[Plugin Library] LibFredo6 - v9.1b - 28 Jul 19

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v9.0a - 23 Jun 19

Postby hugomego » Thu Jul 04, 2019 5:21 pm

fredo6 wrote:
hugomego wrote:Question : is there anyway you can render to chaos groups new cloud render service from animator ?
The ' render to cloud button' in vray next for SU is situated in the asset panel. We usually use their service for larger longer renders.

Rendering animations created by Animator from the Rendering Software is really something that is left to the developers of the rendering software. I have published an API for these rendering software to interact with Animator and render the frames in batch. So far, only Thea Render has implemented it.

I am not sure however there is enough traction for them to engage into these (small) developments.

Fredo



Thank you, I will raise it with Chaos Group to see their thoughts. It would be an additional route to their new cloud render service. Animator seems to level the playing field in the 3DS Max versus Sketch up choice especially in the property development market, so the need for them to accomodate will hopefully increase.
0

hugomego 
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v9.0a - 23 Jun 19

Postby llaves » Sun Jul 14, 2019 9:09 pm

Something seems to be wrong with the link on the SketchUCation extension store. When I tried to download LibFredo6 I get a file ending in .php, not rbz. This problem doesn't occur for any other extension I've tried to download. The problem exists in both Firefox and Chrome browsers.
0

llaves 
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v9.0a - 23 Jun 19

Postby Dave R » Mon Jul 15, 2019 12:43 am

Hmmm... I just download it from the PluginStore and it downloaded with the .rbz extension.

Screenshot - 7_14_2019 , 6_42_41 PM.png


Screenshot - 7_14_2019 , 6_42_56 PM.png



What do you get when you use the Sketchucation Extension Store to download and install it?
0
%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v9.0a - 23 Jun 19

Postby llaves » Mon Jul 15, 2019 3:31 am

Apparently it's some strange interaction with the Free Download Manager plug-in in Firefox (and Chrome). But what has me baffled is that it only affected LibFredo, but not any other extension I downloaded. But at least it's solved (for now).

Really got burned by g28 once - have avoided it ever since.
0

llaves 
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v9.0a - 23 Jun 19

Postby Dave R » Mon Jul 15, 2019 1:00 pm

I'm using Chrome with no problems.

What is g28 and what does it have to do with this?
0
%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v9.1a - 20 Jul 19

Postby fredo6 » Sat Jul 20, 2019 3:44 pm

NEW RELEASE: LibFredo6 v9.1a - 20 Jul 19

LibFredo6 9.1a fixes various bugs and is required for FredoPortrait 1.2a

_______________________________________________________________________________________

See plugin home page of LibFredo6 for Download of LibFredo6.

Main Post of the LibFredo6 thread

Fredo
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v9.1b - 28 Jul 19

Postby fredo6 » Sun Jul 28, 2019 12:39 pm

NEW RELEASE: LibFredo6 v9.1b - 28 Jul 19

LibFredo6 9.1b is a minor release for
  • Souvenir 1.8d, with the possibilité to specify the directory where SU tasks are saved
  • Animator video generation, with a timeout extended to 60 minutes for VRay.

_______________________________________________________________________________________

See plugin home page of LibFredo6 for Download of LibFredo6.

Main Post of the LibFredo6 thread

Fredo
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v9.1b - 28 Jul 19

Postby radimjurca » Wed Aug 07, 2019 10:01 pm

Hi, thank you for plugin. I have a problem with icon on the deskop. i cant opredo. Jpg is en fin annexe. Thank you for answer
0

radimjurca 
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v9.1b - 28 Jul 19

Postby TIG » Thu Aug 08, 2019 1:36 pm

The empty toolbar should have a tooltip when you hover over it.
What does it say ?
If you drag it onto the main work area can you see anything more ?

A little more detail would help us help you...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v9.1b - 28 Jul 19

Postby donglihuoguo » Wed Sep 04, 2019 7:21 am

Glad to hear its working :thumb:
0

donglihuoguo 
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v9.1b - 28 Jul 19

Postby Oxer » Thu Sep 12, 2019 5:18 pm

Spanish Language file updated:

LibFredo6_ES.zip
0
"The result is the end what is important is the process" by Oxer
http://www.oxervision.blogspot.com/
User avatar
Oxer 
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v9.1b - 28 Jul 19

Postby fredo6 » Thu Sep 12, 2019 10:55 pm

Oxer wrote:Spanish Language file updated:

LibFredo6_ES.zip


Thank you very much. This will go in the next version.
1
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v9.1b - 28 Jul 19

Postby spun47x » Thu Sep 19, 2019 2:24 pm

Hey is anyone else having issues with Fredotools on 2019? I get this error -



I've tried installing libfredo6 before, or after, uninstalling reinstalling, doing it via download vs sketchucation store. alll out of ideas
0

spun47x 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v9.1b - 28 Jul 19

Postby fredo6 » Thu Sep 19, 2019 3:12 pm

spun47x wrote:Hey is anyone else having issues with Fredotools on 2019? I get this error

I've tried installing libfredo6 before, or after, uninstalling reinstalling, doing it via download vs sketchucation store. alll out of ideas

Can you clean and reinstall FredoTools instead.
0
User avatar
fredo6 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v9.1b - 28 Jul 19

Postby TIG » Thu Sep 19, 2019 3:17 pm

I know that these kinds of errors have been seen before... and easily fixed by Fredo.
I think it involves temporarily deleting some preference file/folder, or removing an old/unneeded 'traductor' file...

But I'm sure Fredo will be along to advise you later, with the definitive answer...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v9.1b - 28 Jul 19

Postby llammc » Sun Sep 29, 2019 8:06 pm

Instalei o LIBfredo6 que funcionava bem. mas por último quando inicio o SketchUP aparece este erro descrito abaixo.

""
ERRO SKETCHUP 2016

Erro ao carregar o arquivo Fredo6_Curviloft.rb
Error: #<ArgumentError: wrong number of arguments (2 for 1)>
C:/Users/Lourival/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2016/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6.rb:308:in `top_load'
C:/Users/Lourival/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2016/SketchUp/Plugins/Fredo6_Curviloft.rb:50:in `<module:Fredo6>'
C:/Users/Lourival/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2016/SketchUp/Plugins/Fredo6_Curviloft.rb:26:in `<top (required)>'
Erro ao carregar o arquivo Fredo6_FredoTools.rb
Error: #<ArgumentError: wrong number of arguments (2 for 1)>
C:/Users/Lourival/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2016/SketchUp/Plugins/Fredo6_!LibFredo6.rb:308:in `top_load'
C:/Users/Lourival/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2016/SketchUp/Plugins/Fredo6_FredoTools.rb:50:in `<module:Fredo6>'
C:/Users/Lourival/AppData/Roaming/SketchUp/SketchUp 2016/SketchUp/Plugins/Fredo6_FredoTools.rb:26:in `<top (required)>'
""

meu sistema é Win7 de 64 bits

isto tambem passou a aparecer após instalar outro plug-in que tambem teria como base o LIBFREDO6
0

llammc 
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v9.1b - 28 Jul 19

Postby adorian » Fri Oct 04, 2019 4:45 pm

Help!
I tried several times and this window still comes out. (>.<)'
Does anyone know what can I do?
0

adorian 
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v9.1b - 28 Jul 19

Postby Dave R » Fri Oct 04, 2019 5:38 pm

How did you install it?

What version of SketchUp are you using? Please complete your profile.
0
%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v9.1b - 28 Jul 19

Postby TIG » Fri Oct 04, 2019 5:46 pm

@Dave R beat me to it [again!]

Anyway...

A few things to check...

Please complete your details with OS, SUp version etc...

When you installed SketchUp did you select the installer file's exe icon and choose the right-click context-menu "Run as administrator" ?
You can try a repair [rather than a full uninstall/reinstall]...
Whilst logged into Windows as your normal user-account... close SketchUp and use "Run as administrator" - when prompted choose "Repair" [for a fresh installation the option is "Install"]
Installing in other ways - e.g. by double-clicking the exe file to "Run" it - can result in weird permission problems, missing files/folders etc...

Have you also installed the latest version of LibFredo ?
AND restarted SketchUp afterwards to sync everything...

After all of these tries, also try to reinstall FredoTools from its RBZ...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v9.1b - 28 Jul 19

Postby LoulouCaskou » Tue Oct 08, 2019 9:12 am

Hello !

I installed LibFredo6 as explained in the video, seems to work, but as i try to install RoundCorner from the ExtensionManager, it seems to work as it's written "Signed", but nothing appears in the sketchup page, cannot find the use of the plugin even if it seems to be there somewhere.

Do you know what i should do?
0

LoulouCaskou 
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v9.1b - 28 Jul 19

Postby Dave R » Tue Oct 08, 2019 5:55 pm

First, try closing and restarting SketchUp.

Next, look in View>Tool Palettes. Or look in Tools>Fredo6 Collection.
1
%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v9.1b - 28 Jul 19

Postby PeterHead » Fri Oct 11, 2019 4:00 am

need help..
I already install round corner but the icon didn't show up
0

PeterHead 
 

Re: [Plugin Library] LibFredo6 - v9.1b - 28 Jul 19

Postby TIG » Fri Oct 11, 2019 12:43 pm

Have you also installed the latest version of Fredo's Lib ?
Most of his tools require this.
It's also readily available from the PluginStore...

Also after installing any tools which use a Lib restart SketchUp to ensure everything gets properly synced...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 

Previous


 

Return to Plugins

Who is online

Users browsing this forum: mukeshdev, nammonday, shakigami and 10 guests

Visit our sponsors: