SketchUcation Plugin Store

Csövek, szerelvények

Csövek, szerelvények

Postby Arpo » Sat Apr 28, 2012 12:49 pm

Sziasztok!

Egy olyan problémám van, hogy egy fűtés rendszernek kéne a csövezését megcsinálnom, de a "3skeng"-en kívül nem találtam még olyan megoldást amivel gyorsan lehetne csöveket, csőnyakakat, kiegészítőket szerkeszteni. Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy hátha Ti tudtok egy olyan pluginról ami ingyenes és még használható is.
3skeng -fizetős, és szerintem nagyon drága, illetve a próba verzióját sem tudtam rendesen beizzítani.

üdv:
Arpo
Arpo

Re: Csövek, szerelvények

Postby Gaieus » Sun Apr 29, 2012 11:02 am

Szia Arpo,

Sajnos azon kívül én sem tudok olyan pluginról, amely mindezt tudná (vagyis azokat a "tartozékokat" is hozzá).
Gai...
Gaieus
Administrator

Name: Csaba Pozsárkó
Operating system: Windows
SketchUp version: 8
License type: Pro
SketchUp use: historical reconstruction
Level of SketchUp: Advanced

Postby goethe » Mon May 07, 2012 9:04 pm

Nem találtam rá topikot, de talán gépészeti csövek nyomvonalához is érdekes lehet, ezért felteszem itt a kérdésemet:

Tehát van egy feszített sátorszerkezetem, amelynek a térben össze-vissza álló kábelei egy-egy vonallal lettek meghatározva. Ezeket a kábeleket szeretném most térbelivé varázsolni. Létezik olyan parancs, vagy plugin, amely az egyszerű vonalaknak vastagságot ad? Azaz sok-sok vonalat szeretnék pl. hengerekké, vagy bármilyen egyedi - általam rajzolt - keresztmetszetű kábellé alakítani (mint pl. AutoCAD-ben a söprés / sweep használatával). A Follow Me paranccsal hiába próbálkoztam, mert nem érnek össze a vonalak (és ráadásul más-más keresztmetszeteket kellene a kábelekhez megadnom)...
goethe

Name: Peter G.

Postby Gaieus » Mon May 07, 2012 9:12 pm

Mindenképpen folyamatosan kell kijelölnöd az éleket, különben semmi sem fogja összezárni őket. Itt van egy plugin, amelyik legalább egy kissé felgyorsítja a dolgot.
http://rhin.crai.archi.fr/rld/plugin_details.php?id=453
Azt javallom, hogy ne teljes (24 szegmenses) körrel dolgozz, hanem valami sokkal kisebbel, 6, max 8 szegmenssel.
Gai...
Gaieus
Administrator

Postby goethe » Mon May 07, 2012 9:48 pm

Ez nagyon jó, pont erre volt szükségem! :berserk:

Ahogy nézem, a kör mellett bármilyen szabályos sokszöget is képes "kihúzni", kábelekhez nekem ez tökéletes! Köszi a gyors segítséget!
goethe

Name: Peter G.

Postby Arpo » Mon May 14, 2012 1:41 pm

Köszönöm!

TubeAlongPath-el próbálkozom én is, de van egy olyan problémám, hogy ha én csinálok egy komponenst csőkanyarból az nem lesz solid, de ha letöltök a componens keresőből egyet akkor az viszont solid, ezt nem értem mi a különbség?
Arpo

Postby Arpo » Mon May 14, 2012 1:47 pm

Nem értem, hiába írtam meg az előbb egy választ nem jelent meg.

Köszönöm Gaieus!

Most én is a TubeAlongPath-el próbálkozom.
Mitől függ, hogy valamilyen komponens solid vagy nem? Ha én csinálok komponenst akkor van hogy nem solid lesz és ha ugyan olyat letöltök a komponens keresőből az meg solid.
Nem értem. :(
Arpo

Postby Gaieus » Mon May 14, 2012 4:33 pm

"Solid" (vagyis ha már lefordítjuk - bár nem túl sok értelme van - "tömör") akkor lesz valami, ha teljesen zárt forma, nincs benne fölösleges felület belül, és nincs benne olyan él, amelyik fölöslegesen benyúlna valamelyik felületbe. Még rövidebben fogalmazva: olyan test, amelyben minden él két felülettel határos. Nem többel, nem kevesebbel.

Példák - miért NEM solid valami:

solid-1.png

solid-2.png

solid-3.png

Van egy plugin, amelyik jól diagnosztizálja, ha valami miatt nem solid egy "group" / "Component" (csak ilyen objektumok lehetnek "solid"-ak persze):
viewtopic.php?t=30504
És egy, amely erre épült,de elvileg ki is javítja a hibát (persze egy plugin sosem tudhatja, miképp szeretné az ember...):
viewtopic.php?t=40638
Please, register (free) to access all the attachments on the forums.
Gai...
Gaieus
Administrator

Postby Arpo » Mon May 14, 2012 8:03 pm

Köszönöm a segítséget!
Utána nézek a pluginoknak!
Közben rájöttem miért nem jelent meg egyből a hozzászólásom, figyelmen kívül hagytam azt hogy egy moderator engedélyezi. :)
Arpo

Postby Gaieus » Tue May 15, 2012 4:15 am

Igen, az első 3-at. Gondolom,idegesítő, de sajnos muszáj ezt csinálnunk a spam-elők miatt.
Gai...
Gaieus
Administrator

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago

Need SketchUp Books, Models, Styles or Textures? Check out our One Stop Shop for SketchUp.

Premium Members get 20% discount!

Ad Machine
Robot

Return to Magyar