[Plugin] ExtrudelineTool Update

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby TIG » Wed Nov 25, 2009 6:03 pm

thomthom wrote:
TIG wrote:An Extrude [Rails,Edges,Lathe etc] toolbar is in progress...

Does the Extrude Edges select the new set of edges ready to be extruded again?

ExtudeEdgesByRails does leave the original three picked curves still selected, but if you run the tool again they are deselected and you must re-pick the profile and the rail(s)...
Why the question ? :?:
I think you are confusing my tool with Didier's ExtrudeLine tool, which now does what you asked, based on some code I clobbered together...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby thomthom » Wed Nov 25, 2009 6:20 pm

The question is because this is the thread for Didier's tool, and it doesn't select the new edges created. At least not the one in this thread. Is there an update elsewhere?
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby plot-paris » Wed Nov 25, 2009 6:24 pm

:D funny. took me some time to read the title of this thread too...

but indeed. for me it doesn't select the new edges either... :?
0
User avatar
plot-paris 
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby TIG » Wed Nov 25, 2009 6:26 pm

thomthom wrote:The question is because this is the thread for Didier's tool, and it doesn't select the new edges created. At least not the one in this thread. Is there an update elsewhere?

This got a bit side tracked with my tool... :oops:
Didier's Extrude Line Tool is within his Projection Toolset... look for that viewtopic.php?f=180&t=20140&p=171585&hilit=projection#p171585
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby thomthom » Wed Nov 25, 2009 6:34 pm

Ah. I completely missed that plugin.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby bandararith » Thu May 19, 2011 7:31 pm

how can i use this plug in??? i got the file extrudelinetool.rb, but i dont know where to pun it??? copy it to google sketchup file in drive(c:) or something. i so poor for this, please leave me the answer!!!
0

bandararith 
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby Gaieus » Thu May 19, 2011 7:33 pm

Hi bandararith,

Simply copy the file here:
C:\Program Files\Google\Google SketchUp 8\Plugins
0
User avatar
Gaieus 
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby utiler » Fri May 20, 2011 2:46 am

Hi Didier, love this plug-in!

Just wondering if it's worth an option to hide geometry on curves and also an option o make a group or component?

Cheers, A
0
purpose/expression/purpose/....
User avatar
utiler 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby designerbursa » Mon Sep 30, 2013 3:07 pm

arc problems :(
0
User avatar
designerbursa 
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby monmonred » Wed Mar 12, 2014 4:48 pm

a sketchup 2014 update for this pleeeeease! :) thanks in advance!
0
+Greatness may be measured on how much we have lost for the betterment of mankind+

monmonred 
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby TIG » Wed Mar 12, 2014 7:42 pm

monmonred wrote:a sketchup 2014 update for this pleeeeease! :) thanks in advance!
As I have said in some other threads for to Didier's 'packed' plugins...
Edit the plugin's .rb file using Notepad.
At the end of the code it says:
.unpack("m").to_s
change the end part to read
.unpack("m")[0]
Save and restart SketchUp...
It should now work fine in any SketchUp version.
1
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby TIG » Tue Nov 04, 2014 6:25 pm

Didier has agreed that I might update some of his Plugins in the PluginStore.
Please get the latest version from the PluginStore

Download

This is v2014/2015 compatible.
1
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby Pherim » Wed Nov 05, 2014 7:40 pm

Sketchup 2015 64bit sometimes freezes when I use this.
0

Pherim 
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby TIG » Wed Nov 05, 2014 11:19 pm

Pherim wrote:Sketchup 2015 64bit sometimes freezes when I use this.
Ruby Console errors ?
It IS an old script - there are now better solutions.
I updated it for Didier, only for completeness... :?
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby Pherim » Wed Nov 05, 2014 11:23 pm

No, it just doesn't react any more. This seems to happen particularly if the start point is set not on the selected line, but also sometimes if it is.
Can you recommend an alternative?
0
Last edited by Pherim on Wed Nov 05, 2014 11:33 pm, edited 2 times in total.

Pherim 
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby TIG » Wed Nov 05, 2014 11:27 pm

Pherim wrote:No, it just doesn't react any more. This seems to happen particularly if the start point is set not on the selected line, but also sometimes if it is.
Can you recommend an alternative?
My Extrusion toolset http://sketchucation.com/pluginstore?pln=ExtrudeTools
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby Pherim » Wed Nov 05, 2014 11:36 pm

Great, thanks! I already had that installed but I must admit I have never really taken a closer look at it, although your plugins are always top notch.
0

Pherim 
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby josephkim626 » Mon Jan 23, 2017 9:41 am

Just to note,

This extension no longer generates face in 2017 version.

I suppose it is just not being updated.
0
User avatar
josephkim626 
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby TIG » Mon Jan 23, 2017 12:17 pm

This a previously reported issue.
It is being updated for v2017 compatibility... just that I haven't finished it yet !
The way v2017 handles references and IDs changed and broke some of the EEby tools...
I have most of them fixed - just tweaking the last few...

There is actually a separate thread discussing this too...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby josephkim626 » Mon Jan 23, 2017 12:25 pm

TIG wrote:There is actually a separate thread discussing this too...


Ah, sorry. I wasn't aware that there is another thread.

Thanks for all the work TIG!
0
User avatar
josephkim626 
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby lapx » Mon Jan 23, 2017 6:33 pm

Thanks Tig! I am having same issue with extruding a line to face also.
0

lapx 
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby boofredlay » Wed Mar 15, 2017 8:51 pm

TIG, any chance you can put this on the front burner? This is one tool I use(d) very frequently and I am missing it.

Thanks.
0
User avatar
boofredlay 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby TIG » Thu Mar 16, 2017 12:11 am

97% updated...
I have to earn a crust too...
1
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby pilou » Thu Mar 16, 2017 12:23 am

Extrude line(s) is maybe the more useful tool in case of headache's situation!
And of course with the new Quads world of SUbD ! :ugeek:
(works yet fine in 2015, 2016! ;)
0
Frenchy Pilou
Is beautiful that please without concept!
Speedy Galerie
User avatar
pilou 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby boofredlay » Fri Mar 17, 2017 4:12 pm

Thanks for the update on the update TIG. I appreciate what you do.
1
User avatar
boofredlay 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby TIG » Fri Apr 28, 2017 1:52 pm

I've updated this oldie for v2017 compatibility.

Download

3
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby greatoe » Sat Apr 29, 2017 1:47 am

TIG wrote:I've updated this oldie for v2017 compatibility.


sorry but this won't work on a Mac
0

greatoe 
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby pilou » Sat Apr 29, 2017 2:22 am

Works fine in PC! :)

GIF_extrude_line.gif


Seems Projections by Didier Bur / Tig works fine also! :)

GIF_extrude_proj.gif
1
Frenchy Pilou
Is beautiful that please without concept!
Speedy Galerie
User avatar
pilou 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby pbacot » Sat Apr 29, 2017 2:44 am

Thanks TIG! I haven't tried this one, though I have used extrude Tools and other plugins this way.
0
MacOSX Mojave ShetchUp Pro v19L Twilight Pro v2 M2 Kerkythea PowerCADD
User avatar
pbacot 
Top SketchUcator
 

Re: [Plugin] ExtrudelineTool Update

Postby TIG » Sat Apr 29, 2017 1:50 pm

greatoe wrote:
TIG wrote:I've updated this oldie for v2017 compatibility.


sorry but this won't work on a Mac
Please explain your issues...
How does it 'not work' ?
Does it install ?
Does it load ?
Is there a menu item ?
What happens when you use it ?
Any error messages in the Ruby Console ?

I see no reason that this should not work on a MAC...
The minor recoding was done because v2017 now references / handles some entity explosion results differently...
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 

PreviousNext


 

Return to Plugins

Who is online

Users browsing this forum: andrediogo, chinoit, Google Bot and 11 guests

Visit our sponsors: