[Plugin] VisTools v1.3.4

Re: [Plugin] VisTools v1.3.3 (testing)

Postby thomthom » Mon Jan 14, 2013 3:29 pm

Sorry, I was thinking of the .rb file.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] VisTools v1.3.3 (testing)

Postby hygicell » Mon Jan 14, 2013 4:04 pm

there's more than one inside the folder
I guess you mean load_vistools.rb in plugins folder
0

hygicell 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Plugin] VisTools v1.3.3 (testing)

Postby thomthom » Mon Jan 14, 2013 4:06 pm

That file looks fine.
Can you try without Additional Folders?
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] VisTools v1.3.3 (testing)

Postby hygicell » Mon Jan 14, 2013 5:22 pm

I don't really understand what you mean
0

hygicell 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Plugin] VisTools v1.3.3 (testing)

Postby thomthom » Mon Jan 14, 2013 5:30 pm

Your errormessage show that you use the plugin Additional Folders by Fredo. viewtopic.php?t=39073

Can you disable the plugin and see what happens when SketchUp loads the files without Additional Folders?
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] VisTools v1.3.3 (testing)

Postby hygicell » Mon Jan 14, 2013 7:38 pm

I have searched for the plugin and can't find it anywhere
it appears to be loaded (see attachments)
it is all a big puzzle for me
Frank
0

hygicell 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Plugin] VisTools v1.3.3 (testing)

Postby thomthom » Mon Jan 14, 2013 8:38 pm

Compat.png


Looks like you got some files stuck in Windows' VirtualStore.

Utility for inspecting it:
viewtopic.php?f=180&t=48399#p434453
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] VisTools v1.3.3 (testing)

Postby hygicell » Mon Jan 14, 2013 9:47 pm

done!
here are the results,
looks to me as if all or parts of the plugins folder is in virtualstore
even all program files
what should I do?
0

hygicell 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Plugin] VisTools v1.3.3 (testing)

Postby thomthom » Mon Jan 14, 2013 11:16 pm

First of all you should move them into your real Plugins folder and clean up what you might not need. I see two instances of madefaces for instance.

You probably want to change the permissions of the Plugins folder so you have proper access to it from your user account.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] VisTools v1.3.3 (testing)

Postby hygicell » Tue Jan 15, 2013 9:25 am

you've done it !
problem completely solved!
thanks again, Thomthom
Frank
0

hygicell 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Plugin] VisTools v1.3.3 (testing)

Postby thomthom » Tue Jan 15, 2013 9:36 am

:thumb: :thumb: :D
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] VisTools v1.3.3 (testing)

Postby hygicell » Tue Jan 15, 2013 10:44 am

earned yourself a cookie, or better, a small budget for Belgian beer !
Cheers
0

hygicell 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Plugin] VisTools v1.3.3 (testing)

Postby thomthom » Tue Jan 15, 2013 10:49 am

:ecstatic:
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] VisTools v1.3.3 (testing)

Postby Dan Rathbun » Wed Jan 16, 2013 1:15 am

    Thanx for straightening that out Thomas!



    Thanks to jolran for the Swedish language file.

    I am not sure SketchUp would ever load it, as SketchUp does not have a Swedish distribution,... However, a user can always manually edit the "load_VisTools.rb" file and hard set @@lang = "sv" if they wish to force SketchUp to use this file.

    For now Swedish file is posted in first post, page 1 of this topic, separately from the rbz archive.
    (I will include it at the next release revision.)

    :idea:
    0
      I'm not here much anymore. But a PM will fire email notifications.
      User avatar
      Dan Rathbun 
      PluginStore Author
      PluginStore Author
       

      Re: [Plugin] VisTools v1.3.3

      Postby Dan Rathbun » Sun Apr 21, 2013 1:44 am

        Testing phase over.

        Old versions deleted.
        0
          I'm not here much anymore. But a PM will fire email notifications.
          User avatar
          Dan Rathbun 
          PluginStore Author
          PluginStore Author
           

          Re: [Plugin] VisTools v1.3.3

          Postby tetrochuan » Fri Jul 26, 2013 10:00 am

          hi there,

          in sketchup maker 2013 the button isolate entity does straight nothing?!


          -> the other work as expected - is this because of 2013 version or how can that happen?
          0

          tetrochuan 
           

          Re: [Plugin] VisTools v1.3.3

          Postby designerbursa » Tue Feb 25, 2014 10:49 pm

          SketchUp 8 isolate command does not work.
          May I have your update.
          or Can you recommend a different version for SketchUp 8.
          0
          User avatar
          designerbursa 
           

          Re: [Plugin] VisTools v1.3.3

          Postby cuttingedge » Wed May 07, 2014 3:26 pm

          Lost my vistools and could find it... This has been the most used tool in my toolsbars. But for some reason I lost it and could make it appear... Must be some plugins that I installed that caused it to disappear. Tried reinstalling via Pluginstore but still it wont show up.
          0

          cuttingedge 
           

          Re: [Plugin] VisTools v1.3.3

          Postby Dan Rathbun » Thu May 08, 2014 8:24 am

          Check the "View" menu > "Toolbars" submenu. See if it is listed, and check it if it is unchecked.
          0
            I'm not here much anymore. But a PM will fire email notifications.
            User avatar
            Dan Rathbun 
            PluginStore Author
            PluginStore Author
             

            Re: [Plugin] VisTools v1.3.3

            Postby cuttingedge » Thu May 08, 2014 9:55 am

            Its not there in the Toolbars submenu . Tried several times to reinstall by plugin store.-without success. Had to download rbz and install in the prefrences- extensions. Now it showed up..Thanks Dan
            0

            cuttingedge 
             

            Re: [Plugin] VisTools v1.3.3

            Postby cuttingedge » Fri May 09, 2014 7:29 am

            HI Dan..guess I reacted too fast.. Yes I had the icons appeared on top but they are not fully functioning.. Isolate object (which is most useful)for example doesnt work. What might be wrong..Might be some plugins conflict.. been downloading plugins lately, that started the prob. Is there any known plugin in conflict with Vis Tool?
            0

            cuttingedge 
             

            Re: [Plugin] VisTools v1.3.3

            Postby Dan Rathbun » Fri May 09, 2014 12:57 pm

            cuttingedge wrote:Is there any known plugin in conflict with Vis Tool?

            Should not be, as it operates within it's own namespace.

            I never got around to testing it under Ruby 2.0.0 and SU2014.
            0
              I'm not here much anymore. But a PM will fire email notifications.
              User avatar
              Dan Rathbun 
              PluginStore Author
              PluginStore Author
               

              Re: [Plugin] VisTools v1.3.3

              Postby halroach » Mon Dec 01, 2014 3:28 pm

              designerbursa wrote:SketchUp 8 isolate command does not work.
              May I have your update.
              or Can you recommend a different version for SketchUp 8.


              Same here. Isolate command not working for me either. Ideas?
              0
              User avatar
              halroach 
               

              Re: [Plugin] VisTools v1.3.3

              Postby Dan Rathbun » Tue Dec 02, 2014 7:34 pm

              It is low priority. It's a free plugin after all.
              0
                I'm not here much anymore. But a PM will fire email notifications.
                User avatar
                Dan Rathbun 
                PluginStore Author
                PluginStore Author
                 

                Re: [Plugin] VisTools v1.3.3

                Postby Dan Rathbun » Tue Dec 02, 2014 7:47 pm

                halroach wrote:
                designerbursa wrote:SketchUp 8 isolate command does not work.
                ... for SketchUp 8.


                Same here. Isolate command not working for me either. Ideas?

                How about giving some information that I can act upon ?

                WHICH Isolate command ? (there are two)

                How about your OS platform and version ?
                SketchUp edition and version ?

                Did you read the Release Notes on page 1 of this thread ?
                Do you understand that there are edit situations where "Isolate" is invalid ?

                Under what circumstances does the command "not work" ?

                Is the command "greyed out" when you try to use it ?

                Are there any error messages in the Ruby Console when the command fails for you ?
                0
                  I'm not here much anymore. But a PM will fire email notifications.
                  User avatar
                  Dan Rathbun 
                  PluginStore Author
                  PluginStore Author
                   

                  Re: [Plugin] VisTools v1.3.3

                  Postby halroach » Wed Dec 03, 2014 8:32 am

                  Dan Rathbun wrote:
                  halroach wrote:
                  designerbursa wrote:SketchUp 8 isolate command does not work.
                  ... for SketchUp 8.


                  Same here. Isolate command not working for me either. Ideas?

                  How about giving some information that I can act upon ?

                  WHICH Isolate command ? (there are two)

                  How about your OS platform and version ?
                  SketchUp edition and version ?

                  Did you read the Release Notes on page 1 of this thread ?
                  Do you understand that there are edit situations where "Isolate" is invalid ?

                  Under what circumstances does the command "not work" ?

                  Is the command "greyed out" when you try to use it ?

                  Are there any error messages in the Ruby Console when the command fails for you ?


                  1. "Isolate selected layers" not working

                  2. windows 7

                  3. Sketchup Pro 8

                  4. read the release notes - If you're referring to the points listed under v.1.3.0 - Still not sure I have fully understood what those situations mean.

                  5. I am trying to isolate a bunch of lines from a specific layer, while there are other lines and faces in other layers. nothing nested. also when trying with lines within a component, nothing happens.

                  6. not greyed out

                  7. When selecting a few lines and faces from one layer - run "Isolate selected layers" error message in ruby console:

                  Error: #<NoMethodError: undefined method `map' for nil:NilClass>
                  C:/PROGRA~2/Google/GOOGLE~1/Plugins/IntrepidBear/VisTools/VisTools.rb:197:in `isolate_layers'
                  C:/PROGRA~2/Google/GOOGLE~1/Plugins/IntrepidBear/VisTools/VisTools.rb:577
                  0
                  User avatar
                  halroach 
                   

                  Re: [Plugin] VisTools v1.3.3

                  Postby Dan Rathbun » Wed Dec 03, 2014 3:27 pm

                  OK now I have something to work with.

                  (#5) FYI, in SketchUp all primitives (edges and faces, etc.,) should be on Layer0.

                  See the tutorials. Layers in SketchUp are only for display purposes. Having primitives on different layers will not prevent them from interacting with each other. (ie, edges splitting each other or edges splitting faces.)

                  They need to be in groups or component instances to separate them.
                  0
                    I'm not here much anymore. But a PM will fire email notifications.
                    User avatar
                    Dan Rathbun 
                    PluginStore Author
                    PluginStore Author
                     

                    Re: [Plugin] VisTools v1.3.3

                    Postby Dan Rathbun » Wed Dec 03, 2014 3:35 pm

                    "nothing happens"

                    FYI:

                    (1) the active layer cannot be hidden. If you try this via the GUI, a error messagebox will popup and tell you so. But if a script tries to do this via the API, the request is ignored with no popup.

                    (2) When in an edit context, any layers of ancestor containers (group or component instance) of anything in the current selection cannot be hidden, as those items in the selection would then get hidden.

                    So it may be that some error messages or popup message box may be in order to tell the user when things cannot be hidden.
                    0
                      I'm not here much anymore. But a PM will fire email notifications.
                      User avatar
                      Dan Rathbun 
                      PluginStore Author
                      PluginStore Author
                       

                      Re: [Plugin] VisTools v1.3.3

                      Postby halroach » Wed Dec 03, 2014 9:18 pm

                      Dan Rathbun wrote:OK now I have something to work with.

                      (#5) FYI, in SketchUp all primitives (edges and faces, etc.,) should be on Layer0.

                      See the tutorials. Layers in SketchUp are only for display purposes. Having primitives on different layers will not prevent them from interacting with each other. (ie, edges splitting each other or edges splitting faces.)

                      They need to be in groups or component instances to separate them.


                      I am fully aware of the "best practice" of working with all primitives on layer0, and everything grouped into groups or components. That is actually exactly how I always work.

                      In this case, I was thinking of using the layer-isolate function for helping me to sort out messy dwg files that I import from autocad. Instead of cleaning the dwgs from within autocad, which can sometimes be a real mess and takes lots of time, I like importing everything into sketchup and I then turn off bothersome layers with your, or similar layer plugins and then delete all the turned off layers, or I inverse the layers, or hide/unhide what ever I need and delete all the rest... (I think you get my drift)

                      I was hoping that maybe the layer isolate would kind of leave the selected lines in place, while shutting off all other layers... basically isolating them so I can then easily select and copy them, or whatever needs to be done with them...

                      So I understand now that what the layer-isolate function does in this plugin is isolate groups or components that are on certain layers, correct?

                      Thank you for the kind explanations!
                      0
                      User avatar
                      halroach 
                       

                      Re: [Plugin] VisTools v1.3.3

                      Postby Dan Rathbun » Thu Dec 04, 2014 4:06 pm

                      halroach wrote: I was hoping that maybe the layer isolate would kind of leave the selected lines in place, while shutting off all other layers... basically isolating them so I can then easily select and copy them, or whatever needs to be done with them...

                      YES you can do this. (It is just that there was an old bug in the two isolate commands, that did nothing if you were at the model level. This was someone else's code that they abandoned because of other life demands. I just cleaned it up.)

                      So new version is now out.

                      v 1.3.4

                      Big change is that in order to be compliant with Trimble Extension Warehouse, I had to flatten the plugin's directory structure, and rename the loader file. So you need to delete "load_Vistools.rb" and the "IntrepidBear" directory (and all it's subdirectories.)
                      Then install the new version.

                      viewtopic.php?f=323&t=49662&p=446865#p446865
                      0
                        I'm not here much anymore. But a PM will fire email notifications.
                        User avatar
                        Dan Rathbun 
                        PluginStore Author
                        PluginStore Author
                         

                        SketchUcation One-Liner Adverts

                        by Ad Machine » 5 minutes ago



                        Ad Machine 
                        Robot
                         

                        PreviousNext


                         

                        Return to Plugins

                        Who is online

                        Users browsing this forum: dubois2, Kostas53, liliyastoeva, wilson_robin and 159 guests

                        Visit our sponsors: