Select tool stopped working

Found a bug in SketchUp? Report it here

Select tool stopped working

Postby nilblo » Mon Jan 08, 2018 12:10 pm

As of today, january 8th 2018, select tool does not work for me.

I have Sketchup Pro 2015, 15.3.331 and spend in average 4 hrs a day with Skup - all year round. I´m producing house building plans along with build application drawings, as well as my own hobby projects. Sketchup 2015 covers all my needs and I did never see the need for upgrading. I´m a retiree and help people with this work for the fun of it, not for the money.

Today my select tool behaves like so: I draw a rectangle around the objects I want to select and the borders start to crawl from upper left corner of selection downward to the lower right corner. This behavior repeats itself (very slowly) three times over and then - nada.
Nothing is selected. I have restarted the computer and Sketchup several times...

My Windows 10 had an update yesterday evening - have no idea wether Microsoft have distributed a remedy for Meltdown security vulnerability? Yeah, I have been accused of being a conspiracy theorist..
0

nilblo 
 

Re: Select tool stopped working

Postby Box » Mon Jan 08, 2018 12:18 pm

The win10 update has screwed with your graphic card driver.
You could try rolling back to the previous driver.
Check that the correct Graphic card is being used by SU.
Those are two things to start with. But it is a common issue with win 10 updates.
0
User avatar
Box 
 

Re: Select tool stopped working

Postby nilblo » Mon Jan 08, 2018 12:21 pm

Thankyou for the suggestions. Much appreciated, will check this asap..
0

nilblo 
 

Re: Select tool stopped working

Postby nilblo » Mon Jan 08, 2018 4:30 pm

So, I suddenly found a lot of things to read once I knew what to look for,
tried to revert to status before last windows update. Message appeared on screen after a good 30 minutes saying something in the line of "Couldn´t find files needed to perform the task"
"Abort?" After confirming, the system rebooted. Sketchup is back to its normal behavior again. I guess this is the new "Normal"... Thanks for the help anyway.
0

nilblo 
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 



 

Return to SketchUp Bug Reporting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Visit our sponsors: