Fredo6 Animator update problem

General discussion about Animator for SketchUp

Fredo6 Animator update problem

Postby CjWhitsett » Fri May 17, 2019 5:06 pm

The recent update for Fredo6's Animator seems to have disrupted the animations I created the day before. Please don't get me wrong, I really, really love this plugin. I work as a graphic artist and I use SU to create illustrations and animations so this is perfect.

I have created an animation with seven (7) tracks for movement plus a camera track. On Wednesday, 15 May it was working perfectly. On Thursday the plugin required an update to operate so I did that and now my complicated animation isn't working properly. All objects are starting from their end points and moving as though they have shifted along their intended path starting from the end point and ending far beyond where they did originally. The same thing is happening with rotations. All objects are now starting in their fully rotated end position as their starting point and rotation the same degree to a new and unintended position. Objects that were previously moving in parallel and now offset from one another and moving from their end points to new arbitrary positions. Some objects are now also moving in the reverse direction from end to start.

The other problem that I was having before the update is that if I adjusted any movement on the timeline, it would jump to another track and bump the starting/ending time of other movements. This was a little frustrating but I was getting used to what would happen and was able to anticipate what might need to be fixed as a result.

Fredo - In my mind the Animator plugin is possibly the greatest thing to every happen to SketchUp so I am a huge fan of it and the work you have done to create it. I'd like very much to continue using it. I'm curious to know if anyone else is experiencing similar problems and if there is some way to revert back to the plugin in it's previous state.

Thanks very much,
Clint
0
User avatar
CjWhitsett 
 

Re: Fredo6 Animator update problem

Postby fredo6 » Sun May 19, 2019 11:42 pm

This is strange. None else signaled it so far. And I don't have this kind of problems on my own animations.

The best would be to post or PM the model so that I have a look.

Fredo

PS: Did you save object positions using the Position Manager?
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: Fredo6 Animator update problem

Postby Glastulla » Tue Apr 21, 2020 11:01 pm

Hi, I'm having this same problem now. The exact same as described. Has anyone else came across this of found a fix for it?
0

Glastulla 
 

Re: Fredo6 Animator update problem

Postby Wibe1981 » Mon Jun 15, 2020 9:04 am

Did have the same problem, but i did find a way around that.
When exiting sketchup, dont save it with the player at the end of the animation, but reset it to the start, then save it.

But just finding a new problem:
When i start sketchup, and wanting to make a new animation or opening an existing one, it says "this version of animator has expired" and sending me to the downloadpage, but there is the version i have installed already. Removing the existing one and reinstalling isnt working. Also reinstalled Libfredo to be sure, but still saying it everytime i try to start the extension.

Is there a newer version at this moment then "V2.6c releasedate 19 mar 2020"?
1

Wibe1981 
 

Re: Fredo6 Animator update problem

Postby Borodine33 » Mon Jun 15, 2020 2:03 pm

Hello,

i have exactly the same problem than you Wibe1981 since today...
0

Borodine33 
 

Re: Fredo6 Animator update problem

Postby Wibe1981 » Mon Jun 15, 2020 2:09 pm

Borodine33 wrote:Hello,

i have exactly the same problem than you Wibe1981 since today...




check this topic:

viewtopic.php?f=401&t=72661
0

Wibe1981 
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 



 

Return to Animator Beta

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Visit our sponsors: