[Plugin] Selection Toys

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby thomthom » Sun Nov 14, 2010 8:22 pm

I dunno... must be something in the way you copy the files to your plugins folder.
Are you using an administrator account?
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby arjunmax09 » Mon Nov 15, 2010 1:50 pm

thomthom wrote:I dunno... must be something in the way you copy the files to your plugins folder.
Are you using an administrator account?


yes i'm using an administrator account..in fact there's only one user of my computer...no other user exists ...
0
when you fail at something....you haven't really failed...you've found one way the thing will not work out

arjunmax09 
Banned
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby thomthom » Tue Nov 16, 2010 8:23 pm

I don't know...

When you copy the files to the plugins folder (and you answer Yes to overwrite) do you see the filesize change? The file timestamp? When you open core.rb after copying it - do you see VERSION = '1.2.0' ?
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby arjunmax09 » Wed Nov 17, 2010 4:28 am

thomthom wrote:When you copy the files to the plugins folder (and you answer Yes to overwrite) do you see the filesize change? The file timestamp?

yes I do see the filesize change. I also deleted the older selection toys folder, TT_Lib and .rb files but still no success. One weird thing is if I create a separate new plugins folder in SketchUp Directory and copy only the selection toys folder along with TT_lib..everything is fine [i.e. no error popup at startup of SketchUp] ...but the moment I cut paste the my other old plugins to this new folder....the problem reappears...

thomthom wrote:When you open core.rb after copying it - do you see VERSION = '1.2.0' ?

yes I do see the version 1.2.0
0
when you fail at something....you haven't really failed...you've found one way the thing will not work out

arjunmax09 
Banned
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby thomthom » Wed Nov 17, 2010 8:16 am

arjunmax09 wrote: ...but the moment I cut paste the my other old plugins to this new folder....the problem reappears...

When you do that, are you asked to overwrite any files?
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby thomthom » Wed Nov 17, 2010 8:25 am

Looking at your screenshot of your plugins folder I see the error. You have lots of old TT_Lib files directly in your Plugins folder instead of the sub-folder they should be at.

I tried highlighting them, but I'm not sure if I got them all, and some might be plugins (the one I marked with questionmark)

Files.png
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby arjunmax09 » Thu Nov 18, 2010 5:13 am

thomthom wrote:Looking at your screenshot of your plugins folder I see the error. You have lots of old TT_Lib files directly in your Plugins folder instead of the sub-folder they should be at.


Thanks thomthom!!..I removed the files that you highlighted...no more popup on SketchUp start :thumb: ... :D ..and yeah when i type TT_Lib::VERSION in ruby console i'm finally getting version 1.2.0 as the result...thanks a lot..!! :D
0
when you fail at something....you haven't really failed...you've found one way the thing will not work out

arjunmax09 
Banned
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby thomthom » Thu Nov 18, 2010 8:06 am

:thumb:
Glad it works
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby rv1974 » Wed Dec 01, 2010 10:38 am

Hi Thom!
Unfortunatly those toys grey out my right click menu (or in more ballanced words deleting of all toys
files\folders solve this problem). Could you take a closer look at the issue?
I need them badly
Thank in advance.
P.S. I'm talking about the last version of the toys + lib.
0

rv1974 
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby thomthom » Wed Dec 01, 2010 10:47 am

Have you got a large number of plugins?
Have you updated all Fredo plugins?

Download the .rb file in this post: viewtopic.php?f=323&t=29032&start=15#p252902

Open the Ruby Console
And type stats after you right click on various items.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby rv1974 » Wed Dec 01, 2010 10:55 am

1. yes
2. yes
3. stats
UI:Command objects: 337 of 1000 (33.70%)
0

rv1974 
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby thomthom » Wed Dec 01, 2010 11:11 am

Does the stats number remain flat like that during a modelling session? (right-click on various items and check with stats after each right click.)

Are the menu's disabled immediately after SU loads? Or does it happen later in the modelling session?

Have you had ST installed previously?
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby rv1974 » Wed Dec 01, 2010 11:48 am

First off after reinstalling the menu is OK (on the first munutes of the work)
The stars numbers are floating from 477 to 491 (with "menu optimizer" preinstalled), and remain
constant 337 after the "menu optimizer" uninstalled.
Usually the menu get disabled after some period (may be 30 min - 300 min it's hard to say).
But today it happened on the start.
Once more: meanwhile everything is OK but the time will show.
Edit: after ~10 min the menu is grey ): (the "menu optimizer" does not improve the state).
0

rv1974 
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby thomthom » Wed Dec 01, 2010 1:02 pm

Can you remove Selection Toys and the Menu Optimizer and try stats without them?
Right click on various types of geometry, Edge, Face, Group, ComponentInstance, Image and see if the number stats return increases.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby rv1974 » Wed Dec 01, 2010 1:18 pm

It remains constant (UI:Command objects: 250 of 1000 (25.00%)) on different type\number of entities.
0

rv1974 
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby thomthom » Wed Dec 01, 2010 1:26 pm

:shock:

250 without, and 477 to 491 with... :?

You are using the latest, yes? Not an older version?
And SketchUp version...?
OS?


I wonder if there is a combo of plugins that does this. As I can not reproduce it.
Can you post a screenshot of your plugins folder, with small icons side by side so I can get an idea of how many plugins you got?
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby rv1974 » Wed Dec 01, 2010 3:33 pm

In this case I'm on XP.
As for my plugin folder check your mail box
0

rv1974 
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby thomthom » Wed Dec 01, 2010 3:42 pm

I'm very stomped on this.
It could be that you have more plugins with menus/toolbars that SU can deal with - and installing Selection Toys, which feature a number of UI items is causing the glass to flow over.
I'll try to poke some Googlers to hear if they have a theory - or if there are any way to track this down.
Unfortunately I'm going away for a few days - so I won't be able to follow up on this immediately.

You could try to turn off menus in Selection Toys you know you won't use.
And until this can be properly resolved, disable unused/ rarely used plugins.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby reza1615 » Sat Dec 11, 2010 4:56 pm

Hi,
I can not load it in SU 8
it has this error at Sketchup's beginning.
Error Loading File tt_selection_toys.rb
no such file to load -- TT_Lib/core.rb
REZA
0

reza1615 
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby Gaieus » Sat Dec 11, 2010 5:05 pm

Hi Reza,

Did you install the TT_Lib library as I suggested? Also, linked from the very first post in this topic, there is a quite new version of it - maybe that is needed.

(Thomthom, can you suggest? Reza started with the plugins from Didier's depot but the versions may be confused)
0
User avatar
Gaieus 
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby thomthom » Sat Dec 11, 2010 5:19 pm

The error is because TT_lib is not installed, or not installed correctly.

Gaieus wrote:(Thomthom, can you suggest? Reza started with the plugins from Didier's depot but the versions may be confused)

I have not been aware the my plugins was available at the depot. I have had nothing to do with that so I do not know what version. I saw there was many or all of them there - but the version info is scares. Got to say I'm surprised to see them there and I'd prefer if they wheren't as I have no control of their updating...

SCF is at the moment the only official distribution channel for my plugins.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby reza1615 » Sat Dec 11, 2010 5:33 pm

Hi,
Please add "select unselected objects" or "Invert Selection"
Thank you for your nice tool
REZA
0

reza1615 
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby Gaieus » Sat Dec 11, 2010 5:35 pm

Well, contact Didier then. There are other authors who prefer to keep their plugins on their sites (like Jim) or here and Didier only places links to those plugins.

So Reza, have you installed the TT_Lib library as I suggested?
0
User avatar
Gaieus 
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby reza1615 » Sat Dec 11, 2010 5:48 pm

Gaieus wrote:Hi Reza,

Did you install the TT_Lib library as I suggested? Also, linked from the very first post in this topic, there is a quite new version of it - maybe that is needed.

(Thomthom, can you suggest? Reza started with the plugins from Didier's depot but the versions may be confused)

Hi,
Thank you. yes it works now .
but that link doesnt exist (broken) i got this plugin from this site.
thank you for your supports

I have some sugestions for this plugin please add
1- free line drawing selection is useful.
for example: user moves clicked mouse over objects and each one detects mouse pointer they will be selected
2-search by name
3-making selection set list
4-Invert selection (select unselected)
thank you for your nice tool
REZA
0

reza1615 
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby thomthom » Sat Dec 11, 2010 6:12 pm

Which link didn't work?

I'll be doing Selection Toys 3 at some point where I'll be adding more features.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby Gaieus » Sun Dec 12, 2010 12:03 pm

thomthom wrote:Which link didn't work?

I guess this one:
http://rhin.crai.archi.fr/RubyLibraryDe ... php?id=680
Under here, the info does not indicate that Selection Toys need TT_Lib:
http://rhin.crai.archi.fr/RubyLibraryDe ... php?id=609

(I do not know what versions they are all by the way).

Here is the original Help Forum topic we started with Reza from:
http://www.google.com/support/forum/p/s ... a67a&hl=en
0
User avatar
Gaieus 
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby danbig » Thu Jan 20, 2011 6:02 am

For some reason, I can't get the component selection tool to work.

I'm selecting a single instance of the component, then choosing instances > select all from the context menu. Nothing happens.

This has to be something obvious that I'm not seeing?
Thanks in advance.
0

danbig 
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby thomthom » Thu Jan 20, 2011 8:26 am

And there are more instances? Or is it unique?
Do you have a sample model where you can reproduce this, and share here?

(If you open the Ruby Console, does there appear errors when you use the plugin?
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby alpro » Thu Jan 20, 2011 11:42 am

thomthom, first off I'd like to say thanks for all your great plugins. However I'm having some problems with selections toys, I'm hoping it's just that I'm doing something wrong. I have some Xfrog trees and plants in 3ds Max format, and as you know faces are only textured on one side. I open them in Max and from there I can import directly into Thea, no problem. However I also have an older version of Vray, so I export as obj. out of Max and import into SU. I was hoping to select all the front faces and then use your UVtool kit to transfere frontface material to backface. The obj. comes into SU as a group, I open the group, select all, then from your toolbar select front faces, nothing. So I start playing around, select edges, boom only edges are picked, select faces and boom, only faces are selected. So it seemed to be working so I thought that being an Xfrog model your plugin might just need some time to pick all the front faces so I ran some errands and come back six hours later and nothing. So then I thought maybe there's a problem, tried again with the ruby console open, no error messages, nothing. Then I thought maybe a plugin conflict, so I installed Selection Toys in SU8 where the only other plugin I have installed right now is SU2Thea. I got the same results. I have tried every combination of select faces, select front faces, deselect back faces and I just can't get only front or back faces selected. This is on Vista, IE7, both SU7.1 and SU8. I've tried Selection Toys 2.2.1 and the previous version, all the same results. I can post a screen cast later today if it helps. Any help would be greatly appreciated, thanks again.


Mike
0

alpro 
Premium Member
Premium Member
 

Re: [Plugin] Selection Toys (2.2.1) —14 October 2010

Postby thomthom » Thu Jan 20, 2011 12:06 pm

Yes, a screencast would be useful.

Note, you talked selecting frontfaces, backfaces - you can't select a given side of a face. you can only select a face. Maybe this is related to your issue?
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 

PreviousNext


 

Return to Plugins

Who is online

Users browsing this forum: noTTo3Ds and 16 guests

Visit our sponsors: