Plugin Load Error!!

General discussion related to SketchUp Pro and Make

Plugin Load Error!!

Postby smithryan07 » Thu Sep 02, 2010 7:51 pm

I have recently discovered that when I start SU I get a 'Load Error' dialogue box that says many of the newer plugins I've downloaded have not loaded. How do I fix this so they work?
Thanks!!!
0

smithryan07 
 

Re: Plugin Load Error!!

Postby TIG » Thu Sep 02, 2010 7:54 pm

Please take a 'screen-shot' of the 'error-message' and post here it so we might know what the problem is...
Our psychic powers are not perfect... ;)
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: Plugin Load Error!!

Postby thomthom » Thu Sep 02, 2010 7:56 pm

Also copy and paste the whole error message if you can.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: Plugin Load Error!!

Postby smithryan07 » Thu Sep 02, 2010 8:25 pm

'Error Loading File animation.rb
undefined method `GetString' for nil:NilClassError Loading File attributes.rb
undefined method `GetString' for nil:NilClassError Loading File box.rb
undefined method `GetString' for nil:NilClassError Loading File config.rb
No such file to load -- TT_Lib/json.rbError Loading File config_ini.rb
No such file to load -- TT_Lib/core.rbError Loading File FredoScale_Common.rb
(eval):1: uninitialized constant FredoScale::T6Error Loading File inputbox.rb
No such file to load -- TT_Lib/gui.rbError Loading File Lib6Config.rb
uninitialized constant Traductor::T6Error Loading File Lib6Palette.rb
uninitialized constant Traductor::T6Error Loading File Lib6Plugin.rb
uninitialized constant Traductor::T6Error Loading File Lib6Protractor.rb
uninitialized constant Traductor::T6Error Loading File Lib6Selmode.rb
uninitialized constant Traductor::T6Error Loading File Lib6Startup.rb
uninitialized constant Traductor::T6Error Loading File Lib6Tool.rb
uninitialized constant Traductor::T6Error Loading File Lib6Web.rb
uninitialized constant Traductor::T6Error Loading File LibOnSurface.rb
uninitialized constant SUToolsOnSurface::TOS_DIRError Loading File LoaderOnSurface.rb
No such file to load -- /LibTraductor_20.rbError Loading File ocean.rb
undefined method `GetString' for nil:NilClassError Loading File ShapeOnSurface.rb
uninitialized constant SUToolsOnSurface::CODE_RectangleError Loading File tt_selection_toys.rb
No such file to load -- TT_Lib/core.rbError Loading File ui_manager.rb
No such file to load -- TT_Lib/core.rbError Loading File window.rb
No such file to load -- TT_Lib/core.rb'

Here is the entire load error. Should I still post a screenshot?
0

smithryan07 
 

Re: Plugin Load Error!!

Postby thomthom » Thu Sep 02, 2010 8:36 pm

How did you extract the files for the plugins?
Can you provide a screenshot of your Plugins folder?
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: Plugin Load Error!!

Postby TIG » Thu Sep 02, 2010 8:49 pm

There are clearly multiple problems...
The first part says you are missing some files normally loaded by files in the ../Plugins/Examples/ ...
Looks like 'sketchup.rb' isn't getting loaded from the ../Tools/ folder - is it there ???
Fix those and we'll move onto the rest... :geek:
0
TIG
User avatar
TIG 
Global Moderator
 

Re: Plugin Load Error!!

Postby smithryan07 » Thu Sep 02, 2010 9:05 pm

Untitled-1.jpg


I extracted the files to my desktop and then moved them into my C Drive folder after they were extracted. I haven't had this problem until a couple of days ago.
0

smithryan07 
 

Re: Plugin Load Error!!

Postby smithryan07 » Thu Sep 02, 2010 9:57 pm

TIG wrote:There are clearly multiple problems...
The first part says you are missing some files normally loaded by files in the ../Plugins/Examples/ ...
Looks like 'sketchup.rb' isn't getting loaded from the ../Tools/ folder - is it there ???
Fix those and we'll move onto the rest... :geek:


It is not there. I dont know where it is?? :?:
0

smithryan07 
 

Re: Plugin Load Error!!

Postby jeff hammond » Thu Sep 02, 2010 10:25 pm

sketchup.rb is in the tools folder.. not the plugins folder
[or should be there ;) ]
0
dotdotdot
User avatar
jeff hammond 
Global Moderator
 

Re: Plugin Load Error!!

Postby thomthom » Thu Sep 02, 2010 10:44 pm

I see a tt_selection_toys folder - that is not correct. Should be TT_Select_Toys

The footprint should be

<Sketchup>/Plugins/
+-
TT_Select_Toys
| +-
Cursors
| +-
Icons
| +-
changelog.txt
| +-
ui_config.dat
| +-
ui_settings.dat
+-
tt_selection_toys.rb


I'm guessing the other errors are also due to incorrect folder arrangement.
0
Thomas Thomassen — SketchUp Monkey & Coding addict
List of my plugins and link to the CookieWare fund
User avatar
thomthom 
PluginStore Author
PluginStore Author
 

Re: Plugin Load Error!!

Postby jeff hammond » Thu Sep 02, 2010 11:03 pm

thomthom wrote:
I'm guessing the other errors are also due to incorrect folder arrangement.


yeah, for instance.. all those fredoscale files are supposed to be inside a folder called FREDOSCALE_Dir_20..
not sure what you have going with that folder "Curviloft 1.0c and LibFredo6 3.5c "


some of the TOS files are out of their folder as well.. (FreehandOnSurface.rb for instance should be inside the TOS folder..

that's after a quick glance and i'm sure there's plenty more..

it's looking like emptying the whole plugins folder and redownloading the plugins while following install instructions should do the trick ;)
0
dotdotdot
User avatar
jeff hammond 
Global Moderator
 

Re: Plugin Load Error!!

Postby Dan Rathbun » Fri Sep 03, 2010 9:13 am

smithryan07 wrote:
I extracted the files to my desktop and then moved them into my C Drive folder after they were extracted. ...


You MUST extract them directly into the <Sketchup>/Plugins folder, while preserving the archived folders (allowing your zip manager to create subfolders in the Plugins folder for every folder embedded inside the zip archive.)
~
0
    I'm not here much anymore. But a PM will fire email notifications.
    User avatar
    Dan Rathbun 
    PluginStore Author
    PluginStore Author
     

    Re: Plugin Load Error!!

    Postby smithryan07 » Fri Sep 03, 2010 11:51 am

    Wow, thanks everyone. Looks like I have some work to do! Am I correct in assuming the best way to do this is to empty the folder and re-download the plugins like Jeff said?
    0

    smithryan07 
     

    Re: Plugin Load Error!!

    Postby Dan Rathbun » Fri Sep 03, 2010 1:02 pm

    YES.. delete the whole folder.

    YES.. redownload the zip files IF you erased them.
    0
      I'm not here much anymore. But a PM will fire email notifications.
      User avatar
      Dan Rathbun 
      PluginStore Author
      PluginStore Author
       

      Re: Plugin Load Error!!

      Postby Dan Rathbun » Fri Sep 03, 2010 1:04 pm

      Anyone (smart) will recommend installing ONE plugin at a time. Start Sketchup and make sure it works. Has it's menu items and/or toolbar(s).

      Then close Sketchup and repeat.
      0
        I'm not here much anymore. But a PM will fire email notifications.
        User avatar
        Dan Rathbun 
        PluginStore Author
        PluginStore Author
         

        Re: Plugin Load Error!!

        Postby smithryan07 » Fri Sep 03, 2010 7:47 pm

        Thanks for everyones help, it is much appreciated. After a long grueling morning I was able to fix everything! 8-)
        0

        smithryan07 
         

        Re: Plugin Load Error!!

        Postby Sekta » Sat Sep 04, 2010 12:00 am

        Hi all,

        Had a go at transferring my plugins over to SU8 and am having problems with profile Builder and Twilight. I was very careful to put everything in the exact spot where it was in SU7 plugins folder but obviously not careful enough. My transfer method was copy each and paste into SU8 plugins folder.

        Any help would be appreciated.

        Error Loading File 1001bit_loader.rb
        undefined method `+' for nil:NilClassError Loading File Lib6Config_31.rb
        uninitialized constant Traductor::T6Error Loading File Lib6Plugin_31.rb
        uninitialized constant Traductor::T6Error Loading File Lib6Protractor.rb
        uninitialized constant Traductor::T6Error Loading File Lib6Startup_31.rb
        uninitialized constant Traductor::T6Error Loading File Lib6Tool_31.rb
        uninitialized constant Traductor::T6Error Loading File Lib6Web_31.rb
        uninitialized constant Traductor::T6Error Loading File C:/Program Files/Google/Google SketchUp 8/Plugins/Twilight/init_twilight.rb
        no such file to load -- C:/Program Files/Google/Google SketchUp 8/Plugins/Twilight/TwilightLibError Loading File twilight.rb
        no such file to load -- C:/Program Files/Google/Google SketchUp 8/Plugins/Twilight/TwilightLib
        0
        User avatar
        Sekta 
         

        Re: Plugin Load Error!!

        Postby TIG » Sat Sep 04, 2010 12:12 am

        Sekta

        These error messages are quite helpful - they point you to 'missing files [inside missing folders]'... copy those over too and these errors should cease...
        For example...
        The 1001 error is probably missing stuff in its folder etc...
        You probbaly don't have the Fredo6 'Lib' folders copied etc etc...
        You also don't have the Twilight folder copied into the new v8 ../Plugins/ directory etc etc etc...

        You can't just move/copy the bare Ruby files... IF they have dependent files they are using in various sub-folders [very common in more complex tools] - so you need to move/copy those too [keeping the folder structure intact]............
        0
        TIG
        User avatar
        TIG 
        Global Moderator
         

        Re: Plugin Load Error!!

        Postby Sekta » Sat Sep 04, 2010 12:33 am

        TIG,

        Thanks for the quick response, I will have a closer look this afternoon :thumb: :thumb:
        0
        User avatar
        Sekta 
         

        Re: Plugin Load Error!!

        Postby Sekta » Sat Sep 04, 2010 4:17 am

        Well,

        I have everything working except my most valued plugin....Profile Builder. I have messed it up somewhere, it doesn't[/img] work in SU7 now either. Below is a screen shot of the error I get. Any help to get PB up and running in SU8 would be appreciated. :thumb: :thumb:
        0
        User avatar
        Sekta 
         

        Re: Plugin Load Error!!

        Postby Dan Rathbun » Sat Sep 04, 2010 9:25 am

        Cannot read the dialog. Use ALT+PrintScreen to capture only the dialog. It would read better if it was a png rather than a jpg.
        0
          I'm not here much anymore. But a PM will fire email notifications.
          User avatar
          Dan Rathbun 
          PluginStore Author
          PluginStore Author
           

          Re: Plugin Load Error!!

          Postby Sekta » Sat Sep 04, 2010 9:40 am

          Closer image below.
          0
          User avatar
          Sekta 
           

          Re: Plugin Load Error!!

          Postby Dan Rathbun » Sat Sep 04, 2010 10:09 am

          That's a browser error. And the weirdest thing is, that it's an error with one of the browser's internal webpages.

          Anyway.. Profile Builder is trying to load a WebDialog, but you don't have the PB html file in the right place, so the browser cannot find it.
          The html file is probably in a profile builder subfolder, that is supposed to be in the Plugins folder.

          Since neither SU7 or SU8 work.. you likely have some of the files, but not all of the files, in each version's Plugins folder.
          0
            I'm not here much anymore. But a PM will fire email notifications.
            User avatar
            Dan Rathbun 
            PluginStore Author
            PluginStore Author
             

            Re: Plugin Load Error!!

            Postby Sekta » Sat Sep 04, 2010 10:34 am

            Thanks Dan, I will take a closer look.
            0
            User avatar
            Sekta 
             

            Re: Plugin Load Error!!

            Postby Sekta » Sat Sep 04, 2010 10:44 am

            Dan, yep got it all going. :thumb: :thumb: Thanks for your help.
            0
            User avatar
            Sekta 
             

            SketchUcation One-Liner Adverts

            by Ad Machine » 5 minutes ago



            Ad Machine 
            Robot
             



             

            Return to SketchUp Pro & Make Discussions

            Who is online

            Users browsing this forum: Yahoo Bot and 12 guests

            Visit our sponsors: