Sketchup 2017 snap to axis BUG

Found a bug in SketchUp? Report it here

Sketchup 2017 snap to axis BUG

Postby NfSC31 » Fri Feb 24, 2017 8:12 am

Hello,

i have a problem. Sometimes Sketchup 2017 stops snapping to axis. Thing is he stops snap to some of axis, for example now he snaps only to green axis, he doesn't see blue and red. I open clean file, draw models and suddenly it happens.
It is so annoying, i must restart Sketchup all the time so snap to axis work again. :? :? :?
0

NfSC31 
 

Re: Sketchup 2017 snap to axis BUG

Postby peerman » Wed Mar 22, 2017 10:51 am

Hi have the same problem here as well...
Running macOS, could that be it?
0
iMac i7 4,2GHz, 32GB RAM, OS X 10.13.5, Sketchup 2018 Pro, ArchiCAD 21, V-Ray 3.6

peerman 
 

Re: Sketchup 2017 snap to axis BUG

Postby Dave R » Wed Mar 22, 2017 11:18 am

This sort of behavior is typically related to the graphics card and its drivers and isn't a SketchUp bug. This is especially the case when the behavior changes after a period of use. SketchUp 2017 requires graphics cards that are up to handling OpenGL and handling it well. There's no offloading the graphics card's work to the CPU as in older versions. With Windows, the user can try to update the graphics drivers from the card's maker. With Mac it's not usually possible to do that. The graphics drivers are part of OS updates that Apple pushes with some frequency.
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 



 

Return to SketchUp Bug Reporting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Visit our sponsors: