SketchUcation Premium Membership

Belső tér körbejárása

Belső tér körbejárása

Postby VandaCsipler » Sun Jun 03, 2012 10:00 pm

Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy tudtok-e segíteni.... sketchup-ban megtereveztem egy belső teret, amelyet szeretnék úgy bemutatni, hogy egy olyan "felvételt" készítek, ami körbejárja a teret kívülről, az ajtóból indulva, körbe a belső térben... Lehetséges egyáltalán ilyet készíteni a programban, és hogyan? Láttam ilyen videókat,ahol így mutatják a sketchup-ban készült belső tereket, de sajnos tutorialt nem találtam róla. Köszi! :)
VandaCsipler

Name: VandaCsipler

Re: Belső tér körbejárása

Postby Gaieus » Sun Jun 03, 2012 10:42 pm

Szia és üdv a fórumon!

Off-Topic:
"Levágtam" a kérdésedet arról az ősrégi topikról, hiszen az csak arról szólt, hogyan lehet a magyar fórumhoz csatlakozni (most hozzá is adtalak).

Na szóval a videókat úgy lehet létrehozni, hogy előbb "Scene"-eket (jeleneteket) készítünk. Ezeket fogja a SketchUp összefűzni egy videóvá a végén.

anim-1.png

Persze jó, ha beállítjuk az átmenetet az egyes jelenetek közt, illetve hogy a kamera mennyi ideig álljon meg minden egyes jelenetnél (ezt én általában 0-ra állítom, de az is igaz, hogy sosem exportálok SketchUp-ból)

anim-2.png

Végül a File > Export > Animation alatt exportáljuk a videót. Érdemes az "Options" gomra kattintani és itt mindenféle beállítások vannak. Innen újabb ablakot nyithatunk a kodekre - a Cinepack nagyon rossz, mp4-ben már jobb az eredmény (azokat sorolja itt fel, amelyeket már telepítettél az operációs rendszerre).

anim-3.png

Ha SketchUp-ból exportálok, akkor azért én általában képfájlokba mentek (ezt az export ablak file típusánál adhatod meg) anitaliasing ("élsimítás) nélkül, 2-szer akkora méretben, mint a végső film lesz, majd egy másik programban lekicsinyítem a képeket (itt alkalmazom az antialiasing-ot) és egy külön vidószerkesztőben csinálom ebből a nyersanyagból a filmet. Sokkal szebb élek lesznek így, mint SketchUp-ból exportálva, de csak próbálkozz előbb mindenféle beállításokkal...
Please, register (free) to access all the attachments on the forums.
Gai...
Gaieus
Administrator

Name: Csaba Pozsárkó
Operating system: Windows
SketchUp version: 2013
License type: Pro
SketchUp use: historical reconstruction
Level of SketchUp: Advanced

Postby VandaCsipler » Mon Jun 04, 2012 3:16 pm

Hú, nagyon köszönöm a részletes magyarázatot, sokat segítettél!! :))
VandaCsipler

Postby Gaieus » Mon Jun 04, 2012 3:22 pm

Igazán nincs mit. Még ezek mellett is sok beállítással, tökölődéssel jár a dolog, mire szép kameraútvonalat tudsz készíteni, úgyhogy nem fog egy csapásra menni. Mi lesz ebből végül?
Gai...
Gaieus
Administrator

Postby VandaCsipler » Mon Jun 04, 2012 4:45 pm

Diplomámra készítettem egy gyermekkönyvtárat. Sopronban tanulok formatervező designer szakon...és eljött a végső óra :) Az itteni városi könyvtár gyermekrészlegét újítottam fel. Körülbelül egy éve kezdtem használni a Sketchupot valami sos munka miatt, és nagyon megszerettem. Sokat dolgozok benne, de még sok mindent nem sajátítottam el...és azt hiszem sok olyan jó dolog van benne, amiről még nem is tudok :) Csak annyira kevés időm van utána nézegetni, hogy ajaj :) Megörültem, mikor megtaláltam ezt a fórumot ! :) Éppen az animációt csinálom, megtaláltam mindent, már egy kis darabot lementettem, hogy teszteljem, és jó lett, úgy örültem neki :D Köszi mégegyszer! :)
VandaCsipler

Postby Gaieus » Mon Jun 04, 2012 4:54 pm

Na, akkor csak hajrá! Örülök, hogy jól megy. Remélem, majd megnézhetjük!
Gai...
Gaieus
Administrator

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago

Keyframe Animation plugin - animate your SketchUp model by adding movement to any object.

Premium Members get 20% discount!

Ad Machine
Robot

Return to Magyar