Szia és üdv a fórumon!
Off-Topic:
"Levágtam" a kérdésedet arról az ősrégi topikról, hiszen az csak arról szólt, hogyan lehet a magyar fórumhoz csatlakozni (most hozzá is adtalak).
Na szóval a videókat úgy lehet létrehozni, hogy előbb "Scene"-eket (jeleneteket) készítünk. Ezeket fogja a SketchUp összefűzni egy videóvá a végén.
anim-1.png
Persze jó, ha beállítjuk az átmenetet az egyes jelenetek közt, illetve hogy a kamera mennyi ideig álljon meg minden egyes jelenetnél (ezt én általában 0-ra állítom, de az is igaz, hogy sosem exportálok SketchUp-ból)
anim-2.png
Végül a File > Export > Animation alatt exportáljuk a videót. Érdemes az "Options" gomra kattintani és itt mindenféle beállítások vannak. Innen újabb ablakot nyithatunk a kodekre - a Cinepack nagyon rossz, mp4-ben már jobb az eredmény (azokat sorolja itt fel, amelyeket már telepítettél az operációs rendszerre).
anim-3.png
Ha SketchUp-ból exportálok, akkor azért én általában képfájlokba mentek (ezt az export ablak file típusánál adhatod meg) anitaliasing ("élsimítás) nélkül, 2-szer akkora méretben, mint a végső film lesz, majd egy másik programban lekicsinyítem a képeket (itt alkalmazom az antialiasing-ot) és egy külön vidószerkesztőben csinálom ebből a nyersanyagból a filmet. Sokkal szebb élek lesznek így, mint SketchUp-ból exportálva, de csak próbálkozz előbb mindenféle beállításokkal...
Please, register (free) to access all the attachments on the forums.