[Plugin] Sketchup Ivy

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby pilou » Fri Nov 27, 2015 2:49 am

Does this plugin still work? All I get is the parameters tab and no other tabs as in the screenshot a few posts above?

Seems work very fine in 2015 - 2016! :D
Yvy_pop.jpg

Yvy_pop1.jpg
1
Frenchy Pilou
Is beautiful that please without concept!
Speedy Galerie
User avatar
pilou 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby TIG » Fri Nov 27, 2015 1:27 pm

All SketchUp dialogs use Internet Explorer on PC*** [or Safari on MAC] irrespective of your day-to-day browser.
***Please complete your Member profile so we know better what OS/version etc when replying...
Ensure you have the latest IE installed [11?].
Also ensure your Internet Options are not too restrictive/strict - many dialogs use javascript, and it you are limiting its use that can also cause issues.
So if you have an older IE version it might not support some dialog functions...

As far as I know this tool works in all SketchUp versions from at least v8 upwards - although in v2016 you will need to have selected the 'Unrestricted' security policy in SketchUp's Preferences [the shipped default], otherwise - like many other RBZs that have not been 'signed' by Trimble - it will not load at all.
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby mansfen » Wed Jan 13, 2016 6:54 am

Hi TIG and all other users of this beautiful plugin,

At first I would like to thank the developer for all the support
and the work to get this off the ground. I was wondering, if you could
post some more leaf textures or just let me know where I could dl
some more leafs ...?

Your help is much appreciated.

With many thanks!
0

mansfen 
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby TIG » Wed Jan 13, 2016 7:04 pm

mansfen wrote:Hi TIG and all other users of this beautiful plugin,

At first I would like to thank the developer for all the support
and the work to get this off the ground. I was wondering, if you could
post some more leaf textures or just let me know where I could dl
some more leafs ...?

Your help is much appreciated.

With many thanks!
There are several leaf collections attached to posts in this thread.
They are relatively easy to make.
Make a SKP containing a face roughly shaped to the leaf's outline.
Apply a texture to it that is a PNG with transparency - that is so the bits of the model behind it will show through.
Its face will cast a shadow approximating to the outline.
These go in the folder ../Plugins/LiveIvy/Textures
When the tool loads, any SKPs in that folder are used for the leaves offered in the dialog.
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy 0.6.3 20110513

Postby halroach » Fri Feb 19, 2016 5:15 pm

Gordy_Z wrote:Thank you Pierreden for all the work you've put in on your ivy generator and thank you Gilles63 for providing different shaped leaves.

In order to understand how the different variables affected the morphology of the ivy, I tested each variable on separate white walls. After doing this I modeled the ivy for the model I'm working on by choosing the best starting point for any variable by looking in the "ivy library" then exploring the nearby values of that variable on a test wall with my model's texture on it. I've uploaded the model that shows these first two steps so that you can see how the variables behave.

Then I mixed and matched variables to get the final look for my model (not shown in the upload). I think mixing and matching gives unexpected results, so if you use the library, please use it only as a very general guide.

It's an approximately 45 MB file, is at DropBox address https://dl.dropbox.com/u/79073930/Sketc ... 0Tests.skp , and seems to work better with View/Face Style set to as simple a style as you can (you probably don't need to see the textures on my test walls). I tried to upload it here but couldn't, presumably because of the file size. If a file this size can be included here, let me know how and I'll do it. I hope it helps!

Gordy_Z


Hi,
The library looks very useful, yet the dropbox link above is offline.
Any chance for a re-up?
0
User avatar
halroach 
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby halroach » Sat Feb 20, 2016 9:36 am

When I use Vray to render geometry generated with Sketchup Ivy, the leaves don't render the same size as they appear in sketchup.
I've seen this issue noted by others here, when using Thea render if I'm not mistaken.
Other than exploding all the leaf components before rendering, I haven't found any other solution to solve this issue.
Exploding all the leaves causes model sizes to be quite large.

Is there any way to render the ivy without exploding? (I've combed the forum here, and all over the internet, so forgive me if I've missed something).

Attached are 2 images illustrating the issue.

Thanks for an amazing plugin!
ivy_test_01_01-sketchup_image.jpg

ivy_test_01_02-vray_image.jpg
0
User avatar
halroach 
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby ZaludovaK » Tue Mar 15, 2016 9:58 pm

Hi,
this is really amazing tool, but i have the same problem as Jersago, I have skp2015x64, i install de .rbz file with custom>extension..but when i open skp the subfolder menu doesn´t appear, only the Liveivy icon, but don´t work, don´t do anything. Instalatin was succesfull, i restarted sketchup, i tryed to run it from 'Draw' menu, but it's still not work. Do you know how to help me somehow.
Thanks Kristyna
0

ZaludovaK 
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby TIG » Thu Mar 17, 2016 1:09 pm

Have you tried running it with the Ruby Console open ?
Can you provide a screen-shot of what you have got and what error messages you see [if any].

Also is your Windows user-name SketchUp/Ruby friendly ?
I notice you have accented characters in your 'real name'.
Sometimes extensions have issues it the path to the user's Plugins folder contains unusual letters...
Can you copy+paste+<enter> this text into the Ruby Console and post the returned path...
Sketchup.find_support_file('Plugins')
It should be something like:
C:/Users/YourUserName/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2015/SketchUp/Plugins
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby Oxer » Tue Mar 29, 2016 5:31 pm

halroach wrote:When I use Vray to render geometry generated with Sketchup Ivy, the leaves don't render the same size as they appear in sketchup.
I've seen this issue noted by others here, when using Thea render if I'm not mistaken.
Other than exploding all the leaf components before rendering, I haven't found any other solution to solve this issue.
Exploding all the leaves causes model sizes to be quite large.

Is there any way to render the ivy without exploding? (I've combed the forum here, and all over the internet, so forgive me if I've missed something).


I have the same issue to render with Thea Render, is there some solution?
Request:
TIG made some changes in the ruby code to introduce a new feature to place different leaves, would be possible to implement the feature to save presets settings?

Thanks in advance!!
0
"The result is the end what is important is the process" by Oxer
http://www.oxervision.blogspot.com/
User avatar
Oxer 
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby rombout » Tue Apr 12, 2016 11:20 pm

i miss one info thing in the usage tab, when using command on the mac the ivy grows to cursor location. Quite nice to "guide" the growth.

edit
never mind i just noticed it under keys :)
0
User avatar
rombout 
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby rombout » Tue Apr 12, 2016 11:31 pm

does anyone have a backup of the library from kris, it contains leaf textures and some models?
0
User avatar
rombout 
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby Oxer » Wed Apr 13, 2016 1:22 am

0
"The result is the end what is important is the process" by Oxer
http://www.oxervision.blogspot.com/
User avatar
Oxer 
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby rombout » Thu Apr 14, 2016 1:22 am

great thanks! i was searching for different name
0
User avatar
rombout 
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby majid » Wed Jun 29, 2016 6:58 am

Thanks for the incredible plugin, but is there any update version working with latest Su?
0
My V-Ray book for architects: https://goo.gl/cz1oRc
User avatar
majid 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby pilou » Wed Jun 29, 2016 8:40 am

with latest Su?


Seems it's works perfectly! ;) (2015-2016) PC for me :fro:

0
Frenchy Pilou
Is beautiful that please without concept!
Speedy Galerie
User avatar
pilou 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby majid » Sat Jul 02, 2016 6:44 am

Strange.... also it is written that works with su version 8-2015....
P.S.
Yeah finally worked!
0
My V-Ray book for architects: https://goo.gl/cz1oRc
User avatar
majid 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby TIG » Sat Jul 02, 2016 1:33 pm

It was rewritten to work with v2015.
When the notes were written it was correct, the update meant it worked with PC & MAC v8 up to v2015 - as there was no v2016 at that time !

Note that 99.9% of scripts that work with v2015 will also work with v2016.
It is not signed, so the newfangled v2016 Extensions Loading Policy needs to be set at the lower level[s] to allow it to run, but otherwise it should work just as v2015 usage...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby esbensjensen » Tue Aug 30, 2016 9:27 am

Hi Kris,

Could you re-upload the package? It would be very helpful.

Thanks for sharing :)

Krisidious wrote:Ok, since we figured out who Gordon is and I saw his posts contributing to the community, I'm going to assume everything in my folder is up for grabs.

Now don't go installing this unless you know what you're doing. Let Tig, Rich, Oxer and Myself sort them out, clean them up and see how they should fit in. We'll offer them up in a combined pack afterwards.

Here it is.

http://www.sketchup-house-plans.com/Ivy-Leaves-Kris.zip

Here's what it contains.

Ivy-Screens-001.JPG


Ivy-Screens-002.JPG


Ivy-Screens-003.JPG


Ivy-Screens-004.JPG


Ivy-Screens-005.JPG
0

esbensjensen 
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby Oxer » Thu Sep 01, 2016 2:02 pm

See my previous entry in this page.
0
"The result is the end what is important is the process" by Oxer
http://www.oxervision.blogspot.com/
User avatar
Oxer 
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby esbensjensen » Fri Sep 02, 2016 5:43 pm

Unfortunately, the guide posted in your previous entry (viewtopic.php?f=323&t=36882&start=540#p545506) seems to no longer work? I cant get access to it - can any of you in here? Maybe I'm mistaking?

The package I was thinking of was based on a screenshot earlier in this thread. It seemed to have more than the 10 leaves in the zip package - is there no more than those 10 leaves? Not to sound ungrateful, I just want to make sure I'm understanding it right :)
0

esbensjensen 
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby TIG » Fri Sep 02, 2016 6:00 pm

I'll PM you a collection of extra leaves...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby esbensjensen » Sun Sep 04, 2016 7:30 pm

Great, I'll try it out first thing tomorrow morning. Thanks! :)

Anyone who also has the forementioned jpg image "guide"?
0

esbensjensen 
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy - Export to Artlantis,

Postby BEAUTIFUL GARDEN » Sun Sep 11, 2016 9:08 am

Hello,

I am using the plunging on sketch, and all is ok.

But when i export into Atlantis Render 6, the leafs moved over the branch.

Somebody can help me ?

Thanks


http://i97.servimg.com/u/f97/19/53/99/03/captur10.png


http://i97.servimg.com/u/f97/19/53/99/03/captur11.png
0

BEAUTIFUL GARDEN 
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby TIG » Sun Sep 11, 2016 8:09 pm

There is a known issue with SketchUp Ivy and some file export to renderers where the image size is distorted by the receiving app...
Although your images are way too small to see the issue, I suspect that is what is wrong...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby pilou » Mon Sep 12, 2016 12:10 am

Solution is explode the 'tree' --> group (or components)
Then explode the 'leaves' --> group (or components)

Then export the geometry separately to any render app! :ugeek:
1
Frenchy Pilou
Is beautiful that please without concept!
Speedy Galerie
User avatar
pilou 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby cuervi » Sun Nov 20, 2016 6:00 pm

At first, thank you very much for the pluggin!!...

I am new user Sketshup. I downloaded the file but when I want to choose "Leaf Types" not appear nothing.

What should I do? thank you very much! and sorry my english....
0

cuervi 
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby pilou » Sun Nov 20, 2016 11:52 pm

If you have not something like this at this folder
for Windows System PC (can be another path following Windows'version)
C:\Users\AppData\Roaming\SketchUp\SketchUp 2015\SketchUp\Plugins\LiveIvy\Textures\...
you must have inside some skp of leaves or some png images!
If not load this file (3 leaves) or make your own
ivy0.jpg
1
Last edited by pilou on Mon Nov 21, 2016 1:43 am, edited 3 times in total.
Frenchy Pilou
Is beautiful that please without concept!
Speedy Galerie
User avatar
pilou 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby pilou » Mon Nov 21, 2016 1:27 am

For make your own :)
Recto verso material can be different! :ugeek:
Have happy leaving! :enlight:
own01.jpg
own02.jpg
own03.jpg
own04.jpg
2
Frenchy Pilou
Is beautiful that please without concept!
Speedy Galerie
User avatar
pilou 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby Jorgensen » Sat Feb 04, 2017 4:52 pm

just tried to grow an ivy and render with octane.

it seems that octane somehow moves or resets the leaves scale or something....

does anyone know what's going on and if it can be fixed?

thanks
jorgensen
0
sketchup pro 2016 16.1.1449 64 bit | windows 10 pro | i7-3770k @3.5 GHz | 16gb ram | gtx 780 ti / gtx 980 ti | nvidia driver 368.39

Jorgensen 
 

Re: [Plugin] Sketchup Ivy

Postby hazzrael » Sat Jun 10, 2017 9:06 am

hi guys i have a problem with this awesome plugin ....

Error: #<Math::DomainError: Numerical argument is out of domain - "acos">
C:/Users/Raphael/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2016/SketchUp/Plugins/LiveIvy/LiveIvy_branch.rb:35:in `acos'
C:/Users/Raphael/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2016/SketchUp/Plugins/LiveIvy/LiveIvy_branch.rb:35:in `grow_stem'
C:/Users/Raphael/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2016/SketchUp/Plugins/LiveIvy/LiveIvy_tool.rb:291:in `block (2 levels) in grow_stem'

if anyone can help me i would be fantastic
0

hazzrael 
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 

PreviousNext


 

Return to Plugins

Who is online

Users browsing this forum: Sandroamamani and 15 guests

Visit our sponsors: