[Plugin] JointPushPull Interactive - v4.4e - 02 Jun 19

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.2b - 17 Mar 14

Postby littleche » Fri Sep 26, 2014 12:18 pm

"Dave R" & "Box" Thanks for your help ...
revers and oriant face does not affect the performance of jointP&P plugin.

Yes, I agree my linework is bad but in bad line plugin good working !
I have tried many different ways But according to the your advice I still was not able to reach my goal.Another way to tell if it is possible ...

Is not this a bug in the plugin?
1

littleche 
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.2b - 17 Mar 14

Postby Dave R » Fri Sep 26, 2014 12:41 pm

It would be nice to blame the plugin because your bad line work is causing the problem, wouldn't it? :roll:
1
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.2b - 17 Mar 14

Postby Box » Fri Sep 26, 2014 1:26 pm

It's not a fault with the plugin, it is attempting to follow what you have drawn.

Get everything on the same layer and clean up your geometry and the plugin works.
I've no idea how you drew it in the first place but perhaps it would be easier to start again and get the geometry right rather than trying to repair it.
2
User avatar
Box 
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.2b - 17 Mar 14

Postby littleche » Sat Sep 27, 2014 2:06 pm

This problem was solved! Thank you for your help ... my worklin was very bad .I got to practice tips that you said and Finally I drew a good workline with tools on surface plugin and jointpull&push It's nice to end. :ecstatic:

and Again, thanks ... :thumb:

09-27-2014 04-34-39 ب.jpg
0

littleche 
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.2b - 17 Mar 14

Postby Box » Sat Sep 27, 2014 3:45 pm

Well done.
Learning to get your structure right in the first place is far better for you than getting a plugin to work.
1
User avatar
Box 
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.3a - 19 Oct 14

Postby fredo6 » Sun Oct 19, 2014 10:36 pm

NEW RELEASE: JointPush Pull Interactive v3.3a - 19 Oct 14

JointPushPull Interactive 3.3a is required for the support of usernames with non-ascii characters in Sketchup 2014

See main post of this thread for Download of JointPushPull.

Fredo
1
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.3a - 19 Oct 14

Postby mvsuriano » Wed Nov 05, 2014 9:22 pm

Hello - I've been using the old version of JPP for some time - its awesome. Recently tried to install the newest version via SketchUcation tools in SU 2014.

I see the toolbar, however, clicking on any button/tool in the JPP toolbar doesn't do anything, it just defaults to the tool I had selected prior.

Any suggestions?

Thanks!
Mike
0

mvsuriano 
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.3a - 19 Oct 14

Postby cotty » Thu Nov 06, 2014 9:20 pm

mvsuriano wrote:Hello - I've been using the old version of JPP for some time - its awesome. Recently tried to install the newest version via SketchUcation tools in SU 2014.

I see the toolbar, however, clicking on any button/tool in the JPP toolbar doesn't do anything, it just defaults to the tool I had selected prior.

Any suggestions?

Thanks!
Mike

Did you update LibFredo to version >=6.3? Are there error messages in the ruby console?
0
User avatar
cotty 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.3a - 19 Oct 14

Postby fredo6 » Thu Nov 06, 2014 9:32 pm

@mvsuriano,

Could you open the Ruby Console before clicking on the JPP icon, in case there are error messages displayed

Fredo
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.3a - 19 Oct 14

Postby mvsuriano » Thu Nov 06, 2014 10:40 pm

fredo6 wrote:@mvsuriano,

Could you open the Ruby Console before clicking on the JPP icon, in case there are error messages displayed

Fredo


HI Fredo - turns out I do have an error. I did update to FredoLib 6.3a prior to install. This is the error I get.

Error: #<NameError: uninitialized constant G6::ShapeGrid>
C:/Users/msuriano/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/Fredo6_JointPushPull/JointPushPullTool.rb:101:in `initialize'
C:/Users/msuriano/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/Fredo6_JointPushPull/JointPushPullTool.rb:64:in `new'
C:/Users/msuriano/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/Fredo6_JointPushPull/JointPushPullTool.rb:64:in `action__mapping'
C:/Users/msuriano/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/Lib6Plugin.rb:133:in `call'
C:/Users/msuriano/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/Lib6Plugin.rb:133:in `launch_action'
C:/Users/msuriano/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/Fredo6_JointPushPull/bootstrap_JointPushPull.rb:81:in `launch_action'
C:/Users/msuriano/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/Fredo6_JointPushPull/bootstrap_JointPushPull.rb:128:in `block in declare_command'
C:/Users/msuriano/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/Lib6Plugin.rb:1080:in `call'
C:/Users/msuriano/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/Lib6Plugin.rb:1080:in `command_invoke'
C:/Users/msuriano/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/Lib6Plugin.rb:1062:in `block (2 levels) in build_config_commands'
C:/Users/msuriano/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/Lib6Traductor.rb:1077:in `call'
C:/Users/msuriano/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/Lib6Traductor.rb:1077:in `block in add_command'
-e:1:in `call'
0

mvsuriano 
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.3a - 19 Oct 14

Postby Dave R » Thu Nov 06, 2014 10:53 pm

Try deleting the LibFredo6 files/folder from the Plugins folder and install the current version again. I had a problem due to some file not getting removed/overwritten when I installed the latest version. Deleting and installing fresh took care of it though.
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.3a - 19 Oct 14

Postby mvsuriano » Thu Nov 06, 2014 11:10 pm

Dave R wrote:Try deleting the LibFredo6 files/folder from the Plugins folder and install the current version again. I had a problem due to some file not getting removed/overwritten when I installed the latest version. Deleting and installing fresh took care of it though.


Just did a fresh install per your prompt, but still the same result:

Error: #<NameError: uninitialized class variable @@lib_fredo_folder in LibFredo6>
C:/Users/msuriano/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/libfredo6.rb:67:in `folder'
C:/Users/msuriano/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/Lib6Core.rb:79:in `use_single_library'
C:/Users/msuriano/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/Lib6Core.rb:70:in `block in use_libraries'
C:/Users/msuriano/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/Lib6Core.rb:70:in `each'
C:/Users/msuriano/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/Lib6Core.rb:70:in `use_libraries'
C:/Users/msuriano/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/Lib6Plugin.rb:1085:in `usage_use'
C:/Users/msuriano/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/Lib6Plugin.rb:1079:in `command_invoke'
C:/Users/msuriano/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/Lib6Plugin.rb:1062:in `block (2 levels) in build_config_commands'
C:/Users/msuriano/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/Lib6Traductor.rb:1077:in `call'
C:/Users/msuriano/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/Lib6Traductor.rb:1077:in `block in add_command'
-e:1:in `call'
0

mvsuriano 
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.3a - 19 Oct 14

Postby fredo6 » Fri Nov 07, 2014 7:01 am

You definitely have a problem with installation of LibFredo6 6.3.

Where does this file "libfredo6.rb" comes from ?

I mean C:/Users/msuriano/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/libfredo6.rb
Please delete it, and retry.
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.3a - 19 Oct 14

Postby mvsuriano » Fri Nov 07, 2014 6:00 pm

fredo6 wrote:You definitely have a problem with installation of LibFredo6 6.3.

Where does this file "libfredo6.rb" comes from ?

I mean C:/Users/msuriano/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/libfredo6.rb
Please delete it, and retry.


Old library file! Removed and it works just fine. Thanks Fredo!
0

mvsuriano 
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.3a - 19 Oct 14

Postby frankflafy » Wed Nov 26, 2014 1:18 pm

is this compatible with sketchup 2015 32 bit? i cant make the plugin select the face.
0
User avatar
frankflafy 
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.3a - 19 Oct 14

Postby Dave R » Wed Nov 26, 2014 1:22 pm

Yes. It is compatible.

Why don't you post a sample SKP file that illustrates the problem you're having? Help us help you.
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.3a - 19 Oct 14

Postby TIG » Wed Nov 26, 2014 1:24 pm

frankflafy wrote:is this compatible with sketchup 2015 32 bit? i cant make the plugin select the face.
Should be compatible.
Does it load properly ?
Have you read and understood its usage/instructions ?
Are there any error messages in the Ruby Console when you try to use it ?
Have you installed the latest LibFredo ? You need to do this as well, and restart SketchUp...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.3a - 19 Oct 14

Postby Box » Wed Nov 26, 2014 1:26 pm

Be sure you are doing it the right way, it is click and drag.
0
User avatar
Box 
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.3a - 19 Oct 14

Postby frankflafy » Wed Nov 26, 2014 1:38 pm

Does it load properly ? Yes it load properly
Have you read and understood its usage/instructions ? i understand the usage, in older version of SU i used it everyday.
Are there any error messages in the Ruby Console when you try to use it ?
Have you installed the latest LibFredo ? I installed latest and restarted my SU.
I have delete the lib and reinstall. but it dont help.

-and yes, this is the error i found on my ruby console-

This when i load the plugin
Code: Select all
Error: #<NoMethodError: undefined method `entityID' for #<Sketchup::Model:0x9ee8468 @cache_file_name=nil>>
C:/Users/Foxy/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/body_Lib6FacePicker.rb:791:in `selection_add_remove_faces'
C:/Users/Foxy/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/body_Lib6FacePicker.rb:731:in `selection_initial'
C:/Users/Foxy/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/Fredo6_JointPushPull/JointPushPullTool.rb:565:in `handle_initial_selection'
C:/Users/Foxy/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/Fredo6_JointPushPull/JointPushPullTool.rb:514:in `activate'
C:/Users/Foxy/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/Fredo6_JointPushPull/JointPushPullTool.rb:64:in `select_tool'
C:/Users/Foxy/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/Fredo6_JointPushPull/JointPushPullTool.rb:64:in `action__mapping'
C:/Users/Foxy/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/Lib6Plugin.rb:133:in `call'
C:/Users/Foxy/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/Lib6Plugin.rb:133:in `launch_action'
C:/Users/Foxy/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/Fredo6_JointPushPull/bootstrap_JointPushPull.rb:81:in `launch_action'
C:/Users/Foxy/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/Fredo6_JointPushPull/bootstrap_JointPushPull.rb:128:in `block in declare_command'
C:/Users/Foxy/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/Lib6Plugin.rb:1080:in `call'
C:/Users/Foxy/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/Lib6Plugin.rb:1080:in `command_invoke'
C:/Users/Foxy/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/Lib6Plugin.rb:1062:in `block (2 levels) in build_config_commands'
C:/Users/Foxy/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/Lib6Traductor.rb:1077:in `call'
C:/Users/Foxy/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/Lib6Traductor.rb:1077:in `block in add_command'
SketchUp:1:in `call'


This when i select the face
Code: Select all
Error: #<NoMethodError: undefined method `entityID' for #<Sketchup::Model:0x9ee8468 @cache_file_name=nil>>
C:/Users/Foxy/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/body_Lib6FacePicker.rb:791:in `selection_add_remove_faces'
C:/Users/Foxy/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/body_Lib6FacePicker.rb:744:in `selection_validate'
C:/Users/Foxy/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/body_Lib6FacePicker.rb:622:in `selection_validate_if_add'
C:/Users/Foxy/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/Fredo6_JointPushPull/JointPushPullTool.rb:676:in `selection_freeze_positions'
C:/Users/Foxy/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/Fredo6_JointPushPull/JointPushPullTool.rb:1283:in `onLButtonDown'
Error: #<NoMethodError: undefined method `entityID' for #<Sketchup::Model:0x9ee8468 @cache_file_name=nil>>
C:/Users/Foxy/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/body_Lib6FacePicker.rb:791:in `selection_add_remove_faces'
C:/Users/Foxy/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/body_Lib6FacePicker.rb:744:in `selection_validate'
C:/Users/Foxy/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6/body_Lib6FacePicker.rb:916:in `onLButtonUp'
C:/Users/Foxy/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins/Fredo6_JointPushPull/JointPushPullTool.rb:1315:in `onLButtonUp'


Please Help. :bounce:
0
Last edited by frankflafy on Wed Nov 26, 2014 4:38 pm, edited 2 times in total.
User avatar
frankflafy 
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.3a - 19 Oct 14

Postby TIG » Wed Nov 26, 2014 1:54 pm

That error message will be very useful to Fredo in establishing what's wrong...
Over to him... :?
1
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.3a - 19 Oct 14

Postby frankflafy » Wed Nov 26, 2014 2:22 pm

should i PM him?
0
User avatar
frankflafy 
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.3a - 19 Oct 14

Postby TIG » Wed Nov 26, 2014 3:07 pm

You could, but Fredo regularly visits here, so he should see your post/plight soon...
1
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.3a - 19 Oct 14

Postby fredo6 » Wed Nov 26, 2014 5:35 pm

@frankflafy

The error on <model>.entityID is very strange because in Sketchup this is valid (it returns "Model".

Do you get this error for a sepcific model or always?

Fredo
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.3a - 19 Oct 14

Postby tt_su » Thu Nov 27, 2014 12:57 am

fredo6 wrote:@frankflafy

The error on <model>.entityID is very strange because in Sketchup this is valid (it returns "Model".

Do you get this error for a sepcific model or always?

Fredo

Actually, this is Dynamic Component that adds that to the Model class. It adds a few methods to make the Model class blend with the regular Entity class.
The changes DC do to the SketchUp API classes makes sense - but unfortunately they where added as part of DC and not the API. So if DC is disabled they won't work.
I personally want them merged into the official API - though there are challenges as some of them are not ideal for the API, as they have some failing edge cases that was good enough for DC, but not for an API. Need to be careful to reduce breaking things. Hence it's not been done yet.
0
User avatar
tt_su 
SketchUp Team
SketchUp Team
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.3a - 19 Oct 14

Postby frankflafy » Thu Nov 27, 2014 6:24 am

fredo6 wrote:@frankflafy

The error on <model>.entityID is very strange because in Sketchup this is valid (it returns "Model".

Do you get this error for a sepcific model or always?

Fredo


tt_su wrote:Actually, this is Dynamic Component that adds that to the Model class. It adds a few methods to make the Model class blend with the regular Entity class.
The changes DC do to the SketchUp API classes makes sense - but unfortunately they where added as part of DC and not the API. So if DC is disabled they won't work.
I personally want them merged into the official API - though there are challenges as some of them are not ideal for the API, as they have some failing edge cases that was good enough for DC, but not for an API. Need to be careful to reduce breaking things. Hence it's not been done yet.


its fixed after i enabled the DC.
yes i disable the DC because of never used it. thanx for the respond.
0
User avatar
frankflafy 
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.3a - 19 Oct 14

Postby Marko87 » Thu Dec 04, 2014 5:51 pm

Everytime I try to use Joint push pull, it freezes at 63 %.. Please help, I really need that tool for shape I'm working on it.. I'm using SU 15 pro. Thank you!!
0

Marko87 
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.3a - 19 Oct 14

Postby TIG » Thu Dec 04, 2014 5:59 pm

Do you mean by 'every time' - 'whatever I try to use it on [even the simplest box]...'
OR do you mean - 'whenever I try to use it on a particular set of geometry...'

First off, we must assume you have installed the latest version of this tool and the required Lib ??

If it's the first problem, then something is up with either the way the tool is installed or you are trying to use it - as it works faultlessly for most of us.
What settings etc are you using ?

If it's the second problem, then there's probably something wrong with your geometry...
Can you post a SKP of it so that we can check it out, and thereafter advise you more constructively...
1
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.3a - 19 Oct 14

Postby josephkim626 » Mon Dec 29, 2014 6:06 pm

Feature Request.

Hi, Fredo.

I love your plugin, and have been using it very well for awhile now.

Because of my workflow, there is a tiny feature request I would like to make if it isn't too difficult.

01.jpg


Let me know if there is a way to produce the result that is shown on the right, as supposed to the one on the left.

(Maybe there is a way, I suspect with "Borders" and different type of push-pull modes, but no luck so far)

I would like two or more faces connected to be pushed all-together, but no edges created on the sides.

Thank you in advance.
0
User avatar
josephkim626 
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.3a - 19 Oct 14

Postby pilou » Mon Dec 29, 2014 7:59 pm

You have just the line on the top and not on the bottom?
Maybe you can use remove inner faces by Wikii ?
And Clean Up by Thomthom on the selection of the Vertical + bottom faces ?

Joint PushPull + Remove inner face + CleanUP = your exact result on the right! :)

( here in Xray Mode)
right.jpg


Normal
right1.jpg
0
Frenchy Pilou
Is beautiful that please without concept!
Speedy Galerie
User avatar
pilou 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] JointPushPull Interactive - v3.3a - 19 Oct 14

Postby Box » Mon Dec 29, 2014 11:20 pm

Do you mean like this?
0
User avatar
Box 
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 

PreviousNext


 

Return to Plugins

Who is online

Users browsing this forum: sehuz and 10 guests

Visit our sponsors: