[Plugin] FredoTools - v3.8a - 18 Nov 19

Re: [Plugin] FredoTools 1.4a - 30 Oct 13

Postby fredo6 » Fri Nov 01, 2013 9:27 am

parsleybrain wrote:Some of my Fredo plugins need an update now. I've never done this before, so my question is how to update those plugins? Do I uninstall the older versions first and download the newer ones or just download the new version and the plugins are updated automatically in this way? Thanks for any help.


There is no 'uninstallation' of my plugins (as these are just files in folders). So You can safely install the new versions

1) I would suggest that you first install the SCF Plugin Store plugin, if not already done. This is the safest and easiest way to install plugins.

2) Install LibFredo6 first, then the other plugins

3) Once you have installed, you can go to Windows > LibFredo6 Settings... > Purge Obsolete files and delete the files and folders related to the previous versions
Purge Obsolete Files.png


Fredo
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] FredoTools 1.4a - 30 Oct 13

Postby parsleybrain » Fri Nov 01, 2013 10:42 am

Thank you very much, I got it. Also thanks for all your great tools and plugins. I just start to learn and appreciate your tools since I'm beginner but nevertheless I can see the greatness. :-)
0

parsleybrain 
 

Re: [Plugin] FredoTools 1.4a - 30 Oct 13

Postby Aris » Tue Nov 05, 2013 5:15 pm

stair.jpg

Hello everybody!

I'm trying to make a bent stair, so I created the stair's "profile" and intended to bend it using radial bending and then joint push pull in order to give it width.

in order to do that, I made the steps as simple as possible and turned slicing off (so that the shape would be bent only at the vertical edges.

unfortunatelly, bending screwed up the normals and when I tried to use the JPP faces were extruded weirdly.

Is there something I can do about it?
I know that a solution would be to extrude first and bend later, but because of reasons of repetition and workflow It would serve me better to do it this way
0
Not a native speaker, point out my spelling (or other) mistakes, I won't be offended!!!
User avatar
Aris 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Plugin] FredoTools 1.4a - 30 Oct 13

Postby Nph92 » Wed Nov 13, 2013 6:11 am

When i install this plugin it tells me, you need the version 5.2 libfredo and so on, and i have that, or even a later one, so after ive installed it nothing happens? the same thing happened to fredoScale but for some reason that got installed, and im using it without a problem? any quick solution ?
0

Nph92 
 

Re: [Plugin] FredoTools 1.4a - 30 Oct 13

Postby TIG » Thu Nov 14, 2013 2:30 pm

Instead of using soften/smooth on the vertical almost-coplanar edges try making them just 'hidden' ??
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] FredoTools 1.5a - 27 Nov 13

Postby fredo6 » Wed Nov 27, 2013 9:42 pm

NEW RELEASE: FredoTools v1.5a - 27 Nov 13

FredoTools 1.5a is a release for future Sketchup compatibility. It is advised to upgrade even if there are no functional changes.

See main post of this thread for Download.

Fredo
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] FredoTools 1.6g - 24 Jan 14

Postby fredo6 » Fri Jan 24, 2014 11:04 am

NEW RELEASE: FredoTools v1.6g - 24 Jan 14

FredoTools 1.6g is a release for EdgeInspector v1.0.

See main post of this thread for Download.

Fredo
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] FredoTools - v1.6g - 24 Jan 14

Postby Ben Ritter » Fri Jan 24, 2014 3:30 pm

Fredo, thank you, again. You are generous, and talented.
0

Ben Ritter 
 

Re: [Plugin] FredoTools - v1.6g - 24 Jan 14

Postby Oxer » Fri Jan 24, 2014 4:48 pm

Thanks Fredo for this new useful tool !! :thumb:
I have updated the Spanish Language (Spain) to include EdgeInspector.
FredoTools_SP.lang.zip
0
"The result is the end what is important is the process" by Oxer
http://www.oxervision.blogspot.com/
User avatar
Oxer 
 

Re: [Plugin] FredoTools - v1.6g - 24 Jan 14

Postby fredo6 » Fri Jan 24, 2014 4:59 pm

Oxer,

Thanks for that. This is a piece of work.
Will go into the next release, so very soon.

Fredo
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] FredoTools - v1.6g - 24 Jan 14 and Lib 5.5g

Postby Orthogon » Sat Jan 25, 2014 7:28 pm

I now get this error:

FredoTools 1.6g: Error starting up plugin (creating menus and icons)
undefined method 'values' for nil:NilClass [in FredoTools.rb -
#'startup(): line 210]
...Lib6Core.rb:580in 'effective_load_part2'

Then an error message with a Trace Log...
Am using LibFredo v5.5g.
0

Orthogon 
 

Re: [Plugin] FredoTools - v1.7a - 15 Feb 14

Postby fredo6 » Sat Feb 15, 2014 1:04 am

NEW RELEASE: FredoTools v1.7a - 15 Feb 14

FredoTools 1.7a is a release for EdgeInspector 1.1a, which introduces the detection and fixing of 2 new defects: lost junctions and needle-eyes.

See main post of this thread for Download of FredoTools.

Fredo
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] FredoTools - v1.7a - 15 Feb 14

Postby cotty » Sat Feb 15, 2014 9:43 am

Thank you for this great update!
0
User avatar
cotty 
Top SketchUcator
 

Some bugs - the latest version

Postby dedmin » Sun Feb 16, 2014 1:11 pm

Su 2013 Pro, Win 7 64 bit
0

dedmin 
 

Re: [Plugin] FredoTools - v1.7a - 15 Feb 14

Postby rv1974 » Sun Feb 16, 2014 2:18 pm

dedmin, how do you grab into .wmv?
0

rv1974 
 

Re: [Plugin] FredoTools - v1.7a - 15 Feb 14

Postby dedmin » Sun Feb 16, 2014 3:03 pm

rv1974 wrote:dedmin, how do you grab into .wmv?

http://www.faststone.org/FSCaptureDetail.htm
0

dedmin 
 

Re: [Plugin] FredoTools - v1.7a - 15 Feb 14

Postby fredo6 » Sun Feb 16, 2014 5:23 pm

@dedmin

Thanks for signaling. This is actually a bug concerning Curvizard, not FredoTools.

I fixed it and republished as Curvizard 1.7b.

Fredo
1
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] FredoTools - v1.7a - 15 Feb 14

Postby guanjin » Mon Mar 03, 2014 6:08 am

fredo6 wrote:@dedmin

Thanks for signaling. This is actually a bug concerning Curvizard, not FredoTools.

I fixed it and republished as Curvizard 1.7b.

Fredo



111111111111111111111111111111111.gif



The latest version, the pop-up dialog box displays a blank。

Be sure to activate the other tools, and then activate it to appear.
Earlier versions without problems
0
I come from China, is to learn
User avatar
guanjin 
 

Re: [Plugin] FredoTools - v1.7a - 15 Feb 14

Postby fredo6 » Mon Mar 03, 2014 7:48 am

guanjin,

This may be related to the Chinese translation. Do you get the error if you switch to English?
Also, could you check if there is no error displayed in the Ruby console

Fredo
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] FredoTools - v1.7a - 15 Feb 14

Postby guanjin » Mon Mar 03, 2014 9:56 am

fredo6 wrote:guanjin,

This may be related to the Chinese translation. Do you get the error if you switch to English?
Also, could you check if there is no error displayed in the Ruby console

Fredo



Also, like switching to English,The same problem。

After activation texture tool display properly activated, see the movie.

wenti9999999999999999999999999999.gif
0
I come from China, is to learn
User avatar
guanjin 
 

Re: [Plugin] FredoTools - v1.7a - 15 Feb 14

Postby Fcharly24H » Sat Mar 08, 2014 11:41 am

On SU 2014 Make the tool bar don't ok for:
Fredo tools
curvizard

Thanks.
0
Fcharly24h
Mon site: Fcharly24h.perso.sfr.fr
User avatar
Fcharly24H 
 

Re: [Plugin] FredoTools - v1.7a - 15 Feb 14

Postby cotty » Sat Mar 08, 2014 11:48 am

Fcharly24H wrote:On SU 2014 Make the tool bar don't ok for:
Fredo tools
curvizard

Thanks.

Why not?
0
User avatar
cotty 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] FredoTools - v1.7a - 15 Feb 14

Postby babak » Sat Mar 08, 2014 2:58 pm

cotty wrote:
Fcharly24H wrote:On SU 2014 Make the tool bar don't ok for:
Fredo tools
curvizard

Thanks.

Why not?



I think what Fcharly24H means is that the tool palette doesn't appear everytime you click on Fredo's toolbars icons with sketchup 2014.

For me it happens very often with thrupaint. When I click on the icon, it only triggers sketchup native paint bucket and if I zoom in and out while clicking on and off the tool palette might appears but not necessary.

I haven't noticed any problem with other tools though.

Thank you Fredo06 for your plugins ! :P
0

babak 
 

Re: [Plugin] FredoTools - v1.7a - 15 Feb 14

Postby Fcharly24H » Sat Mar 08, 2014 4:32 pm

I don't know!
I no problem in verification update, no problem with other plugin of Fredo6

in C:\Users\Fcharly24h\AppData\Roaming\SketchUp\SketchUp 2014\SketchUp\Plugins
I have:
test20130308-01-01.jpg

test20130308-01-02.jpg


in SU make 2014 no icon bar for:
Fredo tools
curvizard

in SU make 2013 ok
test20130308-01-03.jpg
0
Fcharly24h
Mon site: Fcharly24h.perso.sfr.fr
User avatar
Fcharly24H 
 

Object disappears

Postby dedmin » Wed Mar 26, 2014 12:35 pm

Object disappears when hitting Esc two times while using ThruPaint
SU 2014 Pro, Win 7 64bit SP1 Ultimate

Video_2014-03-26_132637.wmv
0

dedmin 
 

Re: Object disappears

Postby fredo6 » Wed Mar 26, 2014 1:17 pm

dedmin wrote:Object disappears when hitting Esc two times while using ThruPaint
SU 2014 Pro, Win 7 64bit SP1 Ultimate

Video_2014-03-26_132637.wmv

Escape performs an Undo. So this may be related to making sure it does not go to far back in the Undo stack. I'll check this problem.

Fredo
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

EdgeProperties problem with right click menu

Postby dedmin » Wed Mar 26, 2014 2:20 pm

See the video.
Video_2014-03-26_151418.wmv
0

dedmin 
 

Re: [Plugin] FredoTools - v1.7a - 15 Feb 14

Postby fredo6 » Wed Mar 26, 2014 10:14 pm

That's a consequence of enabling 'Auto-Exit' when there is a pre-selection (which is not the default).

Maybe I will use this fast-mode only for Make Curve and Explode Curve, and ignore it for other Tools.

Fredo
1
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] FredoTools - v1.7a - 15 Feb 14

Postby tetrochuan » Fri Apr 04, 2014 8:26 am

thrupaint problems :/


hi there,

i have for a few times now encountered problems with thrupaint and some of my models..


i have attached a simple box which was part of a greater model. the attached geometry was grouped, part of a geometry and most probably often exploded, scaled rotaed and mirrored and so on... but i have copied it out of the old project.


still the problem persists... thrupaint in natural mode cant accomplish to paint the orthogonal shape orthogonally as is does with a newly created shape - and i cant fix my geometry?! or dont now how because i dont now whats wrong with it!


i would love if fredo could take a look at this. maybe there is a simple solution!


thanks in advance

ai- one thing i forgot to mention - when holding the mouse button down while painting one gets somekind of preview where the texture sits properly, but on releasing it flips?!
0

tetrochuan 
 

Re: [Plugin] FredoTools - v1.7a - 15 Feb 14

Postby fredo6 » Sun Apr 06, 2014 10:34 am

There must be a bug somewhere, but in general, painting boxes correctly in continuity on all its faces is very tricky.

Trying with your model, I noticed the flipping and I'll have a look at it.

What I suggest is that you just paint the last face directly, instead of extending it from adjacent faces.

Fredo
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 

PreviousNext


 

Return to Plugins

Who is online

Users browsing this forum: dunia155 and 7 guests

Visit our sponsors: