[BUG]Working with VR4SU 2015

General discusson for Skatter for SketchUp

Moderator: jiminy-billy-bob

[BUG]Working with VR4SU 2015

Postby valerostudio » Wed Nov 19, 2014 6:16 pm

I just gave this plugin a try with VR4SU loaded in SU 2015x64 and nothing happens at render time. VFB does not pop up at all.
0

valerostudio 
 

Re: [BUG]Working with VR4SU 2015

Postby jiminy-billy-bob » Wed Nov 19, 2014 6:27 pm

Let me check...
0
User avatar
jiminy-billy-bob 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [BUG]Working with VR4SU 2015

Postby jiminy-billy-bob » Wed Nov 19, 2014 6:41 pm

Okay, so there has been a small modification in Skatter that I sent to Devin just a few days ago. I guess he didn't have time to change it before the release.

To fix it, replace "C:\ProgramData\ASGVIS\VfS\Ruby\VfSExport.rb" with the attached file. It should then work fine.
0
User avatar
jiminy-billy-bob 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [BUG]Working with VR4SU 2015

Postby jiminy-billy-bob » Wed Nov 19, 2014 6:45 pm

Just a reminder to Devin if he reads this.

This is the old version:
Code: Select all
if defined?(Common.render_instances)
    #this is for plugins like skatter that have geometry that isn't in the viewport
    for pluginName,defLookup in Common.render_instances
        for defKey in defLookup
.keys()
            for instLookup in defLookup[defKey]
                for thisUuid in instLookup.keys()
                    node = VfSExport::MemoryNode.new
                    node.guid =  "#{defKey.entityID}_main_node"
                    node.definition = defKey.entityID
                    
#definition.nodes.push node
                    #node, parent_tm, instance_name, file, parent_tm_map
                    self.instance_node_to_xml( node, instLookup[thisUuid], thisUuid, xml_file, nil )
                end
            end
        end
    end
end
#if defined?(Common.render_instances)   


It should be replaced by this:
Code: Select all
if defined?(Common.render_instances)
    #this is for plugins like Skatter that have geometry that isn't in the viewport
    for pluginName,defLookup in Common.render_instances[VRayForSketchUp.active_modelID]
        for defKey in defLookup.keys()
            for instLookup in defLookup[defKey]
                node = VfSExport::MemoryNode.new
                node.guid =  "#{defKey.entityID}_main_node"
                node.definition = defKey.entityID
                thisUuid 
= instLookup[0]
                tm = instLookup[1]
                #node, parent_tm, instance_name, file, parent_tm_map
                self.instance_node_to_xml( node, tm, thisUuid, xml_file, nil )
            end
        end
    end
end
#if defined?(Common.render_instances)
 
0
User avatar
jiminy-billy-bob 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [BUG]Working with VR4SU 2015

Postby valerostudio » Wed Nov 19, 2014 6:53 pm

Let me check in with him. Here is the error I get in the Ruby Console just to confirm.


==== V-Ray for SketchUp =====
Done processing compdefs - Elapsed time: 0.016

Scene processed in 0.016 seconds
undefined method `keys' for #<Array:0x0000000d811188> + ["C:/ProgramData/ASGVIS/VfS/Ruby/VfSExport.rb:1784:in `block (3 levels) in write_to_xml'", "C:/ProgramData/ASGVIS/VfS/Ruby/VfSExport.rb:1783:in `each'", "C:/ProgramData/ASGVIS/VfS/Ruby/VfSExport.rb:1783:in `block (2 levels) in write_to_xml'", "C:/ProgramData/ASGVIS/VfS/Ruby/VfSExport.rb:1782:in `each'", "C:/ProgramData/ASGVIS/VfS/Ruby/VfSExport.rb:1782:in `block in write_to_xml'", "C:/ProgramData/ASGVIS/VfS/Ruby/VfSExport.rb:1781:in `each'", "C:/ProgramData/ASGVIS/VfS/Ruby/VfSExport.rb:1781:in `write_to_xml'", "C:/ProgramData/ASGVIS/VfS/Ruby/VfSExport.rb:1980:in `start_render'", "C:/ProgramData/ASGVIS/VfS/Ruby/R2PCallbacks.rb:538:in `start_render_cb'", "C:/ProgramData/ASGVIS/VfS/Ruby/VfSExport.rb:1931:in `direct_send'", "C:/ProgramData/ASGVIS/VfS/Ruby/VfSExport.rb:1931:in `render'", "C:/ProgramData/ASGVIS/VfS/Ruby/R2P.rb:1470:in `launch_vray_render'", "C:/ProgramData/ASGVIS/VfS/Ruby/R2PToolbar.rb:30:in `block in <module:VRayForSketchUp>'", "SketchUp:1:in `call'"]

Scene fully processed in 0.125 seconds
0

valerostudio 
 

Re: [BUG]Working with VR4SU 2015

Postby jiminy-billy-bob » Wed Nov 19, 2014 6:57 pm

Yes, this is the one I got too. Replace the file I posted above and it'll work just fine.
0
User avatar
jiminy-billy-bob 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [BUG]Working with VR4SU 2015

Postby dkendig » Wed Nov 19, 2014 7:25 pm

I don't recall seeing that change, where did you send it?
0
Devin Kendig
Developer
User avatar
dkendig 
 

Re: [BUG]Working with VR4SU 2015

Postby jiminy-billy-bob » Wed Nov 19, 2014 7:38 pm

Well, I just saw I sent it to myself... I guess when I pressed "repond" it put my email address. My bad, sorry about that.

Check your email, I sent it again with the right address.
0
User avatar
jiminy-billy-bob 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 



 

Return to Skatter

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

Visit our sponsors: