[Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby thomthom » Mon Jan 10, 2011 10:29 pm

It's looking in your user folder instead of the root folder where the plugin is installed.
Have you installed some plugins into your user folder? In come cases that might confuse plugins.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby fjb80 » Mon Jan 10, 2011 10:37 pm

The only files under the user library is a podium script. Can I edit one of the files in the folder (CSS) to make sure it looks in the HD library folder rather than the user library folder? I'm not sure how a ruby script works, but this would be a great one to get up and running.

Thanks for the help so far,

F
0

fjb80 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby thomthom » Mon Jan 10, 2011 10:41 pm

hmm... if I remember correctly, podium can confuse some scripts.

@didier: how are you locating your files? I find that basing all my paths on File.dirname(__FILE__) is the most reliable method. Sketchup.find_support_file doesn't seem to be that reliable as plugins might not be installed there.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby Didier Bur » Tue Jan 11, 2011 12:47 am

Hi,

The HTML file isn't missing, because it is written (normally) each time the tool is launched, then loaded in the webdialog.
@thomthom: Here is how I locate this file:
Code: Select all
@path_cs = Sketchup.find_support_file("Plugins")+"\/CompoSpray\/"
   @settings_dialog = UI::WebDialog.new("CompoSpray Settings",true,nil,100,100,100,100,false)
   @settings_dialog.set_file(@path_cs + "csSettings.html")


Does this not work on a Mac the same way than on a PC ??
0
Didier Bur
Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Nancy (F)
http://rld.crai.archi.fr/rubylibrarydepot/
User avatar
Didier Bur 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby halroach » Tue Jan 11, 2011 7:00 am

Is there a way to to spray onto closed components, rather than only onto "open" surfaces?

edit: I think stacking does it... ok! never mind!

Wonderful plugin!!!!
0
User avatar
halroach 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby thomthom » Tue Jan 11, 2011 8:23 am

Didier Bur wrote:Does this not work on a Mac the same way than on a PC ??

As you see in his error report, the plugin is trying to look for the file at:
/Users/Fraser/Library/Application Support/Google SketchUp 8/SketchUp/Plugins/CompoSpray
while the plugin itself is located under:
/Library/Application Support/Google SketchUp 8/SketchUp/Plugins/compoSprayToolbar.rb:14

OSX has a system Library folder and a User Library folder that looks very similar, and some users end up adding plugins to User Library. And I think Podium installs there.
And then you can get issues with Sketchup.find_support_file

The best way to determine the base path of your supporting folders are:
File.dirname(__FILE__)

In your case it'd be:
@path_cs = File.dirname(__FILE__) + "/CompoSpray/"

However, that won't work in .rbs files.
In Vertex Tools I made the uncrypted loader, which was a regular .rb file, determine the paths and assign it to constants which the .rbs files could use.

I've never had any path issues that way, and the plugins can be installed anywhere on the system. (if the user prefers to install in a custom location.)
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby Didier Bur » Tue Jan 11, 2011 12:57 pm

Hi,
Thanks for all these tips and explanations TT :enlight:
0
Didier Bur
Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Nancy (F)
http://rld.crai.archi.fr/rubylibrarydepot/
User avatar
Didier Bur 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby fjb80 » Tue Jan 11, 2011 6:57 pm

So is there a way I can update my plugin to get it to work or do I have to wait for an update? Can I change some code? I looked for the code attached to Didier's post but couldn't find it in any of the files I had. Again, I'm not super familiar with code so it may be somewhere else.

Any help would be appreciated. Thanks for the discussion and attempts to resolve my issue. Much appreciated.

Fraser
0

fjb80 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby nickchun » Tue Jan 11, 2011 7:23 pm

Hi, I have tried to use this plugin on SU7 free, but cannot get it to work. I did not have the previous version so there were no files to delete. instead of the input box for 'shape' I get the box as shown for 'vertices of faces'.
Any ideas?
Thanks
Nick
0

nickchun 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby halroach » Tue Jan 11, 2011 7:34 pm

nickchun wrote: instead of the input box for 'shape' I get the box as shown for 'vertices of faces'.
Any ideas?
Thanks
Nick


1. I got the same thing at first. After playing around with the model, making new components and refreshing the compospray window (by closing and reopening) that got solved.

2. I had a different problem with the altitude (min max) bars not updating their info unless I start moving the sliders. sometimes the sliders disappear completely and I need to refresh...

3. when using the spray tool, sometimes it works really quickly, other times it gets stuck for a very long time, even though the places on the curved surface I am clicking on look all quite the same. I am not sure how to recreate this, if I'll get to it I'll repost.
0
User avatar
halroach 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby Didier Bur » Tue Jan 11, 2011 9:43 pm

instead of the input box for 'shape' I get the box as shown for 'vertices of faces

@nickchun: this happens when the selection isn't empty before launching the tool.That's normal. If you read the doc you will notice that ;)

PLEASE READ THE DOC FOLKS ! :bounce: ,
0
Didier Bur
Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Nancy (F)
http://rld.crai.archi.fr/rubylibrarydepot/
User avatar
Didier Bur 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby nickchun » Tue Jan 11, 2011 10:05 pm

Didier, sorry, I didn't pick up on that in the manual. Components need to be placed in model outside of the selection right? Works fine. Thanks very much
0

nickchun 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby Oxer » Tue Jan 11, 2011 10:12 pm

Thanks for update the plugin, i would like translate the plugin to spanish language, is this possible?
0
"The result is the end what is important is the process" by Oxer
http://www.oxervision.blogspot.com/
User avatar
Oxer 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby Aldob » Wed Jan 12, 2011 6:09 am

It does bugsplat ?[/quote]
It does nothing :-( just closing SU down. Tested on SU 8.0 Works OK. But I have 7.1 Pro only. I guess some of ruby previously downloaded dcause that... But don't know which of them. Some of other commands from LSS tools and Tools on surface cause Closing down as well. They used to work well.
Regards,
0

Aldob 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby Didier Bur » Wed Jan 12, 2011 1:17 pm

Weird.
There shouldn't be any conflict with another plugin because all is wrapped in a Ruby Module, and there are also no redefinition of standard methods or classes. A workaround would be to empty your Plugins folder except compoSpray, see if it works, and then add other scripts one by one and check when it makes SU close.
Hope this helps,
0
Didier Bur
Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Nancy (F)
http://rld.crai.archi.fr/rubylibrarydepot/
User avatar
Didier Bur 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby Didier Bur » Wed Jan 12, 2011 1:24 pm

@nickchun:
Components need to be placed in model outside of the selection right?

Components must have been imported in your model (you can see such components when clicking on the "house" icon of the components windows) prior to using the tool, otherwise they won't appear in the dropdown lists.
When you select faces before launching the tool, the shapes dropdown list is replaced by 2 options: insert a component at each vertex of each selected face, or use the selected faces as the area to spray on.
0
Didier Bur
Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Nancy (F)
http://rld.crai.archi.fr/rubylibrarydepot/
User avatar
Didier Bur 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby simon le bon » Wed Jan 12, 2011 2:41 pm

Hi Didier
Sorry to come back with a new problem!
(It seems that I'm the only one to encounter this : )
Su6 and Su7 , I can't make any slider activ :?: :?



any suggestion?
simon
0
User avatar
simon le bon 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby Bob James » Wed Jan 12, 2011 10:43 pm

I created a flat inclined plane, centered it at the origin, and put a yucca bush on it.

Under "Spray" I had two choices as expected:

Selected Faces
Vertices of Faces


I clicked on the plane, chose my yucca plant and selected "Selected Faces", then pressed "Spray"

Nothing happens.
0
i7-4930K 3.4Ghz, 2x GTX780 6GB, 32GB DDR3-1600 ECC, OCZ Vertex 4 500GB, WD Black 3TB, 32TB NAS, 4x 27" Monitors, SpaceMouse Pro, X-keys XK-60
User avatar
Bob James 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby Didier Bur » Thu Jan 13, 2011 12:09 pm

@bob james:
Bug found ! :oops:
Will fix that asap
0
Didier Bur
Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Nancy (F)
http://rld.crai.archi.fr/rubylibrarydepot/
User avatar
Didier Bur 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby pilou » Fri Jan 14, 2011 12:03 pm

hello
Same problem than Simon for the cursors in V6 : they don't move :cry:

But I have also a more difficult problem! :o
I can't see the total dialog box!!! and it can't be resized! :roll:
0
Frenchy Pilou
Is beautiful that please without concept!
Speedy Galerie
User avatar
pilou 
Top SketchUcator
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby Frederik » Fri Jan 14, 2011 12:32 pm

Haven't had any chance to play with this... :|
But the bug I reported previously is identical to what Bob James have reported above...
Didier Bur wrote:Bug found ! :oops:
Will fix that asap
0
Cheers
Kim Frederik
User avatar
Frederik 
Thea Render Support
Thea Render Support
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby Didier Bur » Fri Jan 14, 2011 1:17 pm

@Pilou: what a bunch of toolbars you have there !
compoSpray dialog box is 900 pixels (height) without scrollbars, that's right.
Isn't your screen more than 900 in height ?
0
Didier Bur
Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Nancy (F)
http://rld.crai.archi.fr/rubylibrarydepot/
User avatar
Didier Bur 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby pilou » Fri Jan 14, 2011 1:22 pm

what a bunch of toolbars you have there !

I have hidden some many other! :mrgreen:

compoSpray dialog box is 900 pixels (height) without scrollbars

Yes but
I have my screen 1024*768 !!! :roll: (15 inch) so :o

You have some free lines empty in your dialog box ;)
0
Last edited by pilou on Fri Jan 14, 2011 1:26 pm, edited 1 time in total.
Frenchy Pilou
Is beautiful that please without concept!
Speedy Galerie
User avatar
pilou 
Top SketchUcator
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby TIG » Fri Jan 14, 2011 1:26 pm

Pilou wrote:
compoSpray dialog box is 900 pixels (height) without scrollbars

Yes but
I have my screen 1024*768 !!! :roll: (15 inch)
You have some free lines empty in your dialog box ;)

How do you see everything at such a small size?
2349098787_2cd660c18c.jpg
:shock: ;)
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby pilou » Fri Jan 14, 2011 1:28 pm

I make some mouse scroll (if possible :mrgreen: ) and zoom when necessary ;)
Generally is some sufficient :fro:
0
Last edited by pilou on Fri Jan 14, 2011 1:35 pm, edited 2 times in total.
Frenchy Pilou
Is beautiful that please without concept!
Speedy Galerie
User avatar
pilou 
Top SketchUcator
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby thomthom » Fri Jan 14, 2011 1:28 pm

Pilou wrote:
what a bunch of toolbars you have there !

I have hidden some many other! :mrgreen:

compoSpray dialog box is 900 pixels (height) without scrollbars

Yes but
I have my screen 1024*768 !!! :roll: (15 inch) so :o

You have some free lines empty in your dialog box ;)

1024x768 screen with IE6 and SU6? :shock:
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby pilou » Fri Jan 14, 2011 1:31 pm

1024x768 screen with IE6 and SU6?

Most time with Firefox, Opera... but also IE6 rarely :ugeek:
Why? That is forbidden? :mrgreen:
I have no case where I can't see a Su Project! :fro:
(saved in SU6 of course)
Scrolling and zoom are my friends :D
0
Frenchy Pilou
Is beautiful that please without concept!
Speedy Galerie
User avatar
pilou 
Top SketchUcator
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby thomthom » Fri Jan 14, 2011 1:35 pm

Pilou wrote:
1024x768 screen with IE6 and SU6?

But also IE6 rarely :ugeek:
Why? That is forbidden? :mrgreen:

Internet Explorer 6 - yes - it's forbidden. ;)
Webdialogs under Windows makes use of the Internet Explorer installed on the computer. So Webdialog issues with IE6 is quite probable to occur.
You had problems with Vertex Tools's dialogs due to that, didn't you?
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby pilou » Fri Jan 14, 2011 1:37 pm

yes, so in this extrem case I take an another computer, but only for the modern plugins like yours :enlight:
0
Frenchy Pilou
Is beautiful that please without concept!
Speedy Galerie
User avatar
pilou 
Top SketchUcator
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4.1 Updated 08 January 2011

Postby fjb80 » Sat Jan 15, 2011 1:21 am

Hi Again,

Is there any way to get this plugin working for me? As you can see I've got a lot of trees, so it'd be great to avoid doing this manually again in the future.

Thanks for all your help so far.

Below is ThomThom's assessment of the issue.

Fraser

thomthom wrote:
Didier Bur wrote:Does this not work on a Mac the same way than on a PC ??

As you see in his error report, the plugin is trying to look for the file at:
/Users/Fraser/Library/Application Support/Google SketchUp 8/SketchUp/Plugins/CompoSpray
while the plugin itself is located under:
/Library/Application Support/Google SketchUp 8/SketchUp/Plugins/compoSprayToolbar.rb:14

OSX has a system Library folder and a User Library folder that looks very similar, and some users end up adding plugins to User Library. And I think Podium installs there.
And then you can get issues with Sketchup.find_support_file

The best way to determine the base path of your supporting folders are:
File.dirname(__FILE__)

In your case it'd be:
@path_cs = File.dirname(__FILE__) + "/CompoSpray/"

However, that won't work in .rbs files.
In Vertex Tools I made the uncrypted loader, which was a regular .rb file, determine the paths and assign it to constants which the .rbs files could use.

I've never had any path issues that way, and the plugins can be installed anywhere on the system. (if the user prefers to install in a custom location.)
0

fjb80 
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 

PreviousNext


 

Return to Plugins

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], tori-pro and 13 guests

Visit our sponsors: