Problem with Keyframe Animation plugin

Problem with Keyframe Animation plugin

Postby TheThirdPerson » Wed Dec 12, 2012 5:44 pm

Hello all. I am new to these forums and have been using sketchup here and there for about a year. I quite like the simplicity and versatility of the program and have recently been asked by my boss if I could do some animations.

So I've downloaded the trial version of keyframe animation and so far I'm loving the plugin and how easy and straightforward it is to use.

However, I have found that when I try to change the scene settings, the only thing that "sticks" is the delay number (which I set to 0)

I can't get the transition time or the framerate to change at all. I can change the number, but as soon as I run the animation they change themselves back. I can change the framerate, exit the scene settings dialog, and as soon as I go back into it it has reset itself to 10.

I am not sure what is causing this. Maybe it's because I've just got the trial version? I hope not. I would like to see that something works all the way before I pay for it. Any help would be greatly appreciated. I'm pretty much stymied on my animation job until I can get this resolved.
0

TheThirdPerson 
 

Re: Problem with Keyframe Animation plugin

Postby iichiversii » Wed Dec 12, 2012 7:11 pm

Not sure if thats because its a Trial version, but i assure you its worth the full version and i never had that problem your having, but you can also contact Doug via his email on the keyframe plugin site, he normally replies in no time, but i recommend this plugin highly for animations :thumb:
0
Bring on the Rain...
User avatar
iichiversii 
Premium Member
Premium Member
 

Re: Problem with Keyframe Animation plugin

Postby Bob James » Wed Dec 12, 2012 7:53 pm

@iichiversii
Do you export your animations to a rendering program? I have a strong need to create animations and use Thea as my rendering program.
0
i7-4930K 3.4Ghz, 2x GTX780 6GB, 32GB DDR3-1600 ECC, OCZ Vertex 4 500GB, WD Black 3TB, 32TB NAS, 4x 27" Monitors, SpaceMouse Pro, X-keys XK-60
User avatar
Bob James 
Premium Member
Premium Member
 

Re: Problem with Keyframe Animation plugin

Postby iichiversii » Wed Dec 12, 2012 8:14 pm

I do yes,, i normally use Shaderlight to render my animations via keyframe but it does take quite sometime :)
0
Bring on the Rain...
User avatar
iichiversii 
Premium Member
Premium Member
 

Re: Problem with Keyframe Animation plugin

Postby TheThirdPerson » Wed Dec 12, 2012 8:37 pm

So I guess I've solved the problem. All I did was uninstall the Keyframe Animations Plugin and reinstall. It seems to have fixed the issue.

Also, I use TwilightRender to render my animations, and while it is not free, it is also not that expensive and does a beautiful (and user-friendly) job.
0

TheThirdPerson 
 

Re: Problem with Keyframe Animation plugin

Postby Rich O Brien » Wed Dec 12, 2012 11:09 pm

Bob James wrote:@iichiversii
Do you export your animations to a rendering program? I have a strong need to create animations and use Thea as my rendering program.


Bob,

TwiLight supports KeyFrame Animation. But why not use Thea's animation tools?
0
There's a frontroom and a backroom....reverse faces
User avatar
Rich O Brien 
Administrator
 

Re: Problem with Keyframe Animation plugin

Postby minhtp1209 » Sat Oct 24, 2020 5:59 pm

I can't use for version demo. I click at trial info, but can't. who is help me?
TKs all
0

minhtp1209 
 

Re: Problem with Keyframe Animation plugin

Postby Dave R » Sat Oct 24, 2020 10:14 pm

What version of SketchUp are you using? Your profile says 2020 Free/Make but there is no such version.

I click at trial info, but can't.


What exactly happens when you install it? Did you install the most recent version, V2.2.1?
0
Etaoin Shrdlu


%

(THERE'S NO PLACE LIKE)

G28 X0.0 Y0.0 Z0.0

M30

%
User avatar
Dave R 
Global Moderator
 

SketchUcation One-Liner Adverts

by Ad Machine » 5 minutes ago



Ad Machine 
Robot
 



 

Return to Plugins

Who is online

Users browsing this forum: seraleklee1 and 21 guests

Visit our sponsors: