[Plugin] QuadFaceTools

Re: [Plugin] QuadFaceTools (0.7.0b) — 08 February 2012

Postby thomthom » Wed Jul 24, 2013 3:21 pm

"over-scale"? Not sure what you mean by that, but you adjust the size/scale of the UV mapping by using the red and green lines you get after picking origin and direction of the mapping. You see example of that in the videos.

Sent from my LT25i using Tapatalk 2
1
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools (0.7.0b) — 08 February 2012

Postby ziiar » Wed Jul 24, 2013 6:02 pm

Sorry, let me clarify. I want to control the texture right in SketchUp like this, where the texture goes past the face:



As you can see, It's easy enough to do with a square face, but I'm now trying to do this with arching textures. I realize this could be achieved by cropping the image beforehand, but given the nature of the project I'm working on, it would be so much better to do it right in SketchUp.
0
User avatar
ziiar 
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools (0.7.0b) — 08 February 2012

Postby thomthom » Thu Jul 25, 2013 2:00 am

Ah - I see now. Yea, there is no way to scaling the UV mapping to extend beyond the model geometry using the tool handles. But you can specify scaling using the VCB - either using units relative to the texture size or absolute dimensions. A little bit of guesswork, but a couple of adjustment and it should be possible to get close.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools (0.7.0b) — 08 February 2012

Postby ziiar » Thu Jul 25, 2013 4:08 am

Sorry to be a pain but as I went to test that out I hit another problem.

I can't even get the texture to apply at all. I got it to work yesterday. I haven't updated anything in SketchUp. I still get the red and green lines but no texture gets applied. At first I thought it was being applied to the other side of the face but there's nothing showing up on either side. I rebooted, reinstalled Quadface tools, it's still the same. Updated to TT_Lib2-2.8.0, still the same.
0
User avatar
ziiar 
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools (0.7.0b) — 08 February 2012

Postby thomthom » Thu Jul 25, 2013 11:04 am

Do you have the material you want to apply selected?
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools (0.7.0b) — 08 February 2012

Postby ziiar » Thu Jul 25, 2013 3:25 pm

Yes. If nothing is selected I get an error reading "No textured material selected."

If I apply the material elsewhere it won't give an error, but only if I select the material in the "In Model" category. If I select it from my imported texture library it will give me "selected material is not in the model."

I also tried another method like what you did in one of your UV videos by dragging in a texture directly, exploding it, and using the eye dropper to select, but that didn't work either.
0
User avatar
ziiar 
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools (0.7.0b) — 08 February 2012

Postby thomthom » Thu Jul 25, 2013 5:17 pm

hm.. I'm not entirely sure what might be going on. Any chance you could do a quick screen recording of what you do? (Screenpresso is great for that.)
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools (0.7.0b) — 08 February 2012

Postby ziiar » Thu Jul 25, 2013 6:39 pm

Embedding doesn't want to work with me but here:

https://www.youtube.com/watch?v=ypJ69w9 ... e=youtu.be
0
User avatar
ziiar 
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools (0.7.0b) — 08 February 2012

Postby thomthom » Sat Jul 27, 2013 3:37 pm

hm. And no errors in the Ruby Console?

Can you send me that test file?
Btw, when you tried to map the cube - you had some faces selected - that will limit the mapping to the selected faces. (But it should have at least mapped those...)

It went a bit fast in the video, so I'd like to try to play with the model myself. But you might want to slow down a bit when you pick the U and V direction. It matters where on the edge you click.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools (0.7.0b) — 08 February 2012

Postby ziiar » Sat Jul 27, 2013 5:06 pm

Hey, my computer blew up yesterday and have since reformatted. I reinstalled everything and it appears to be functional now. I'm not really sure what was going on. Thank you though, and thank you for making the plugin, it's really been helping alot!
0
User avatar
ziiar 
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools (0.7.0b) — 08 February 2012

Postby thomthom » Sat Jul 27, 2013 5:30 pm

Sorry to hear about your computer. But good to hear the plugin problems didn't persist.

I suspect it was a permission/virtualstore issue.

Sent from my SGP311 .
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools (0.7.0b) — 08 February 2012

Postby SKYNET-71 » Fri Aug 23, 2013 6:48 pm

Hi, i downloaded the trial version of VERTEXTOOLS 1.1.5, it is OK. QuadFacetools is loaded into the System Preferences window, but can not find it in Tools, even in Plugins. Help please. Thanks.

SKYNET-71
0
User avatar
SKYNET-71 
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools (0.7.0b) — 08 February 2012

Postby tt_su » Sun Aug 25, 2013 7:55 pm

SKYNET-71 wrote:Hi, i downloaded the trial version of VERTEXTOOLS 1.1.5, it is OK. QuadFacetools is loaded into the System Preferences window, but can not find it in Tools, even in Plugins. Help please. Thanks.

SKYNET-71

Is Vertex Tools related at all to this question?

Do you have TT_Lib2 installed?

What version of SketchUp are you using?

Are there any errors in the Ruby Console (Window > Ruby Console) or during startup?

It should be under the Tools menu if correctly installed.
0
User avatar
tt_su 
SketchUp Team
SketchUp Team
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools (0.7.0b) — 08 February 2012

Postby ivreich » Fri Oct 11, 2013 7:04 am

Hey thomthom

Was recently trying to use quadface tools in conjunction with s4u's "to components" plugin, which comes quite close to a working panelisation workflow.

The only problem is that the components can only be mapped to faces, which are coplanar, i.e. triangles or coplanar quads. Is there a way to build in functionality into quadface tools to recalculate a quadface mesh into coplanar quads?

I seem to remember paracloud had a similar feature.

Cheers

Joel
0

ivreich 
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools (0.7.0b) — 08 February 2012

Postby tt_su » Fri Oct 11, 2013 9:37 am

Flattening a non-planar face into a planar one would affect connected geometry - cascading to the entire mesh. Such would be insanely complex and difficult - if not impossible.

Maybe To Components can be reworked to handle QuadFace quads?
0
User avatar
tt_su 
SketchUp Team
SketchUp Team
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools (0.7.0b) — 08 February 2012

Postby HornOxx » Sun Dec 29, 2013 1:29 pm

Hi Everyone
Unfortunately I get the following error message after I took over Quadface (great tool!!) in my plugins. Also my toolbars can not be reproduced again. Does anyone have an idea what I have done wrong?

""tt_lib2 detected that some of the files in SketchUp´s plugin
folder has ended up in Window´s Virtual Store. It happens
because of insufficient permissions for the plugin folder. Please
move the files into the real Plugins folder.""

Greetings, HornOxx
0
never trust a skinny cook
User avatar
HornOxx 
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools (0.7.0b) — 08 February 2012

Postby TIG » Sun Dec 29, 2013 1:54 pm

HornOxx wrote:Hi Everyone
Unfortunately I get the following error message after I took over Quadface (great tool!!) in my plugins. Also my toolbars can not be reproduced again. Does anyone have an idea what I have done wrong?

""tt_lib2 detected that some of the files in SketchUp´s plugin
folder has ended up in Window´s Virtual Store. It happens
because of insufficient permissions for the plugin folder. Please
move the files into the real Plugins folder.""

Greetings, HornOxx
You haven't given us any details of your version or OS - please complete your "User Profile".
You need to find your SketchUp folder for your SketchUp version...
In the Sketchup "Ruby Console" type this:
Sketchup.find_support_file('')
This returns the path to the main folder.
Or
Sketchup.find_support_file('Plugins')
to find the Plugins folder...

Having files put into the "VirtualStore" will also be shown by having a link-to-it/button name 'Compatibility Files...' in the "Plugins" folder's Windows Explorer window's top-bars...

It is caused by you not having sufficient security permissions to manage files in your Plugins folder.
This is the default in Windows as [at least up to v2013] the main Plugins folder is within the automatically restricted 'Programs Files' tree...

To fix this do the following steps...

As an Administrator [if you are not one first give yourself that power in the Users Control-Panel]

First check that your Plugins folder does not have a custom icon - this can affect its permissions even when it appears to be set to 'FULL':

Select the "Plugins" folder's icon
Right-click
Context-menu
Properties
Customize
Folder Icons pane...
Change icon
Restore Defaults...
OK
Apply/OK.


Now set the Plugins folders permissions to 'FULL':

Select the "Plugins" folder's icon
Right-click
Context-menu
Properties
Security
Edit...
Ensure that every entry for users/groups has a tick in FULL read/write permission...
Apply/OK.

Now set SketchUp to always run as admin:

Select the "SketchUp.exe" icon
Right-click
Context-menu
Properties
Compatibility
Privilege Level pane...
Tick the check-box "Run this program as an administrator"
Apply/OK.

You can find the VirtualStore entries for the Plugins folder and move the items across - however, I recommend you delete them - then download/find and reinstall the required plugins from their RBZs...

So restart SketchUp and reinstall RBZs etc as needed...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools (0.7.0b) — 08 February 2012

Postby HornOxx » Sun Dec 29, 2013 5:56 pm

thanks TIG for your answer
First: I have updated my profile infos - thanks for your note about that.

Yes, your guess about admin settings is correct. I use a private SKUP8 free and SkUp8 Pro in my job, both OS are Win7. Unfortunately, the changed settings have not led to success. Instead SKUP has not started again.
I had no other choice than to use a "system restore point"(?).

I would like to add another question (please do not laugh at me): normally, I install a plugin by adding a rb file and a corresponding directory (if any) into the plugin directory of my current SKUP version. Is that what you call "install"? - Or do I have to use another procedure to install the current QuadFace rbz file.

HornOxx
0
never trust a skinny cook
User avatar
HornOxx 
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools (0.7.0b) — 08 February 2012

Postby TIG » Sun Dec 29, 2013 6:25 pm

If you have the newest version of Sketchup v8 [>-v8M2] or the newer v2013 you should have the ...Preferences > Extensions > Install... button - this will automatically install the contents of a RBZ in the correct place[s].
Always provided that you have sufficient rights 'to manage' the main Plugins folder's contents... :?

You do not need to worry about manually 'extracting' files and the subfolders of files... these are extracted and relocated automatically using the auto-installer...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools (0.7.0b) — 08 February 2012

Postby thomthom » Mon Jan 06, 2014 2:30 pm

After that messagebox you should have seen an Explorer window open that display the files in the VirtualStore. These files should be moved to the real Plugins folder.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools

Postby tabehe » Sun Jan 19, 2014 8:21 am

Thanks Thom all your plugs boot my workflow.Many thanks to you sharing your tools with us.
0

tabehe 
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools

Postby fallen_satori » Sat Feb 15, 2014 6:55 pm

Hello!
Need some help here please!
I downloaded TT_Lib2 and TT_QuadFaceTools, unpack them and put in my plugin folder. But when I start SketchUp it came with:
"TT_Lib2 detected that some of the files in plugins directory has ended up in Windows Virtual store. It happens because of insufficient permission for the plugin folder. Please move the files into the real Plugins folder."
0

fallen_satori 
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools

Postby Box » Sat Feb 15, 2014 8:35 pm

You need to fix the security permissions.
Go here viewtopic.php?f=323&t=56005
0
User avatar
Box 
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools

Postby tt_su » Sun Feb 16, 2014 12:56 am

fallen_satori wrote:Hello!
Need some help here please!
I downloaded TT_Lib2 and TT_QuadFaceTools, unpack them and put in my plugin folder. But when I start SketchUp it came with:
"TT_Lib2 detected that some of the files in plugins directory has ended up in Windows Virtual store. It happens because of insufficient permission for the plugin folder. Please move the files into the real Plugins folder."

The Explorer window that opens up should contain the rogue files that should be moved to the real Plugins folder.

However, if you install the latest version 2.9.8 then you should not get that message any more as I removed that check. If you do have version 2.9.8 it means that you have an older version of TT_Lib loading, which would be a result of files in Virtual Store.

You say you extracted the files in your Plugins folder, why did you not install the RBZ package using SketchUp? (Preferences > Extensions > Install Extension) It's recommended to let SketchUp install it for you. Extension Warehouse or Plugin Store would also be good.
1
User avatar
tt_su 
SketchUp Team
SketchUp Team
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools

Postby fallen_satori » Thu Feb 20, 2014 6:15 pm

Box wrote:However, if you install the latest version 2.9.8 then you should not get that message any more as I removed that check. If you do have version 2.9.8 it means that you have an older version of TT_Lib loading, which would be a result of files in Virtual Store.


That was it! After changing my TT_Lib on 2.9.8 all things just works fine. But I've also change my permissions first.

Thank you soooooo much ;)
0

fallen_satori 
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools

Postby john2 » Thu May 08, 2014 5:10 pm

I'm getting error in SU 2014

C:/Users/john2/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/tt_quadface.rb:39: syntax error, unexpected tSTRING_BEG, expecting keyword_end
ex.creator = 'Thomas Thomassen (thomas@thomthom.net)'

^
C:/Users/john2/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/tt_quadface.rb:40: syntax error, unexpected tCONSTANT, expecting keyword_end
ex.description = 'Suite of tools for manipulating quad faces.'

^
C:/Users/john2/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/tt_quadface.rb:40: syntax error, unexpected tIDENTIFIER, expecting keyword_do or '{' or '('
ex.description = 'Suite of tools for manipulating quad faces.'

^
C:/Users/john2/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/tt_quadface.rb:40: syntax error, unexpected tSTRING_BEG, expecting '('
ex.description = 'Suite of tools for manipulating quad faces.'

^
C:/Users/john2/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/tt_quadface.rb:40: unterminated string meets end of file
0
Sketchup Make 2017 (64-bit), Vray 4.0 , Windows 10 – 64 bit, corei7-8750H, 16GB RAM, Nvidia GeForce GTX 1050Ti 4GB
User avatar
john2 
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools

Postby TIG » Thu May 08, 2014 6:08 pm

@John2

Have you installed the latest version of this Plugins AND the TT Lib [both available from the SketchUcation PluginStore] ?
It looks like you copied a older incompatible version from another SketchUp Plugins folder ?
All of TT's scripts should be compatible with v2014 [and earlier] IF you use the latest versions which have been updated to suit...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools

Postby john2 » Fri May 09, 2014 6:05 am

TIG wrote:@John2

Have you installed the latest version of this Plugins AND the TT Lib [both available from the SketchUcation PluginStore] ?
It looks like you copied a older incompatible version from another SketchUp Plugins folder ?
All of TT's scripts should be compatible with v2014 [and earlier] IF you use the latest versions which have been updated to suit...


I did copy files from my v8 folder :roll: , but I deleted all the tt_ files manually. Then I went to SCF plugin store and installed all tt_ plugins one by one. The error still there. Is there a way to purge obsolete files so that I don't get an error? Just like there is fredo6 library purge option?
0
Sketchup Make 2017 (64-bit), Vray 4.0 , Windows 10 – 64 bit, corei7-8750H, 16GB RAM, Nvidia GeForce GTX 1050Ti 4GB
User avatar
john2 
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools

Postby cotty » Fri May 09, 2014 7:48 am

You can delete the files which are mentioned in the error message.
0
User avatar
cotty 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] QuadFaceTools

Postby thomthom » Fri May 09, 2014 12:49 pm

All my extensions should have a single root rb as well as a folder with the same name of the rb file. So there shouldn't be many files to remove.
1
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 

PreviousNext


 

Return to Plugins

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests

Visit our sponsors: