[Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby matt.gordon320 » Wed May 08, 2013 6:40 pm

Hi Didier,

I'm getting this error when trying to add CompoSpray to my plugins library that's hosted on my company's network drives (utilizing Fredo6's 000_Additional_Folders script). Any suggestions on how I can fix it so I can avoid the error, and still deploy the plugin network wide?

I'm trying to learn Ruby for SketchUp, so let me know if my assumption is correct. The error is resulting from CompoSpray being directed to look at C:\...Plugins for the language file instead of the location that Additional Folders is redirecting it to, correct?

Thanks!
0

matt.gordon320 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby Didier Bur » Wed May 08, 2013 9:29 pm

yes, u're correct. I'll check the code.
0
Didier Bur
Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Nancy (F)
http://rld.crai.archi.fr/rubylibrarydepot/
User avatar
Didier Bur 
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby sidewalk » Wed May 29, 2013 12:35 am

I'm getting the "No Component Selected" error message, even when a component IS selected in the drop-down menu. The error is occurring across different files and components. Any suggestions?

Sorry if this issue has previously been addressed.

Thanks!

Screen Shot 2013-05-28 at 7.28.58 PM.png
0

sidewalk 
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby xaideoe » Mon Jun 03, 2013 5:46 pm

matt.gordon320 wrote:Hi Didier,

I'm getting this error when trying to add CompoSpray to my plugins library that's hosted on my company's network drives (utilizing Fredo6's 000_Additional_Folders script). Any suggestions on how I can fix it so I can avoid the error, and still deploy the plugin network wide?

I'm trying to learn Ruby for SketchUp, so let me know if my assumption is correct. The error is resulting from CompoSpray being directed to look at C:\...Plugins for the language file instead of the location that Additional Folders is redirecting it to, correct?

Thanks!



Same error here on Mac... Only in the new version.
0

xaideoe 
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby TIG » Mon Jun 03, 2013 6:01 pm

PM the author - Didier - he may have forgotten about fixing it...
He has compiled his entire code set in the subfolder - so it's not readable.
It's a good idea to setup a reference to the folder path in readable code [e.g. the loaded rb file] that the rbs then uses.
Ruby's __FILE__ doesn't work inside rbs files, but he could have set in the loader rb...
$cs_Folder=File.join(File.dirname(__FILE__),'CompoSpray')
and then used that is his rbs compiled code... instead of the hard-coded
File.join(Sketchup.find_support_file('plugins'),'CompoSpray') that then looks in the wrong place IF the install is NOT into the standard folder...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby dmonticalbo » Tue Jul 23, 2013 10:28 am

How come it doesn't work on SketchUp 2013?
0
User avatar
dmonticalbo 
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby thomthom » Tue Jul 23, 2013 4:15 pm

dmonticalbo wrote:How come it doesn't work on SketchUp 2013?

Can you explain what "doesn't work"? It's a bit vague description. Do you get any errors installing or using? (Keep Ruby Console open. Window > Ruby Console)
Unexpected behaviour during operation?
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby jackwatson » Sun Sep 15, 2013 11:28 am

I can't seem to get it working on sketchup 2013 either.

Installation seems to be fine, as the icons appear in the toolbar, but clicking 'Components Spray [Top-Down]' and 'Components Spray [Perpendicular]' does nothing.

Clicking 'Settings' brings up a dialog box with a couple of drop down options, but playing with these seems to do nothing to make the actual tool function properly... unless I'm doing something wrong, which is a strong possibility :)

Any help would be appreciated!
0

jackwatson 
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby Nightgaunt » Thu Sep 26, 2013 2:51 pm

I am having the same issue with SketchUp 2013.

Ruby console reports the following when spray on horizontal is clicked.

Error: #<Errno::EACCES: Permission denied - C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/CompoSpray/csSettings.html>
(eval):373:in `initialize'
(eval):373:in `new'
(eval):373:in `write_cs_dialog'
(eval):111:in `compoSpray_main'
C:/Program Files (x86)/SketchUp/SketchUp 2013/Plugins/compoSprayToolbar.rb:17
(eval):373:in `call'
(eval):373


Which is odd as it is the only plugin to which this happens. Any ideas?

.......Changing permisions for the "CompoSpray" folder in Plugins directory using Windows Explorer "properties" is a good place to start! Just answered my own question. :oops:
0

Nightgaunt 
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby TIG » Thu Sep 26, 2013 5:19 pm

Certainly looks like a 'permissions issue'.
Ensure that your Plugins folder... and all of its contents - its files and its subfolders and their files have FULL read/write properties>security permissions set for everyone involved, and they apply to all contents !
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby Oxer » Thu Nov 07, 2013 6:14 pm

Hi, I'm having problem with the CompoSprayES.lingvo file and with the components name. I explain, if the words into translation file or into component name have accentuation signs, the plugin doesn't work.
Examples:
In .lingvo file
Triángulo--> plugin doesn't work Triangulo--> plugin works
Octógono--> plugin doesn't work Octogono--> plugin works

In component name
Trébol--> plugin doesn't work Trebol--> plugin works
Árbol--> plugin doesn't work Arbol--> plugin works

SU8 and Mac OSX 10.9
0
"The result is the end what is important is the process" by Oxer
http://www.oxervision.blogspot.com/
User avatar
Oxer 
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby TIG » Thu Nov 07, 2013 7:54 pm

@Oxer

Is the file a UTF8 without BOM format [view in Notepad++] ?
It is best to avoid accents in SketchUp's Ruby [until SketchUp catches up with Ruby2...]
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby Oxer » Thu Nov 07, 2013 8:32 pm

TIG wrote:@Oxer

Is the file a UTF8 without BOM format [view in Notepad++] ?
It is best to avoid accents in SketchUp's Ruby [until SketchUp catches up with Ruby2...]


Yes, the file is in Unicode (UTF-8) format, always I give this format to all translation files. Other plugins don't have problems with the accetuation in the .lingvo file
TIG, see that the problem is in the component name too.
0
"The result is the end what is important is the process" by Oxer
http://www.oxervision.blogspot.com/
User avatar
Oxer 
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby Oxer » Fri Nov 08, 2013 3:45 pm

The plugin works in SU8 & Mac OSX 10.9 (but without accentuation in .lingvo file and component name)
The plugin doesn't work in SU 2013 & Mac OSX 10.9
When you click on Spray! with a component selected it appears an error window with this message:
No component selected.
Please select at least a component.


And in the Ruby Console this:
Error: #<LocalJumpError: unexpected return>
(eval):178:in `cs_dialog'
(eval):178:in `call'
(eval):178
0
"The result is the end what is important is the process" by Oxer
http://www.oxervision.blogspot.com/
User avatar
Oxer 
 

Re: [PLUGIN] Compo Spray 1.4 Update

Postby TommyK » Wed Feb 05, 2014 8:20 pm

thomthom wrote:
rv1974 wrote:1/ work with preselected set of components;

+1


+1 from me too.

This would help save a lot of time trawling through a list of components in a complex model.

Also:
- I would love to use this tool to spray a pre selected bunch of components and groups, but ONLY once. Good for spraying people.
0
User avatar
TommyK 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby srknytgn » Wed Mar 05, 2014 10:25 am

i don't know if it is about updating to su 2014 but i'm getting this error when startup. this is a very useful plugin in modeling, i hope it will be updated. thanks.

Code: Select all
Error: #<SyntaxError: c:/documents and settings/xxx/application data/sketchup/sketchup 2014/sketchup/plugins/compospray/compoutils.rbs:511: Invalid break
c:/documents and settings/xxx/application data/sketchup/sketchup 2014/sketchup/plugins/compospray/compoutils.rbs:520: Invalid break>
c:/documents and settings/xxx/application data/sketchup/sketchup 2014/sketchup/plugins/compospray/compoutils.rbs
Error Loading File compoSprayToolbar.rb
Error: #<NoMethodError: undefined method `compSpray_env' for main:Object>
C:/Documents and Settings/xxx/Application Data/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/compoSprayToolbar.rb:7:in `<top (required)>'
0

srknytgn 
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby TIG » Wed Mar 05, 2014 12:34 pm

Didier needs to recode several of his Plugins to be v2014 compatible - usually it's some minor coding tweak or simple save_as UTF8-without-BOM encoding.
But since this tool uses rbs encrypted files we can't see what needs fixing...
1
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby srknytgn » Wed Mar 05, 2014 12:48 pm

So we need to wish Didier find time to do this update or to go on with SU2013.
1

srknytgn 
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby valerostudio » Tue Mar 18, 2014 5:13 pm

I'm in the same boat here... WTF 2014
0

valerostudio 
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby sketchydog » Fri Mar 21, 2014 5:22 pm

I've got an issue similar to others.
I am on 2013. Windows 7.
I had an older version of Compo Spray.
The small toolbar with the to spray can icons did nothing.
Under the Draw menu, I had Component Spray and also Components Spray (note the plural)
ComponentsSpray did the same as the toolbar; nothing.
Component Spray gave me the full dialog box with all parameters. I tried many combinations of parameters and combinations of components...to no avail. I got the message something like "1000 tries...Try Again?" Nothing I would do could get the plugin to create any components.

So I figured I'd just delete the old files in my Plugins folder. And reinstall 1.4.2.
Now, I get the toolbar with the "Top Down" and "Vertical" options that does nothing.
And the Components Spray menu item under Draw that does the same thing as the toolbar; nothing. I do not get the dialog box with all the options.

This is such an awesome plugin that I'd really like to figure out what's wrong and start using this!

My CompoSpray folder has full access permissions for me/OWNER.
Any thoughts?
0

sketchydog 
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby davecoopstl » Fri Apr 11, 2014 3:24 pm

I know others have mentioned this, but here's the error dialogue box that pops up after Installing Compo Spray in SU2014.

It appears every time I open SU2014...

Hope this helps!
Dave Coop.
0

davecoopstl 
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby TIG » Sat Apr 12, 2014 10:31 am

Nag Didier Bur - he needs to fix it...
1
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby poiseis » Tue Apr 29, 2014 8:47 pm

still waiting for su2014 !!! Hurry Didier it's my best plugin (actualy after 1001bits)
0

poiseis 
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby rv1974 » Wed Apr 30, 2014 3:03 pm

Folks, the best tool in in this field (scattering) so far is Chris Fulmer's Repeat Copy (on Smustard.com). Works way better than compospray (will work with preselected set, will paint
upon the stacked balconies, has 'no repeat' function.. etc)
I really recommend to burn the giant sum of $10 and get it.
0

rv1974 
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby majid » Wed Apr 30, 2014 4:41 pm

I like the wonderful plugin, waiting for update :thumb:
0
My V-Ray book for architects: https://goo.gl/cz1oRc
User avatar
majid 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby chc3826 » Fri May 23, 2014 5:53 am

2014 SketchUp compo Spray Ruby Install error

Error: #<SyntaxError: c:/users/user/appdata/roaming/sketchup/sketchup 2014/sketchup/plugins/compospray/compoutils.rbs:511: Invalid break
c:/users/user/appdata/roaming/sketchup/sketchup 2014/sketchup/plugins/compospray/compoutils.rbs:520: Invalid break>
c:/users/user/appdata/roaming/sketchup/sketchup 2014/sketchup/plugins/compospray/compoutils.rbs
compoSprayToolbar.rb 파일 로드 오류
Error: #<NoMethodError: undefined method `compSpray_env' for main:Object>
C:/Users/User/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2014/SketchUp/Plugins/compoSprayToolbar.rb:7:in `<top (required)>'

Please make it possible in the 2014 version.
0

chc3826 
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby TIG » Fri May 23, 2014 10:43 am

0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby mtriple » Sat Jul 05, 2014 3:46 am

now it will work fine on 2014,

https://www.dropbox.com/s/5sc2ghd6t5amrgh/cs.zip

after updating some files, the problem solved, it was ::: in 2014 plugins folder named as "Tools", in older versions it was "plugins" .
prove
1
Last edited by mtriple on Wed Jul 09, 2014 8:13 pm, edited 1 time in total.
User avatar
mtriple 
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby mtriple » Sat Jul 05, 2014 3:52 am

up up ^^^
1
Last edited by mtriple on Wed Jul 09, 2014 8:30 pm, edited 1 time in total.
User avatar
mtriple 
 

Re: [Plugin] Compo Spray 1.4.2 Updated 13 February 2011

Postby Oxer » Sat Jul 05, 2014 12:44 pm

I have installed the plugin in /Applications/SketchUp 2014/SketchUp.app/Contents/Resources/Content/Tools and the plugins works fine now on Mac 10.9.4 & SU2014.
Thanks you very much for the info!! :thumb:
1
"The result is the end what is important is the process" by Oxer
http://www.oxervision.blogspot.com/
User avatar
Oxer 
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 

PreviousNext


 

Return to Plugins

Who is online

Users browsing this forum: Arc and 11 guests

Visit our sponsors: