[Plugin] ExtrudelineTool Update

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby greatoe » Sat Apr 29, 2017 3:34 pm

TIG wrote:
greatoe wrote:
TIG wrote:I've updated this oldie for v2017 compatibility.


sorry but this won't work on a Mac
Please explain your issues...
How does it 'not work' ?
Does it install ?
Does it load ?
Is there a menu item ?
What happens when you use it ?
Any error messages in the Ruby Console ?

I see no reason that this should not work on a MAC...
The minor recoding was done because v2017 now references / handles some entity explosion results differently...
0

greatoe 
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby TIG » Sat Apr 29, 2017 4:02 pm

That's exactly how the previous version failed in v2017 on all OSs - it's not MAC specific.
So have you got the latest version installed ?
The latest RBZ which can be downloaded from the PluginStore fixed this issue [v1.0xx]...
https://sketchucation.com/pluginstore?p ... dified-TIG

If you are sure you downloaded, installed [perhaps restarted SketchUp?] and are then using the latest version... then if you have the Ruby Console open are there any messages ?

For the avoidance of doubt - in v2017 you install the RBZ file's contents using the SketchUp menu item, Window > Extension Manager... red Install Extension button, find the RBZ and answer in the affirmative when prompted. If you have a plugin already installed then restarting SketchUp will ensure any changes are fully registered.

If you have the SketchUcation ExtensionStore³ installed you can install an update like this directly without recourse to downloading the RBZ manually at all...

Can you open the RB file in a plain-text editor and search for the first line that includes "explode", and copy/paste the whole line, that way I can see if it's the updated version...
It should now say: "ssa=gp.explode" ??
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby greatoe » Sun Apr 30, 2017 2:21 am

I restarted SketchUp and it works fine now.

I installed your plugin via the build-in Extension Manager, and I thought, as you said, it will ensure changes are registered. However it turn out not working and needs a restart of SketchUp.
0

greatoe 
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby TIG » Sun Apr 30, 2017 12:57 pm

The SketchUcation ExtensionStore³ AutoInstaller should reload any refreshed plugins, but the built-in Extension Manager does not - if the script is a simple RB file...
It's always a good idea to restart after updating any scripts, as sometimes they need to read in data as SketchUp starts up and first loads them... That will also resolve any menu changes which are usually 'frozen' as SketchUp starts, and usually not updated with any file reloads...

Glad that it's resolved...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby greatoe » Sun Apr 30, 2017 4:17 pm

Thanks for the advices.
0

greatoe 
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby boofredlay » Tue May 16, 2017 3:14 pm

Sorry I did not see this sooner.

THANK YOU FOR THE UPDATE!!!
0
User avatar
boofredlay 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby pbacot » Tue May 16, 2017 3:19 pm

Great tool. Always seemed to me this was a standard function missing in SU.
0
MacOSX Mojave ShetchUp Pro v19 Twilight Pro v2 M2 Kerkythea PowerCADD
User avatar
pbacot 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby brother_cain » Tue Nov 28, 2017 11:03 am

Just dropped in to say thanks for this! Much appreciated!
0

brother_cain 
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby rharrison9 » Fri Feb 02, 2018 11:07 pm

Has this been updated for Sketchup 2018?
0

rharrison9 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby TIG » Sat Feb 03, 2018 3:31 pm

It hasn't been updated...
However, it didn't need any changes to work properly in v2018 !
BUT it's not been signed because it's not an extension, just a simple script, and Didier is no longer supporting much of his early work.
Being unsigned should cause no problems with newer SketchUp versions, provided that your Extension Loading Policy is set to 'Unrestricted'.
The Extension Manager dialog will report it as 'unsigned' - that's all, it doesn't stop it working...


There are alternative newer extensions - like my Extrusion Toolset which include similar functionality, and these are signed - however, be aware that with some of the tools in my set v2018 on complex forms can make rare unpredictable BugSplats !
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby young77 » Thu Jan 31, 2019 12:18 pm

Hi…
I have a question about extrude line in JHS Power Bar plugin. I have tried to create a line and select the line, then click on extrude line in that plugin, but it didn’t extruded as seen in youtube tutorial, it was only an offset from first to second point with the same line, there is no any extrusion at all. Please advise me how to correct my steps thanks.

please refers to my link : https://ufile.io/fk7et
0

young77 
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby rv1974 » Mon Feb 18, 2019 10:32 am

Didier, TIG
In ~80% of cases, I'd prefer the old way (original edges stay selected). The updated version of the tool is also useful in some cases. It'd just perfect to grant 2 options in one tool via say single Alt hit (for new-born edges get selected).
Or, even better TAB key for selection cycling: original\extruded\connecting edges
0

rv1974 
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 

Previous


 

Return to Plugins

Who is online

Users browsing this forum: AlexanderMeier, essamghena, limusssang, minatsoneva, TIG and 11 guests

Visit our sponsors: