Joint Push Pull Classic (Old version) - v2.2a - 26 Apr 17

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby kenkan2 » Sun Aug 30, 2009 2:58 pm

i want to use it!!! But i can't download the file......
0

kenkan2 
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby zzrbjfu » Wed Nov 18, 2009 5:00 am

Thanks for sharing!
0

zzrbjfu 
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby remus » Wed Nov 18, 2009 9:37 am

Try this: download/file.php?id=32319 kenkan.
0

remus 
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby burgerlord » Wed Dec 02, 2009 2:22 pm

thanks fredo for the plugin! XD
0
nature sings in the ears of the world.. be GREEN!

burgerlord 
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Mac G4 Crash

Postby wooditbegood » Wed Dec 09, 2009 12:30 pm

I am a newbie so please say if this is in wrong place etc.

I downloaded the great looking joint push pull tool for the first time today and it crashes SketchUp Pro 7.1 when I try to use it. I have a Mac G4 1.25MHz. The files seem to be in the Plugin folder correctly.

I have only tried the simplest push pull with a simple rectangle or circle in an otherwise empty model. With any of the tools used to extend a face, when I push enter or context click done, the dialogue box fills with ||||||||||| and then crashes.

Is this a known bug or am I doing something wrong?

Any answers welcome. Thanks very much, Paul
0

wooditbegood 
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Mac G4 Crash

Postby fredo6 » Wed Dec 09, 2009 12:52 pm

wooditbegood wrote:I have only tried the simplest push pull with a simple rectangle or circle in an otherwise empty model. With any of the tools used to extend a face, when I push enter or context click done, the dialogue box fills with ||||||||||| and then crashes.

Is this a known bug or am I doing something wrong?

Any answers welcome. Thanks very much, Paul

I don't remember crashes have been reported on 7.1 specifically. So I have a few questions to try figuring out where it come from:

1) Do you have some of my other plugins installed, in particular those using LibFredo6?

2) Is the crash a bugsplat (SU exits) or a freeze

3) Is the crash systematic, and for any type of face selection, or does it happen occasionally?

4) Does it happen when you use PushPull by Vector or Normal PushPull?

5) which exact version of SU 7.1 do you have?

6) Maybe, could you post the simple model so that I have a look. However, as I don't have a Mac, I can only check on Windows if this comes from the SU 7.1 release.

Thanks

Fredo
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby wooditbegood » Wed Dec 09, 2009 2:32 pm

Fredo,

Many thanks for the speedy reply.

Before answering your questions, just to say that your most excellent plug-in works fine as long as I am editing inside a group, but it does crash if I work in the general scene and try to use any of the three tools to pushpull.

1) I have no other of your plug-ins installed.

2) SU exits immediately after I push enter.

3) Not being SUper proficient, what different types of faces are there to push pull?

4) Happens with either V or N.

5) SU 7.1.5803

6) Hopefully attached below

Paul
0

wooditbegood 
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby fredo6 » Wed Dec 09, 2009 8:46 pm

wooditbegood wrote:Before answering your questions, just to say that your most excellent plug-in works fine as long as I am editing inside a group, but it does crash if I work in the general scene and try to use any of the three tools to pushpull.

In the model you attached, all geometry is within a group. So you have to be inside the group to do any Push Pull, because the script requires to select faces first. I played with JPP and got no crash (wth SU 7.1.4871, but on Windows XP).
I exploded the group to see if there was an issue, but had no 'success' (I mean no crash).

Could you then describe precisely what is the sequence of actions you do from the model you posted.

Fredo
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby wooditbegood » Thu Dec 10, 2009 12:48 pm

Fredo,

You are right about the group, as I was trying to say (probably not clearly), there is no problem when editing within the group.

However, if I make a simple rectangle (or other shape) in the general scene and I do not make it a group before using the plug-in; then SU crashes as soon as I enter done after using the plug-in (either for V, J or N). I have tried several times including for two faces of a cube and other forms, and every time it crashes.

Perhaps as you have no other reports of this problem, it is the fact that I am now working on an older mac which is the cause. If so please don't worry about it, I'm very happy with the excellent plug-in and can use it in a group in a separate file before putting the group in my main file. One day soon I may get a new mac!

Thanks, Paul
0

wooditbegood 
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby fredo6 » Thu Dec 10, 2009 8:29 pm

Paul,

I doubt this has anything to do with the age of your Mac. There may be a bug in SU 7.1 that is revealed when using JPP.
Actually SU 7.1 contains valuable enhancements on performance but has introduced many issues too, some being on Mac.

It is true that I am not in the best position to help, as I do not have a Mac, and whatever I do with your model on my Windows PC, inside or outside groups, it desperatly works fine.

Fredo
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby thomthom » Thu Dec 10, 2009 9:14 pm

I got an Mac Mini G4 1.25Ghz, OSX10.4. SU7.1M1.
No crashes. JPP works just fine.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby clayman » Fri Dec 18, 2009 5:25 am

AMAZING! REALLY AMAZING!

Thank You So much!
0

clayman 
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby mdenker » Sun Dec 20, 2009 5:26 pm

I just installed Joint Push Pull and got the two main icons but not the normal, undo and redo. Any suggestions?
0

mdenker 
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby blajnov » Sun Dec 20, 2009 6:05 pm

mdenker wrote:I just installed Joint Push Pull and got the two main icons but not the normal, undo and redo. Any suggestions?

Perhaps you downloaded is not an updated version of JointPushPull - 25 Aug 09.zip
0

blajnov 
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby daemawang69 » Sat Dec 26, 2009 5:36 am

just amazing thanks!
0

daemawang69 
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby sketchyup2010 » Fri Feb 19, 2010 7:12 am

freakin' amazing tool bro!!!
0

sketchyup2010 
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby andersonassociatesla » Tue Apr 06, 2010 7:30 pm

How do I download ruby scripts to my computer?
0

andersonassociatesla 
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby fredo6 » Wed Apr 07, 2010 5:46 pm

andersonassociatesla wrote:How do I download ruby scripts to my computer?

Here is the link http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=323&t=6708&hilit=plugin#p42783.
The Zip file is at the bottom of the first post.

Fredo
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby andersonassociatesla » Wed Apr 07, 2010 6:23 pm

Fredo6 wrote:
andersonassociatesla wrote:How do I download ruby scripts to my computer?

Here is the link http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=323&t=6708&hilit=plugin#p42783.
The Zip file is at the bottom of the first post.

Fredo



Thanks Fredo!
0

andersonassociatesla 
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby craigt » Tue May 04, 2010 4:07 pm

How do you download push pull. Benn trying for a while and cant find the link
0

craigt 
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby COSEDIMARCO » Wed May 05, 2010 10:07 am

First post in the first page of the Tread :)
http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=323&t=6708
0

COSEDIMARCO 
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby claudia_mochy » Thu May 13, 2010 4:44 am

I installed lastest versions of LibFredo and JointPushPull, but
when I open SU appears an error message: Error Loading File jointpushpull.rb
No such file to load -- LibTraductor.rb.
What's wrong?
0

claudia_mochy 
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby Chris Fullmer » Thu May 13, 2010 5:22 am

His first post mentions that you will need that file and a few others installed to run this plugin. You can search the plugins forum for it. It has its own thread dedicated to it I think.

Chris
0
Lately you've been tan, suspicious for the winter.
All my Plugins I've written
User avatar
Chris Fullmer 
SketchUp Team
SketchUp Team
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby chouaibcl65 » Sat May 15, 2010 11:38 pm

thank you
0

chouaibcl65 
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby theark » Fri May 28, 2010 4:06 am

Thanks a lot.You are great. :o
0

theark 
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby TESLER » Thu Jun 10, 2010 3:36 am

Hi,
firstly, I have to say that this us one of the best plugins available for skecthup . I been using this plugin a lot lately, on some pretty detailed 3d surfaces, and I have been coming across a bug. when I use this plugin, it will start normally, then abort leaving only some of the faces it will say something like 4% complete in the measurements bar. I have tried re-downloading the plugin many times with no effect. I am running this on mac OS 10.6.3. Is there anything I can do to fix this problem?

thanks, TESLER
0

TESLER 
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby fredo6 » Thu Jun 10, 2010 7:40 am

Tesler,

The best would be to post a model where you have this problem so that I can check what's could be wrong. JPP won't handle all situations for sure, and it may contain bugs, for sure as well.

Fredo
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby TESLER » Thu Jun 10, 2010 5:44 pm

hi,
thanks for the response. i have tried to upload a model to the internet, but it is now not starting generating the geometry. instead, I have a picture of the problem. this is a screenshot of what was happening. i selected the area to extrude, (the whole model) and then used the JPP tool to extrude about an inch inward. then, it only showed some of the faces in purple outline. when it was done generating the geometry, only the faces that had the purple lines would be extruded. hope this helps you find the problem http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=1a5515310e3adac6b030d9c7c2d7c9e9

thanks, tesler
0

TESLER 
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby fredo6 » Thu Jun 10, 2010 6:30 pm

TESLER wrote:hi,
thanks for the response. i have tried to upload a model to the internet, but it is now not starting generating the geometry. instead, I have a picture of the problem. this is a screenshot of what was happening. i selected the area to extrude, (the whole model) and then used the JPP tool to extrude about an inch inward. then, it only showed some of the faces in purple outline. when it was done generating the geometry, only the faces that had the purple lines would be extruded. hope this helps you find the problem http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=1a5515310e3adac6b030d9c7c2d7c9e9

thanks, tesler

It is difficult to see what's right or wrong on the picture.
Can you attach the skp file to this thread.

Also, you can do the JPP progressively by portions. did you try it?

Fredo
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition (24 Aug 09)

Postby TESLER » Thu Jun 10, 2010 7:03 pm

hi,
I got the plugin to work again, but it is still not working right. I did try doing the model in chunks, and it seems to have worked. it will just take linger, but that is alright. just for reference, there is an example of the problem attached.

thanks, TESLER
0

TESLER 
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 

PreviousNext


 

Return to Plugins

Who is online

Users browsing this forum: henriq_olive and 16 guests

Visit our sponsors: