machine. Fredo6 thinks I have Gremlins in my computer :-)

Thank you for your time.

Johnny
0

jonorman 
Premium Member
Premium Member
 

Re: Yet another LO question

Postby Dave R » Mon Jun 20, 2022 10:46 pm

Do you have the same scene names for both SketchUp models?

Are you putting the tags only on the objects (groups and components) in the SketchUp model?

It would be interesting to see your LayOut files and the SketchUp models.
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: Yet another LO question

Postby jonorman » Tue Jun 21, 2022 7:05 am

Dave R wrote:Do you have the same scene names for both SketchUp models?

Are you putting the tags only on the objects (groups and components) in the SketchUp model?

It would be interesting to see your LayOut files and the SketchUp models.



Nope, the SU models are with different names. Groups and objects are on correct tags alle "geometry" are on layer 0.
There are some "containers" (these are from your Profilebuilder) but they are only containers for geometry, and kept on Layer 0
I`d be more than happy to share LO/SU files, but not public :-) You just tell me how to send and I`ll do it

again DaVe thank you for you effort helping out :-)
0

jonorman 
Premium Member
Premium Member
 

Re: Yet another LO question

Postby Dave R » Tue Jun 21, 2022 1:33 pm

You could upload the files to DropBox and share the link with me in a private message here.

It's not my ProfileBuilder by the way.
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: Yet another LO question

Postby jonorman » Tue Jun 21, 2022 1:53 pm

Dave R wrote:You could upload the files to DropBox and share the link with me in a private message here.

It's not my ProfileBuilder by the way.



HA HA HA HA HA ! ! ! ! ! !

Now there is where Dale is coming from, I`m so sorry. My head is not screwd on right :oops: :-D

Btw, PM sent :-)
0

jonorman 
Premium Member
Premium Member
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 



 

Return to LayOut Discussions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest