[Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby CadFather » Thu Nov 17, 2016 2:37 pm

yes, the offset was always a smidge off (only in terms of measurements) - other than that, the script works fine on both (on my super system of course), thanks!
0
User avatar
CadFather 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby hell0304 » Wed Dec 07, 2016 12:05 pm

It's worked great on SU2016 but some Error happen on SU2017. Can u please fix it soon???
1

hell0304 
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby TIG » Wed Dec 07, 2016 8:18 pm

hell0304 wrote:It's worked great on SU2016 but some Error happen on SU2017. Can u please fix it soon???
I know !
The new API in v2017 breaks some things [references, IDs etc]
I have been working on a fix for the last few weeks...
It has proven awkward !
Watch for updates...
2
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby pbacot » Mon Jan 23, 2017 9:03 pm

Thsnks TIG, Watching for this. Though I am holding off on using v2017.
1
MacOSX Mojave ShetchUp Pro v19 Twilight Pro v2 M2 Kerkythea PowerCADD
User avatar
pbacot 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby GMthompson » Mon Feb 13, 2017 9:26 pm

i cannot get eebf to work in 2017 I have uninstalled and reinstalled 2017 one plugin at a time starting with freedo tools any suggestions
0
you can learn something everyday by paying attention
User avatar
GMthompson 
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby Dave R » Mon Feb 13, 2017 9:34 pm

GMthompson wrote:...any suggestions


Suggestions? Yes. Read TIG's last post in this thread. He's working on a fix. I'm sure when he has a suitable fix, he'll release an update.
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby TIG » Mon Feb 13, 2017 9:50 pm

Update is 90% done... but it's not there yet...
:shock:
3
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby Mike Amos » Thu Mar 02, 2017 1:40 pm

TIG, we are lucky to get these valuable tools in the first place, I am not going to be pushy over the fix, I can always sort the one piece of geometry in sketchup 2016 until this is sorted to your satisfaction. Many thanks for making sketchup better by your hard work.
2

Mike Amos 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby jbnarch25 » Thu Mar 09, 2017 12:44 am

Updates needed for Sketchup 2017 on "Extrude Edges by Rails" , Lattice, face. Works good on 16 guess it has something to do with ruby 2.2 used in 17.
-1

jbnarch25 
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby TIG » Fri Mar 10, 2017 1:29 pm

If you look a couple of posts earlier on in this thread, you'll see that the update is in progress...
1
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby simoncastle » Mon Apr 03, 2017 9:11 am

Hi TIG thank you very much for these plugins.

I dont know if you are aware that "THEY" broke something in their API which causes the extrude on rails to fail in 2017, its still working correctly in 2016.

Im not sure what the problem is, I have a singe cure with 2 rails that join at a pint.
As I said its file in 2016. If you cant reproduce it let me know and I will try to upload my file.

Sorry for posting this, didn't read the latest posts.
Feeling stupid now.
:oops:

... Simon
0
Last edited by simoncastle on Mon Apr 03, 2017 7:36 pm, edited 1 time in total.

simoncastle 
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby TIG » Mon Apr 03, 2017 3:35 pm

I know 'they' broke it in v2017.
They changed the way exploded groups etc no longer keep an enduring reference to the contents !
I have fixed this in several plugins.
I have fixed it in this toolset too, but I;ve not reissued yet, because I have an intractable bugsplat occurring if the user does an undo after making some forms, in some of the tools.

This is very odd, since it seems unrelated to the main problem they created.

In essence, the paths [profiles/rails] are temporarily grouped during the processing to stop them getting messed up by the later processes. At the end it is exploded back as it was. That works fine, but if the user does an undo it bugsplats...

It is very odd.
I am considering alternative solutions...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby rilian » Fri May 19, 2017 8:45 pm

TIG wrote:It is very odd.
I am considering alternative solutions...


Bump? Any further news on your bugsplat?
0

rilian 
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby TIG » Fri May 19, 2017 10:15 pm

I have most of the problems fixed.
However, I might need to recast how some of the tools exit, as I am finding that no permutations of the current exit strategies avoid a BugSplat !
:o
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby 2k328ci » Tue Jun 27, 2017 3:28 pm

Hi TIG,

I love your tools especially this one! Glad you're working on a 2017 solution. Any news on possible updates? Thanks so much for all your efforts.
0

2k328ci 
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby TIG » Sun Dec 03, 2017 3:47 pm

Here's v4.0

Download


It's now recoded for v2017/v2018 compatibility.
However, please be aware it is more prone to BugSplats [especially with an 'undo'] in these newer SketchUp versions, so use with care and always remember to save your model before using these tools...
You've been warned !
4
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby Box » Sun Dec 03, 2017 4:23 pm

Thank you thank you thank you.
1
User avatar
Box 
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby pilou » Mon Dec 04, 2017 12:42 am

Thx for the efforts! :fro:
0
Frenchy Pilou
Is beautiful that please without concept!
Speedy Galerie
User avatar
pilou 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby JQL » Tue Dec 19, 2017 2:50 pm

They will be the most welcome bugsplats. Thanks!
0
User avatar
JQL 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby Coolz8 » Wed Mar 07, 2018 5:46 pm

Hi TIG! There's a function of the Extrude Edges by Face tool that doesn't seem to work.

https://www.youtube.com/watch?v=Oq55prLHBhs (Skip to 19:55)

The first part works fine, but when working with multiple lines, nothing happens. This seems to work on earlier versions. Are we doing something wrong?
0

Coolz8 
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby TIG » Thu Mar 08, 2018 6:15 pm

I see the issue.
I see the cause.
I am working on a fix.
[Looks like a stoopid typo !]
Watch out for an update...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby rilian » Wed Apr 04, 2018 11:39 pm

I ran into an issue w/ the lathe tool. Seems sometimes it doesn't put the starting and ending faces on the lathed object. Pics attached. The face created consists of 2 edges and 1 arc. I've tried making them all curves and even welding them all into one big arc to no avail. The fix is simple. I'm ok w/ it but thought I'd bring it up.

Thanks Tig for all the great tools you've made and maintained over the years! Your work is heartily appreciated!! :thumb:

[edit] Using SU Make 2017 for Windows
0

rilian 
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby Einstein » Fri Jan 11, 2019 2:15 pm

Hi!
Your tool always asks a lot of questions and honestly, it takes time to answer them. What about some dialog box to set default parameters for each sub-tool, like Fredo does, and do not prompting questions every time after making an extrusion?
0

Einstein 
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby Didier Bur » Mon Jan 14, 2019 7:50 pm

If it takes you time to answer several question, ask yourself how many hours TIG spent writing this plugin, or draw your extrusion by hand, you surely will go faster ;-)
0
Didier Bur
Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Nancy (F)
http://rld.crai.archi.fr/rubylibrarydepot/
User avatar
Didier Bur 
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby Dave R » Mon Jan 14, 2019 8:39 pm

Didier Bur wrote:If it takes you time to answer several question, ask yourself how many hours TIG spent writing this plugin, or draw your extrusion by hand, you surely will go faster ;-)


Maybe TIG could release a commercial version that offers some user set parameters instead of the way the free version works.
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby Einstein » Wed Jan 16, 2019 4:15 pm

Didier Bur wrote:If it takes you time to answer several question, ask yourself how many hours TIG spent writing this plugin, or draw your extrusion by hand, you surely will go faster ;-)


Sometimes I have to create a lot of extrusions in the row and speed matters then.
He surely devoted a lot of time to that but isn't it the aim of programming to make things as fast as possible?
And yes, I'd gladly pay for a version that works smooth with SU 17 and has ability to set default params :) If only TIG would like to go commercial.
0

Einstein 
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby Fillister » Sun Feb 10, 2019 7:24 pm

Very sorry to say SketchUp 2019 appears to have caused a conflict. These messages did not appear with 2018.

Error Loading File C:/.../SketchUp/SketchUp 2019/SketchUp/Plugins/ExtrudeTools/ExtrudeToolsLoader.rb
Error: #<SyntaxError: C:/.../SketchUp/SketchUp 2019/SketchUp/Plugins/ExtrudeTools/ExtrudeToolsLoader.rb:33: Invalid return in class/module body
return nil if noPlugin ### we've go...
^~~~~~>
C:/Program Files/SketchUp/SketchUp 2019/Tools/extensions.rb:197:in `require'
C:/Program Files/SketchUp/SketchUp 2019/Tools/extensions.rb:197:in `load'
C:/.../SketchUp/SketchUp 2019/SketchUp/Plugins/ExtrudeTools.rb:67:in `register_extension'
C:/.../SketchUp/SketchUp 2019/SketchUp/Plugins/ExtrudeTools.rb:67:in `<module:ExtrudeTools>'
C:/.../SketchUp/SketchUp 2019/SketchUp/Plugins/ExtrudeTools.rb:24:in `<top (required)>'

Other TIG plugins seem to be fine: Lattice Maker, Mirror, Split tools, TIG Weld

Your time and abilities are so valuable. I hope you can find some way to look into this.
0

Fillister 
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby TIG » Mon Feb 11, 2019 11:49 am

I have a fix for this.
I'll publish an update soonest...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby TIG » Mon Feb 11, 2019 12:13 pm

Download


Version 5.0 fixes the v2019 incompatibility.
However, please note that the ExtrudeEdgesbyFace tool no longer loads, this is because it crashes in v2019, and was already known to be flaky in the more recent SketchUp versions anyway ! Safest to skip it completely...
I have been looking for a workaround [I must admit with little success], but if I can get that tool de-flaked then I'll re-update things back to the full set of 11...
2
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudeTools - Full Set

Postby Box » Mon Feb 11, 2019 12:24 pm

Thanks Tig, that has been stopping me from moving to 2019 full time.
0
User avatar
Box 
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 

PreviousNext


 

Return to Plugins

cron

Who is online

Users browsing this forum: gume14, kaosho and 76 guests

Visit our sponsors: