Help !!! Bug in my Sketchup8.. HELP PLEASE

Found a bug in SketchUp? Report it here

Help !!! Bug in my Sketchup8.. HELP PLEASE

Postby moonlander1954 » Thu Jun 09, 2011 10:31 am

Hi, can someone help me understand my problem...I've dowloaded Sketchup8 French Version and intalled, everything is working normally but when I tried to put 2 new plugins, they did not appeared in Sketchup. I unzipped the files directly in Sketchup plugins and overwritten LibFredo6 before installing the new plugins (ToolsOnSurface and RoundCorner). If I go to Tools in Sketchup, I can see Fredo6 Collection but I have the previously intalled plugins (Curviloft, FredoScale, FreeScale) and they are working perfectly. I don't see ToolsOnSurface and RoundCorner anywhere...If I look in Window, Preferences, Extensions, I can see that the plugins name are there and they are checked as the others so why can't I have these tools like the others...Perhaps there is something I don't understand...Thanks to those who could help...André
0

moonlander1954 
 

Re: Help !!! Bug in my Sketchup8.. HELP PLEASE

Postby Gaieus » Thu Jun 09, 2011 10:52 am

I have them all here (see attached). Your installation seems to be all right. Can you also not see their toolbars under View > Toolbars?
0
User avatar
Gaieus 
 

Re: Help !!! Bug in my Sketchup8.. HELP PLEASE

Postby moonlander1954 » Thu Jun 09, 2011 10:23 pm

Hi Gaieus, Thanks for taking time to give me an answer or trying to help me...I previously had these plugins in Sketchup7 and it was working very well but now , If I go to View in Tools Bar, they are not in the list and like I told you, they are not in Fredo6 Collection...Strange situation. I've been using Sketchup for a few years only for fun, nothing commercial or other and never had this kind of problem. Since it looks like I have done the right thing and put the files in the right place, howcome they are not there. I've used ToolsOnSurface a lot with Sketchup7 and really need it to go on. I uninstalled Sketchup8 and everything else and installed it again but the problem is still there. If you have a solution, I would really appreciate...André
0

moonlander1954 
 

Re: Help !!! Bug in my Sketchup8.. HELP PLEASE

Postby Gaieus » Thu Jun 09, 2011 10:43 pm

Try removing everything and downloading it again. AFAIK there is a newer version of (at least) LibFredo now.
0
User avatar
Gaieus 
 

Re: Help !!! Bug in my Sketchup8.. HELP PLEASE

Postby moonlander1954 » Fri Jun 10, 2011 2:14 am

Hi Gaieus, thanks for the answer...by removing everything do you mean the plugins and libFredo6 ONLY from Sketchup8 or FLUSH EVERYTHING (Sketchup8 Plus The Plugins and LibFredo6 and reinstall ...dowloading the plugins again with the new libFredo6...André
0

moonlander1954 
 

Re: Help !!! Bug in my Sketchup8.. HELP PLEASE

Postby Gaieus » Fri Jun 10, 2011 3:16 am

No, only LibFredo and ToolsOnSurface for the time being.
0
User avatar
Gaieus 
 

Re: Help !!! Bug in my Sketchup8.. HELP PLEASE

Postby thomthom » Fri Jun 10, 2011 7:39 am

I'm wondering... Do you use Vista or Windows 7?
Do you see a button called "Compatibility Files" when you browse your plugins folder?
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: Help !!! Bug in my Sketchup8.. HELP PLEASE

Postby moonlander1954 » Sat Jun 11, 2011 4:50 am

Hi Gaieus And ThomThom, thanks again for trying to help me. I've dowloaded the Plugins and LibFredo again so I will do what you told me and reinstall ToolsOnSurface,RoundCorner and LibFredo6. For ThomThom...I'm using Windows 7 XP Family Edition since my computer is a little bit old but still working fast enough for what I do. For the button you mentioned, I don't see it.
0

moonlander1954 
 

Re: Help !!! Bug in my Sketchup8.. HELP PLEASE

Postby TIG » Sat Jun 11, 2011 12:56 pm

That's a >=Vista button - Vista sometimes prevents you from adding files or folders into a folder if the 'permissions' aren't set to allow you full rights - but it lets you think you've done it, when it's actually put them into the compatibility files subfolder! This doesn't happen with XP - it either lets you do it or stops you doing it! [which seems far more logical than the new improved Vista way!!]. So that's one possible issue eliminated...

Try reinstalling everything - one tool [or tool+essential libs etc] at a time - and try SUp again - make sure you've read the instructions for each tool you add as some have different ways of 'activation' - e.g. Preferences > Extensions, View > Toolbar or they can have their menu items not necessarily under 'Plugins' etc...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: Help !!! Bug in my Sketchup8.. HELP PLEASE

Postby moonlander1954 » Sat Jun 11, 2011 2:25 pm

Hi TIG, First of all, thanks for helping me and taking time...I did what Gaieus told me and I still have the same result...I can't see ToolsOnSurface and RoundCorner in Fredo6 Collection but I still can see Curviloft, FredoScale, FreeScale and they are working perfectly...Strange. I'm using Windows7 XP Family Edition...I will try like you said to reinstall everything the way you told me, one tool at the time...André
0

moonlander1954 
 

Re: Help !!! Bug in my Sketchup8.. HELP PLEASE

Postby moonlander1954 » Sat Jun 11, 2011 4:50 pm

Hi Gaieus, ThomThom and TIG... THANKS A LOT FOR ALL YOUR HELP... I followed all of your great advice and now everything is back to normal...So thanks again and have a nice weekend...André
0

moonlander1954 
 

Re: Help !!! Bug in my Sketchup8.. HELP PLEASE

Postby jjbrown » Sun Jun 10, 2018 8:58 pm

PLEASE HELP ! ! AM running OS 10.11.06 sketchup pro 2018 an trying to load libfredo6 an for some reason its not loading in extension warehouse ... ive even tried loading it into sk 2017 with no luck . just cant figure this out .....
0

jjbrown 
 

Re: Help !!! Bug in my Sketchup8.. HELP PLEASE

Postby TIG » Mon Jun 11, 2018 12:36 pm

jjbrown wrote:PLEASE HELP ! ! AM running OS 10.11.06 sketchup pro 2018 an trying to load libfredo6 an for some reason its not loading in extension warehouse ... ive even tried loading it into sk 2017 with no luck . just cant figure this out .....
Download the latest version from our PluginStore, https://sketchucation.com/pluginstore?pln=LibFredo6
The RBZ should then be found where you specified - usually your Downloads folder ?
Use the native Extension Manager > Install Extension, find the RBZ file and install it.
Remember that LibFredo does nothing much if installed on its own.
It is however required by most of Fredo's Extensions...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 



 

Return to SketchUp Bug Reporting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Visit our sponsors: