[Plugin] Architect Tools

Re: [Plugin] Plan Tools (1.2.2) — 17 June 2011

Postby hygicell » Mon Dec 03, 2012 10:39 am

after installing "plan tools", "edge tools", "quadface tools" and "additional plugin folders" (I used your installer for that),
I get the following error messages:
ScreenHunter_59 Dec. 03 10.32.jpg


more:
Error Loading File #FlattenToPlane.rb
no such file to load -- #WorkPlane.rbError Loading File C:/Program Files (x86)/Google/Google SketchUp 8/Plugins/TT_EdgeTools/close_gaps.rb
uninitialized constant TTError Loading File C:/Program Files (x86)/Google/Google SketchUp 8/Plugins/TT_EdgeTools/core.rb
uninitialized constant TT::Plugins::EdgeTools::PREF_KEYError Loading File C:/Program Files (x86)/Google/Google SketchUp 8/Plugins/TT_EdgeTools/divider.rb
undefined method `add_item' for nil:NilClassError Loading File C:/Program Files (x86)/Google/Google SketchUp 8/Plugins/TT_EdgeTools/make_colinear.rb
undefined method `add_separator' for nil:NilClassError Loading File C:/Program Files (x86)/Google/Google SketchUp 8/Plugins/TT_EdgeTools/simplify.rb
undefined method `add_separator' for nil:NilClassError Loading File C:/Program Files (x86)/Google/Google SketchUp 8/Plugins/TT_QuadFaceTools/core.rb
uninitialized constant TT::Plugins::QuadFaceTools::PLUGIN_IDError Loading File C:/Program Files (x86)/Google/Google SketchUp 8/Plugins/bim-tools/clsBtEntity.rb
undefined local variable or method `' for main:Object

PS I have apparently solved the Bim Tools error thanks to Jan's and your and other's help
thanks to all !

greetings
Frank
0
Last edited by hygicell on Mon Dec 03, 2012 11:19 am, edited 1 time in total.

hygicell 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Plugin] Plan Tools (1.2.2) — 17 June 2011

Postby thomthom » Mon Dec 03, 2012 10:54 am

hygicell wrote:after installing "plan tools", "edge tools", "quadface tools" and "additional plugin folders" (I used your installer for that),
I get the following error messages:

The ones that relate to my plugins appear to be a result of not having TT_Lib2 installed. It's a library listed as a requirement for most of my plugins. You find a link to it in the Requirement section of the description.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Plan Tools (1.2.2) — 17 June 2011

Postby TIG » Mon Dec 03, 2012 11:09 am

@Frank

Please correctly install thomthom's missing Lib...

But a problem persists with my tools [almost certainly with different error messages] then perhaps you have mis-installed the 'flattentoplane' and/or 'workplane' scripts too - so, reread their threads to ensure that you also have everything installed that is needed for those tools too [e.g. the first one needs the second one to make the workplane needed to be flattened too]...
It might be that one tools error generates another, but if there are several overlapping errors it is harder to resolve,,,

I also see you have '000_AdditionPluginFolder' loading... unless you are specifically expecting files located in folders other than Plugins and Tools to be auto-loaded at startup then you do not really need this... Its error reporting is really specific to itself, but if you have mis-installed another script's files then its messages can also be somewhat confusing, since the replicate much of the normal error reports too, with overlaid info...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Plan Tools (1.2.2) — 17 June 2011

Postby hygicell » Mon Dec 03, 2012 11:25 am

I have learned how to follow your very adequate instructions, Thom
so TT_Lib2 was and still is installed
should I delete and renew it ?

thomthom wrote:
hygicell wrote:after installing "plan tools", "edge tools", "quadface tools" and "additional plugin folders" (I used your installer for that),
I get the following error messages:

The ones that relate to my plugins appear to be a result of not having TT_Lib2 installed. It's a library listed as a requirement for most of my plugins. You find a link to it in the Requirement section of the description.
0

hygicell 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Plugin] Plan Tools (1.2.2) — 17 June 2011

Postby TIG » Mon Dec 03, 2012 11:34 am

Ensure you have the latest version of that Lib.

Otherwise. if you STILL get errors after updating, then it might be [the superfluous] '000_AdditionPluginFolder' throwing up errors, when you have not installed all of the scripts needed for 'my tools' ???
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Plan Tools (1.2.2) — 17 June 2011

Postby hygicell » Mon Dec 03, 2012 11:52 am

TIG wrote:@Frank

Please correctly install thomthom's missing Lib...

checked that, Tig, it was installed, should I delete and reinstall?
I am pretty sure it is the latest version, as I installed it the same day


But a problem persists with my tools [almost certainly with different error messages] then perhaps you have mis-installed the 'flattentoplane' and/or 'workplane' scripts too - so, reread their threads to ensure that you also have everything installed that is needed for those tools too [e.g. the first one needs the second one to make the workplane needed to be flattened too]...
It might be that one tools error generates another, but if there are several overlapping errors it is harder to resolve,,,

checked that too, both files were missing. Installed them. The errors still keep popping up

I also see you have '000_AdditionPluginFolder' loading... unless you are specifically expecting files located in folders other than Plugins and Tools to be auto-loaded at startup then you do not really need this... Its error reporting is really specific to itself, but if you have mis-installed another script's files then its messages can also be somewhat confusing, since the replicate much of the normal error reports too, with overlaid info...


[b]although it is obviously loading, I can't find it anywhere (to delete it):[/b]
ScreenHunter_60 Dec. 03 11.45.jpg


Frank
PS you guys are fabulously helpful !!!
tell me how to donate !
Thomthom already knows I do
0

hygicell 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Plugin] Plan Tools (1.2.2) — 17 June 2011

Postby thomthom » Mon Dec 03, 2012 12:43 pm

hm... might be that the files have ended up in VirtualStore because you don't have full permissions to the Plugins folder. Here's a way to check for that: viewtopic.php?f=180&t=48399

It's a but difficult to debug when you've installed so much at the same time and get so many errors spread across multiple plugins. :s
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Plan Tools (1.2.2) — 17 June 2011

Postby hygicell » Mon Dec 03, 2012 12:54 pm

thomthom wrote:hm... might be that the files have ended up in VirtualStore because you don't have full permissions to the Plugins folder. Here's a way to check for that: viewtopic.php?f=180&t=48399

It's a but difficult to debug when you've installed so much at the same time and get so many errors spread across multiple plugins. :s


downloaded and installed,using your installer
still same errors at startup:

Error Loading File C:/Program Files (x86)/Google/Google SketchUp 8/Plugins/TT_EdgeTools/close_gaps.rb
uninitialized constant TTError Loading File C:/Program Files (x86)/Google/Google SketchUp 8/Plugins/TT_EdgeTools/core.rb
uninitialized constant TT::Plugins::EdgeTools::PREF_KEYError Loading File C:/Program Files (x86)/Google/Google SketchUp 8/Plugins/TT_EdgeTools/divider.rb
undefined method `add_item' for nil:NilClassError Loading File C:/Program Files (x86)/Google/Google SketchUp 8/Plugins/TT_EdgeTools/make_colinear.rb
undefined method `add_separator' for nil:NilClassError Loading File C:/Program Files (x86)/Google/Google SketchUp 8/Plugins/TT_EdgeTools/simplify.rb
undefined method `add_separator' for nil:NilClassError Loading File C:/Program Files (x86)/Google/Google SketchUp 8/Plugins/TT_QuadFaceTools/core.rb
uninitialized constant TT::Plugins::QuadFaceTools::PLUGIN_ID
0

hygicell 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Plugin] Plan Tools (1.2.2) — 17 June 2011

Postby TIG » Mon Dec 03, 2012 12:56 pm

You do NOT have FULL security permissions
1.PNG
aka 'Compatibility Files...'...
Click that link-button to see the mess you have unleashed...
Follow the link thomthom gave which goes a long way to resolving this...

There are several folders in the Sketchup folder - like Plugins, Materials, Components and Styles - that all need FULL permissions to allow you to add files and subfolders to them etc, and also to use some tools that will need to write log files into there etc.

To fix these folders' permissions [as an Admin] right-click each folder's icon and get Properties > Security > Edit - set to be 'FULL' - this needs to apply to all contained files and subfolders...
Simply being an Admin is NOT enough... :roll:
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Plan Tools (1.2.2) — 17 June 2011

Postby thomthom » Mon Dec 03, 2012 12:59 pm

Do you still have that AdditionalPlugins folder installed? Or some similar plugin?

It seems something is loading the files in incorrect order.

Did you check the virtual store?

(Please answer to each of the questions we ask. Each are important in order to debug this.)
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Plan Tools (1.2.2) — 17 June 2011

Postby thomthom » Mon Dec 03, 2012 1:11 pm

TIG wrote:Click that link-button to see the mess you have unleashed...

To be fair, if he used the Simple Installer to install RB or RBS files they would have ended up there without his knowledge. I added a warning before the download. RBZ or ZIP should install correctly though.

But there's something else going on there. The loading errors almost indicate that the subfolders are loaded directly, before the root files are. I wonder if it's a plugin loader messing about - compounded with VirtualStore we got a nice big soup.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Plan Tools (1.2.2) — 17 June 2011

Postby TIG » Mon Dec 03, 2012 1:17 pm

Could it be some 'Compatibility Files' mess up in tandem with Rick Wilson's 'Organizer.rb' [which I spy in the list] which is stupidly loading files from subfolders 'out of turn' [which incidentally seems to have been removed from Smustard.com :? ]
If he has to use that tool, he must understand the current onus it places on him to add files into every tool's subfolder to prevent the contents auto-loading 'support' files, either out of turn, or when not needed...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Plan Tools (1.2.2) — 17 June 2011

Postby thomthom » Mon Dec 03, 2012 1:47 pm

TIG wrote:Could it be some 'Compatibility Files' mess up in tandem with Rick Wilson's 'Organizer.rb' [which I spy in the list] which is stupidly loading files from subfolders 'out of turn' [which incidentally seems to have been removed from Smustard.com :?

Nice catch! Organizer sneaks up upon me again! (Where's that update Rick??)
Yes, that explains all these loading errors!
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Plan Tools (1.2.2) — 17 June 2011

Postby hygicell » Sun Dec 09, 2012 12:47 pm

I deleted organiser.rb

lo and behold !
problem solved ! :ecstatic:
thanks to all !

Frank
PS so finally, it had nothing to do with security permissions
0

hygicell 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Plugin] Plan Tools (1.2.2) — 17 June 2011

Postby yitzhar » Sun Jan 06, 2013 11:32 am

same error after installing and work with its suddenly start showing error
this is what the ruby con' ...
ps - have tt_lib2 2.6 latest and this 1.22
su - latest and win7 64
and one more thing - its still working

load 'tt_plan_tools.rb'
C:/PROGRA~2/Google/GOOGLE~1/Plugins/tt_plan_tools.rb:37: warning: already initialized constant VERSION
C:/PROGRA~2/Google/GOOGLE~1/Plugins/tt_plan_tools.rb:38: warning: already initialized constant PREF_KEY
Error: #<SyntaxError: (eval):38:in `read_default': (eval):38:in `read_default': compile error
(eval):38: unterminated string meets end of file>
(eval):155
C:/PROGRA~2/Google/GOOGLE~1/Plugins/TT_Lib2/settings.rb:50:in `[]'
C:/PROGRA~2/Google/GOOGLE~1/Plugins/TT_Lib2/settings.rb:90:in `set_default'
C:/PROGRA~2/Google/GOOGLE~1/Plugins/tt_plan_tools.rb:45
(eval):155:in `load'
(eval):155
0
look for us on facebook : creatioIL
User avatar
yitzhar 
 

Re: [Plugin] Plan Tools (1.2.2) — 17 June 2011

Postby thomthom » Sun Jan 06, 2013 1:12 pm

There's some strange errors here. Already initialized constants seem to indicate it's being loaded twice. Maybe your're running into VirtualStore problems.
Have a look at this thread: viewtopic.php?f=180&t=48399#p434453 You can use that tool to quickly check if you have some files that have ended up in the VirtualStore.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Plan Tools (1.2.2) — 17 June 2011

Postby yitzhar » Sun Jan 06, 2013 3:55 pm

i have just chacked with the store plugin ... doesnt have it in it.
still the same error apears.
0
look for us on facebook : creatioIL
User avatar
yitzhar 
 

Re: [Plugin] Plan Tools (1.2.2) — 17 June 2011

Postby TIG » Sun Jan 06, 2013 9:47 pm

Do you have the 'organiser.rb' file in the Plugins folder ?
If so, then remove it and restart/retry...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Plan Tools (1.2.2) — 17 June 2011

Postby yitzhar » Sun Jan 06, 2013 10:25 pm

no dont have organiser.rb ? :(
0
look for us on facebook : creatioIL
User avatar
yitzhar 
 

Re: [Plugin] Plan Tools (1.2.2) — 17 June 2011

Postby TIG » Mon Jan 07, 2013 12:39 am

When you manually use load 'tt_plan_tools.rb' you will get some warnings about Constants already set, because the tool has already set them when it auto-loaded as Sketchup started, and you are warned about resetting constants [although you are allowed to do so anyway!].

Then it seems to be having issues reading/setting 'defaults' ?

Have you tried running Sketchup as an Admin ?

Have you double-checked that you/ALL have FULL security permissions to the Plugins folder and all of its contents including subfolders and their contents ??

No 'Compatibility Files...' button/links at all ?

Have you edited the scripts .rb file and then saved it? Perhaps corrupting the encoding ?

Next: Screenshots of Plugins and relevant Lib subfolder showing all of the contents and the folder's paths in top-bar.
:?
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] Plan Tools (1.2.2) — 17 June 2011

Postby yitzhar » Mon Jan 07, 2013 9:50 am

I didnt change the script at all, and i have full admin access to everything...
and didnt understand what you ment in the screen shot ? what do you need ?
0
look for us on facebook : creatioIL
User avatar
yitzhar 
 

Re: [Plugin] Plan Tools (1.2.2) — 17 June 2011

Postby thomthom » Mon Jan 07, 2013 10:00 am

Can you try what TIG suggested? Typing load 'tt_plan_tools.rb' in the Ruby Console.
That should give a better error message that includes line and position number which might give us a clue.

Btw, what version of TT_Lib2 do you have?
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Plan Tools (1.2.2) — 17 June 2011

Postby yitzhar » Mon Jan 07, 2013 10:45 am

the massage is the one i wrote in the page i copy paste it in the error question.
the tt_lib2 is the latest i think its 2.6
0
look for us on facebook : creatioIL
User avatar
yitzhar 
 

Re: [Plugin] Plan Tools (1.2.2) — 17 June 2011

Postby thomthom » Mon Jan 07, 2013 11:04 am

See my PM reply and see if the next version of TT_Lib helps.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Plan Tools (1.2.2) — 17 June 2011

Postby yitzhar » Mon Jan 07, 2013 11:42 am

That would be posible in 5 hours from now when i finish working at the office
but thank you i got the test and i would write you later on.
0
look for us on facebook : creatioIL
User avatar
yitzhar 
 

Re: [Plugin] Plan Tools (1.2.2) — 17 June 2011

Postby yitzhar » Mon Jan 07, 2013 5:16 pm

wow - good job !!!
the problem solved with the new tt_lib2 ...
thank you very much.
0
look for us on facebook : creatioIL
User avatar
yitzhar 
 

Re: [Plugin] Plan Tools (1.2.2) — 17 June 2011

Postby thomthom » Mon Jan 07, 2013 7:22 pm

Excellent! :)
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Architect Tools (2.0.0) — 19 February 2013

Postby thomthom » Tue Feb 19, 2013 9:48 pm

Version 2.0.0

See first post for more info.

I don't expect people to immediately work out how to use these tools. They are very specific to my workflow with modelling site plans.

This release has been done for a long time, but I've not had time to create the videos and description for it yet. Still haven't, but it should come soon. ("Soon" is as precise as I can be.)
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Architect Tools (2.0.0) — 19 February 2013

Postby utiler » Tue Feb 19, 2013 10:21 pm

Gee, that got my attention!!!! Can't wait for the videos, Thom!!!! :sketchstatic:
0
purpose/expression/purpose/....
User avatar
utiler 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] Architect Tools (2.0.0) — 19 February 2013

Postby matt.gordon320 » Thu Feb 21, 2013 11:16 pm

Thanks thomthom!
0

matt.gordon320 
Premium Member
Premium Member
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 

PreviousNext


 

Return to Plugins

Who is online

Users browsing this forum: ahbaruah98, StBaza, zamagaz and 16 guests

Visit our sponsors: